![]() |
|
שלום חברים גם במרחק של שבועיים מהאירועים הקשים במצעד הגאווה בעיר ובכפר דומא אנו מתקשים למצוא מילים שיבטאו את עוצמת הזעזוע. לא מעט מילים נאמרו על הקו המקשר בין שני המקרים, ועדיין, קשה להתעלם מאוזלת ידן של הרשויות שהביאה להתרחשות האירועים להם היינו עדים. בשבוע שלפני המצעד הסית ארגון להב"ה נגד הקהילה הלהט"בית וקרא להפגין נגד הצועדים והמצעד, אבל בשנה החולפת הפנו חברי הארגון את חיציהם הבוערים אל האוכלוסיה הפלסטינית בעיר. פעילי הארגון הציתו את בית הספר הדו לשוני, ולאחר הסדר טיעון בו הוסר המניע הגזעני ממעשיהם, קיבלו גם עונש מקל של שנתיים מאסר. כישצאו מבית המשפט סיכמו: "היה שווה את זה" את הביטויים לאוזלת היד במישור המקומי הצגנו בנייר העמדה שהגשנו לדיון החירום שנערך בכנסת על האירועים האחרונים, בין השאר כתבנו: "ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, מעולם לא התבטא בעניינו של הארגון המסית (להב"ה) הפועל במרכז עירו, לא ניסה להצר את צעדיו, ולא פעל לחיזוקם של גורמי חינוך ורווחה שיתנו מענה טיפולי לנוער שנלכד במשנתו".
התעלמות ראש העירייה מפעילותו של הארגון ופגיעתו בשלומם של תושביה הפלסטינים של ירושלים מהדהדת פן נוסף של מדיניות העירייה והמדינה בירושלים. מדיניות שגם דוחקת את הפלסטינים אל השכונות הירושלמיות שמעבר לגדר ההפרדה, אליהן הן אינן נכנסות. החודש פירסמנו דוח מקיף על השכונות שמעבר לגדר ההפרדה "עקורים בעירם", המתאר את המציאות הקשה בשכונות אלה לאחר שהעירייה ירושלים הפסיקה לספק בהן שירותים, הפקירה את תושביהן והובילה אותם למצב בו הן נמצאים על סף אסון הומניטרי. אל מול מדיניות המפקירה 37% מתושביה של העיר, אנו משיקים פרוייקט צילומים חדש המציג את החברה הפלסטינית דרך סיפוריהם של תושביה הפלסטינים של העיר. סיפורי חיים שנותנים תמונה שהיא חלקית, אך חשובה, על המציאות היומיומית בירושלים המזרחית, מעבר לגדר ובתוכה.
37% - פרוייקט צילומים דוקומנטרי של תומר אפלבאום '37% - סיפורים מירושלים מזרחית' הוא פרוייקט צילומי דוקומנטרי המבקש לערוך היכרות עם חיי התושבים הפלסטינים של העיר - המהווים 37% מאוכלוסייתה – מתוך מחשבה שכותרות העיתונים, הסטטיסטיקות והסיסמאות רחוקים מהקשבה לסיפור חייו של אדם. התמונות משמשות פתח להזדהות שמעבר לחוויות של זרות ופחד ומאפשרות מעין הכרות, במגבלות המציאות הירושלמית, עם חיי התושבים הפלסטינים של העיר.
היום (10.8) ב 20:00 תיפתח תערוכה של הצילומים בגלריה ברבור שבנחלאות, במהלך הערב ייערך שיח גלריה בין המשורר והסופר אלמוג בהר וח'אלד ח'טיב, מנהל המוזיאון לתרבות פלסטינית בירושלים. מספר המקומות מוגבל. התערוכה תציג עד יום חמישי ה 13.8.
עקורים בעירם – דוח מקיף על השכונות שמעבר לגדר ההפרדה כשמינית מתושבי ירושלים חיים בשכונות הירושלמיות שמעבר לגדר. הדו"ח "עקורים בעירם", שפירסמנו החודש, סוקר מכלול היבטים במדיניות הישראלית כלפי עשרות אלפי פלסטינים תושבי העיר שנקטעו ממנה בעקבות הקמת גדר ההפרדה וננטשו כמעט לחלוטין על ידי רשויות המדינה והעיריה. למרות מצב של הזנחה מוחלטת של תשתיות פיזיות וחברתיות; היעדר כמעט מוחלט של שירותי חירום, חינוך ורווחה בשכונות מעבר לגדר, מספר התושבים בשכונות אלו גדל בהתמדה. הדוח מספר כיצד מדיניות של מניעת תכנון והגבלה כמעט מוחלטת של בנייה פלסטינית בתוך ירושלים, מאלצת עשרות אלפים מתושביה לעקור אל השכונות שמחוץ לגדר, שכונות שבהן מחירי הדיור נמוכים משמעותית כתוצאה מהיעדר פיקוח, שירותים ובנייה בלתי מתוכננת. כך הופכים למעשה כשליש מתושבי ירושלים המזרחית לעקורים בעירם, החיים בחשש מתמיד שמאחורי מדיניות זו מסתתרת כוונה פוליטית להביא לבסוף לניתוקם המוחלט מעיר הולדתם.
פעילות משפטית - עתירות מנהליות החודש הגשנו שתי עתירות מנהליות בשיתוף תושבים כפר עקב – עתירה מנהלית על תשתית הכבישים בשכונה מתוך 25 קילומטרים של כבישים בכפר עקב - סמיראמיס המשרתים כשישים אלף תושבים, 10 קילומטרים כלל אינם סלולים, ומהנותרים רק 4 קילומטרים הם במצב סביר. פחות מאלפית מהתקציב העירוני לכבישים משקיעה עיריית ירושלים בשכונות שמעבר לגדר. במסגרת העתירה שהוגשה בשיתוף התושבים ובאמצעות עו"ד מועין עודה הצגנו דרישה שעיריית ירושלים תמלא חובותיה כלפי השכונות שמעבר לגדר ההפרדה לאלתר.
ג'בל מוכבר – עתירה מנהלית להקמת בית ספר תיכון לבנים על אף שבג'בל מוכבר כשלושים אלף תושבים, בשכונה אין תיכון רשמי לבנים. וועד ההורים בשכונה מצא בניין שיכול לשמש כבית ספר ופעל מול העירייה על מנת שזו תשכור את בית הספר ותפעיל בו תיכון לבנים. העירייה שכרה את המקום אך מתכוונת להשתמש בו לצורך ארגון מחדש של בתי הספר הקיימים. יחד עם התושבים הגשנו עתירה על מנת לחייב את העירייה להקים בבניין בית ספר תיכון רשמי לבנים, היחיד שיהיה בשכונה וימנע את הנשירה הגבוהה.
סיורים קרובים עמותת עיר עמים מזמינה את הציבור לסיורים להכרת הסוגיות המדיניות והאנושיות של ירושלים כלב לבו של הסכסוך הישראלי-פלסטיני. הסיורים מזמנים מבט כן ונוקב על ירושלים, תוך סקירה וניתוח של המציאות המורכבת בעיר. הסיור עובר בנקודות תצפית ובשכונות ישראליות ופלסטיניות במזרח ירושלים. ההדרכה מספקת את הרקע על היווצרות גבולותיה של ירושלים המאוחדת ודנה במכלול סוגיות מכריעות ביחס לחיים בעיר ולעתידה המדיני: מכשול ההפרדה, היחסים בין השלטון לאוכלוסיה הפלסטינית, בנייה ופיתוח ישראליים במזרח ירושלים ועוד. ההשתתפות בסיורים מותנית בהרשמה מראש ואינה כרוכה בתשלום.
יום שישי 14 אוגוסט 9:30-13:30 בין עיר מאוחדת למדיניות מפרידה יום שישי 4 ספטמבר 9:30-13:30 מבוא לעיר דו לאומית, סיור בצפון ירושלים יום שישי 18 ספטמבר 9:30-13:30 בין עיר מאוחדת למדיניות מפרידה
ההרשמה לסיורים נעשית דרך אתר עיר עמים
תמכו בפעילות עיר עמים עיר עמים פועלת במטרה לעורר דיון ציבורי מושכל בסוגיות הפוליטיות של ירושלים ובמטרה למנוע פגיעה מתמשכת בתושבי העיר ולקדם את התנאים לעתיד מדיני מוסכם. אנו פונים לקהל הישראלי באמצעות סיורים, הרצאות, מאמרים בעיתונות, פעילות ברשתות החברתיות, קמפיינים תקשורתיים ועוד. עזרו לנו להמשיך להגיע לקהל הרחב על ידי תרומה. תרומות יתקבלו בתודה. לתרומה, לחצו כאן. בברכה, צוות עיר עמים. |
לעדכונים יומיים, עקבו אחרינו בפייסבוק |
![]() |