בלינק הזה אתם יכולים להצטרף למיילים. פעם בשבוע. בלי ספאם.

לחצו על ״לצפות בתמונות״ בבקשה   

*

התחלתי לכתוב בלוג גם בעיתון ב״הארץ״ - 

לכתבות האחרונות:

״התרגיל שיהפוך אתכם למאושרים יותר לאורך זמן״

״אל תאמרו לילד ״גאון״ - מחמאות שיכולות להזיק״

*

 

שלוש דרכים להפוך את הטלפון שלכם למרחב התפתחות

 

הם נמצאים לנו ביד, בכיס, ליד הראש ומונחים על הירך. אנחנו מבלים עם המסכים יותר זמן מאשר עם בני הזוג, המשפחה והחברים יחד. מצד שני, אנחנו כבר מרגישים שמדובר בשואב זמן אכזרי שגוזל מהראש ומן הידיים שלנו את השליטה על הזמן. אבל הנה רעיון מרענן - לאחרונה התמלאתי השראה מההרצאה של טריסטן האריס על טכנולוגיה שדווקא כן רוצה לקדם את הזמן ואיכות החיים שלנו. אל תפספסו את ההרצאה הזו.

[קראו עוד על איך להבחין בין מה שבאמת חשוב ומה שפשוט דחוף ומבלבל אותנו]

 

מה זה אומר להקדיש את הזמן שלנו לדברים הנכונים? הזמן הוא היחידה שבה אנחנו חיים, הזמן עובר ולא חוזר ובסופו של דבר הוא המשאב הכי יקר שיש לנו. מצד שני יש לנו את הטכנולוגיה, שנועדה לעזור לנו להתייעל ולעשות דברים הרבה יותר טוב ולכאורה גם - לחסוך לנו זמן. אך בכל זאת, הסמארטפון הוא זה שמנע מאיתנו לסיים את הפרוייקט האחרון, להתמקד בהרצאה או להקשיב לילדים שלנו שבדיוק סיפרו לנו מה קרה היום בבית הספר. פיסות של זמן חומקות מידינו בכל מצמוץ, או יותר נכון בכל צפצוף. עיגול אחד קטן ואדום על הלוגו של הפייסבוק יכול לגזול מאיתנו שעה מבלי שבכלל היינו מודעים לכך. בסופה תעבור לנו המחשבה: ״למה בכלל נכנסתי לכאן? מה רציתי לעשות פה? אני בכלל עובדת עכשיו!״. אבל השעה הזו עברה וכבר לא תחזור. היא לא קידמה אתכם, לא בהכרח גרמה לכם להרגיש יותר טוב ולעיתים גם השאירה אתכם בתחושה שאתם לא שולטיםבהרגלים שלכם.

[קראו עוד על איך בונים הרגלים שמחזיקים לאורך זמן] 

 

אני לעיתים מוצאת את עצמי עושה Refresh באפליקציית המיילים באייפון. ואז שוב. אחרי פחות מעשרים שניות אני עושה את זה שוב. מה ההיגיון? ב-20 שניות האחרונות מישהו ישלח לי עוד מייל? 

 

אך בדיוק בגלל שהמכשירים האלו כבר מרגישים כמו עוד יד או רגל שאנחנו נושאים עימנו לכל מקום, כדאי שלפחות ננצל אותם להתפתחות ולא רק להרס. שנגרום להם להפוך את הדברים הטובים בחיים ליותר זמינים, כפי שהם באמת אמורים לעשות עבורינו.

 

מסתבר שקיימות בשוק לא מעט אפליקציות שהמטרה שלהן היא בדיוק זו - לעזור לנו ליצור מציאות טובה יותר עבורינו ועבור העולם שסביבנו. ריכזתי עבורכם 3 מדיות שאני משתמשת בהן בצורה קבועה ותומכים בצורה ישירה בנושאים שאני שולחת לכם מידי שבוע. 

 

1. במקום הראשון - Headspace - תרגול מיינדפולנס ומדיטציה

 

מיינדפולנס ומדיטציה מהווים טיפול יעיל ללחץ, חרדה, קשיי ריכוז, בעיות במערכות יחסים ועוד. התרגול מאפשר לנו להגביר את השלווה הנפשית שלנו, את הפוקוס, היצירתיות ולשפר את מערכות היחסים שלנו. אני משתמשת בכלים של מיינדפולנס בחיי האישיים ועם הארגונים והאנשים שאני מלווה באופן אישי. אם עוד לא התחלתם לתרגל, היום זה היום. 

 

אני כבר מנויה לאפליקציה כבר המון זמן. אפשר להסתכל עליה כמו על חדר כושר למוח. היא מציעה הנחיות ותרגולים פרקטיים לאימון מיינדפולנס באמצעות שיטות מוכחות ומגובות לחיים מאושרים, מהנים ובריאים יותר. עשרת הסשנים הראשונים (של עשר דקות, זה הכל!) פתוחים לשימוש חינמי ומאפשרים לכם לקבל תמונה טובה של כמה טוב זה לתרגל וליישם מיינדפולנס בחיינו. המנוי בתשלום נותן גישה לעוד עשרות סשנים, סרטונים והסברים ברורים שעושים סדר. מסתבר שכשקונים אצלם מנוי, הם תורמים מנוי מקביל למישהו נזקק. תכלס - מרגש. 

[קראו על ההשפעות הנרחבות של מיינדפולנס ומדיטציה על החיים שלנו]

 

2. אפליקצייה לתרגול האושר Happify - 

 

אושר הוא מצב תודעתי מורכב - קשה להסביר, קשה לשפר. אך המחקר מראה שקיימים לא מעט כישורים שאפשר ללמוד ולתרגל בכמה דקות ביום. הרבה מהכלים באפליקציה תומכים בתרגילים וברעיונות המוצעים לכם כאן בניוזלטר. הרעיון הוא שתרגילים קטנים יכולים לאט לאט לשנות לעומק את הדרך שבה אתם תופסים את העולם ואת עצמכם. האפליקציה מתרגמת מסקנות מחקר לפעילויות ומשחקים שכל אחד יכול לעשות כדי לנהל חיים משמעותיים יותר.

[ראו שוב את הרצאת ה- TEDx שלי על מה הופך את חלקינו למאושרים יותר מאחרים ואיך אנחנו יכולים להשפיע על כך]

 

3. אתר - Authentic Happiness - בניית פרופיל ״פסיכולוגיה חיובית״ בעזרת שאלונים מתוקפים

 

אבי הפסיכולוגיה החיובית, פרופסור מרטין סליגמן עומד גם בראש המיזם הזה. האתר מרכז את מיטב השאלונים מהתחום ומאפשר לנו לעקוב אחר התוצאות והמדדים האישיים שלנו במקום אחד. אנחנו יכולים לראות איך אנחנו משתנים עם הזמן ואיך הפסיכולוגיה החיובית גורמת לנו להיות מאושרים יותר - שחור על גבי לבן. לאחר מילוי של כל שאלון ניתן להתבונן בתוצאות שלכם והפרשנויות עליהן. אני מאוד אוהבת את הפלטפורמה כי היא מספקת לי התבוננות ומחשבה על נושאים מרכזיים בחיי. זו דרך מדהימה להגיע לתובנות לגבי עצמינו וההתנהלות שלנו. האתר דורש הרשמה קצרה, אך השימוש והאנליזה של התוצאות היא בחינם. אגב, על הדרך אתם תורמים גם למחקר המדעי. 

[קראו שוב ומלאו את המדדים לכמות האינטיליגנציה הרגשית שלכם]

 

יש עוד הרבה, אבל אתם כבר מכירים אותי - אני מאמינה בהתחלות קטנות. בחרו אפקליציה אחת, והתחילו את השימוש וההטמעה שלה בחיים שלכם.

 

אגב, אחד האנשים שאני מלווה אישית חשב על רעיון גאוני שאולי תרצו גם ליישם. אני מיד אימצתי - שינוי סדר האפליקציות בטלפון שלו על פי האפליקציות שבאמת מקדמות אותנו מועילות לנו ולא מבזבזות את הזמן. אני למשל, דחפתי את הפייסבוק כמה מסכים הצידה ושמתי את האפליקציות האלו במסך הראשי. האמת, זה גורם לי להשתמש בהן הרבה יותר. אז מומלץ לעשות את אותו הדבר עם הטלפון שלכם - אילו אפליקציות אתם רוצים לראות כשאתם פותחים את הטלפון שלכם? ואילו עדיף שתיראו פחות?

[קראו על איך להוציא הרבה יותר ממעט מאוד זמן בעזרת עיקרון ה-80/20]

 

אני כבר עושה Refresh על המייל כדי לשמוע איך היה השימוש באפליקציות ואילו מחשבות חדשות על טכנולוגיה התעוררו אצלכם. פשוט החזירו  לי מייל,

יהודית

 

נ.ב שבוע הבא לא יהיה מייל שבועי. אני עמוסה (מסיבות טובות והכל). מבטיחה לחזור כרגיל לאחר מכן. מוזמנים בינתיים להקדיש את הזמן הטכנולוגי שלכם בקריאת המאמרים הקודמים באתר.

זה לינק לאתר שלי, יש שם עוד הרבה מידע שימושי.

 שתף בפייסבוק