לאתר עיר עמים לחץ/י כאן
 

 

שלום חברים

בשנה החולפת ידענו תחנות רבות שהובילו כולן לתחנה הסופית במועצת הביטחון של האו"ם.

לאחר שבשנתיים הקודמות נמנעה ישראל מלקדם תכניות בנייה בירושלים, השנה קידמה הממשלה תכניות בנייה גדולות המאיימות על היתכנות פתרון שתי המדינות, תכניות שלוו בהצהרות גלויות וחדות על משמעויותיהן המדיניות. 

לצד הבנייה בשכונות הישראליות והתרחבותן אל עבר השכונות הפלסטיניות, המשיכה המגמה מ 2015 של השתלטות עמותות המתנחלים על עוד נכסים באגן ההיסטורי, במטרה לייהד את האיזור. לכך נוסף גל הריסות בתים שכמותו לא ידעה ירושלים המזרחית. בשנה החולפת נהרסו יותר מ 220 מבנים - בהם 130 יחידות דיור, וראש העירייה אף איים להסלים את הריסות הבתים כ'תג מחיר' לפינוי עמונה.

לצד תחנות אלו ידענו בשנה החולפת גם הצלחות רבות - הנה סיכום השנה שלנו - לחצו כאן  או על התמונה וצפו  

 

 להרחבה על הנושאים בסרטון היכנסו למצגת כאן, עברו בין השקופיות באמצעות החיצים ולחצו על הכפתורים הלחיצים.

   

סמינר ירושלמים ישראלים ופלסטינים בסביליה

בחודש שעבר קיימנו בפעם הראשונה סמינר של פעילים חברתיים משני צידי העיר, על ירושלים, במסגרת פרוייקט משותף עם  ה PIJ - Palestinian Israeli Journal.

המפגש שהתקיים בסיביליה, הרחק מירושלים והמתחים שבה, איפשר לחברי הקבוצה, ישראלים ופלסטינים, להתבונן על המציאות העכשווית בירושלים, ולדון בסוגיות עירוניות מפרספקטיבה אישית מקומית ופוליטית. כל זאת בתקווה שהמפגש ייתרגם עם הזמן לפיתוח של רעיונות חדשים  לניהול החיים בירושלים כביתם של שני העמים, ובאופן המרחיב ומיטיב את אופציות החיים של כל תושבי העיר כפרטים וכקהילות.

ואכן, הדיון שנוצר כפי שהעידו חברי הקבוצה, היה ייחודי בכך שדיבר על ירושלים מזוית של תושבים שגרים בה, גם אם בשני חלקיה. החיבור של המשתתפים לעיר,  היווה מצע לשותפות מזן אחר ואנו מקווים שהחברה האזרחית, הישראלית והפלסטינית, תהווה מנוע לצמיחה של שינוי הן במערב העיר והן במזרחה.

עוד על הסמינר ועל המפגש בין האנשים, בפוסט של יוסי סעידוב, ממשתפי הסמינר, כאן

משרד החינוך מנסה לכפות על מערכת החינוך במזרח ירושלים את לוח החופשות הישראלי 

בשנים האחרונות מפעילים משרד החינוך ועיריית ירושלים לחץ על בתי הספר במזרח ירושלים על מנת שייזנחו את תכנית הלימודים הפלסטינית התאוג'יהי ויעברו לתכנית הלימודים הישראלית.
 
ללחץ הזה נוסף לאחרונה תכתיב חדש - ובתי הספר נדרשו ללמד לפי לוח החופשות הישראלי, שעיקרו יציאה לחופשת הפסח/אביב שלא קיימת כרגע, וסיום מאוחר יותר של שנת הלימודים. המשמעות של שינוי לוח החופשות היא פגיעה בתלמידים שלא יוכלו ללמוד לקראת המבחנים, ובתי הספר שלא יהיו מוכנים לקלוט את התלמידים שיגיעו להיבחן כיוון שהכיתות פעילות.
 
פנינו לעירייה בדרישה לשקול פעם נוספת את הנושא ולדון עם וועדי ההורים שלא שותפו בהחלטה.
 
לכתבה בנושא באתר הארץ לחצו כאן
למי שאינו מנוי - הכתבה באתר עיר עמים כאן

מעקב התנחלויות באגן ההיסטורי

מפעל ההתנחלות באגן ההיסטורי הוא מפעל ההתנחלות הפעיל ביותר במהלך כהונת נתניהו השנייה. מאז 2009 חל גידול של כמעט פי 2 במספר יחידות הדיור שבידי המתנחלים באיזור.

מנתונים חדשים שאספנו עם 'שלום עכשיו' עולה כי מספר המתנחלים באגן ההיסטורי זינק בשבע השנים האחרונות ב 70% ומספר מתחמי ההתנחלויות באגן ההיסטורי גדל ב 60%.

בנוסף חלה עלייה של 39% במספר מתחמי ההתנחלויות החדשים בירושלים הפלסטינית. אם עד 2009 נספרו 102 מתחמים בהם התגוררו כ- 2,000 מתנחלים, מאז בחירתו של נתניהו נוספו 40 מתחמים חדשים בהם מתגוררים 778 מתנחלים חדשים.

60 משפחות פלסטיניות פונו מבתיהן, רובן המכריע בשנתיים האחרונות. נכון להיום, עומדות תחת איום פינוי/הריסה ממשית עוד כמעט 300 משפחות באגן ההיסטורי, 51 מהן בבטן אל הווא.

במקביל תקציב האבטחה של משרד השיכון זינק ב 119% מ- 37,640,000 ש"ח ל- 82,339,000 ש"ח כיום.

לנייר המלא לחצו כאן

ניתוח התגובה הישראלית לכשלונות מדיניים באמצעות מדיניות הבנייה בירושלים

התגובה הישראלית לכל כשלון מדיני, בדמות תג מחיר של בנייה ישראלית מעבר לקו הירוק, מייצרת תמונה כאילו עד עכשיו ישראל "החזיקה את עצמה". אלא שהבנייה הישראלית והמהלכים הדרמטיים באגן ההיסטורי שמקדמת ישראל בשנתיים האחרונות, נמצאים ברקע להימנעות האמריקאית בהצבעה מועצת הביטחון.

מניתוח שערכנו של נתוני הבנייה עולה כי התגובה הישראלית לכל מהלך מדיני הוא קידום תכניות בנייה גדולות בירושלים במטרה ליצור עובדות שיימנעו פתרונות מדיניים בעיר. 

לנייר הסוקר ומנתח את מדיניות הבנייה הישראלית בתגובה למשברים מדיניים, בעקבות ההצבעה במועצת הביטחון של האו"ם, לחצו כאן

לידיעה על הדוח באתר וואלה לחצו כאן

 

סיורי עיר עמים

 

 

 

סיור להכרת הסוגיות המדיניות והפוליטיות בירושלים

להרשמה לחצו כאן

 

 

סיור לגנים הלאומיים באגן ההיסטורי

 

להרשמה לחצו כאן

 

סיור להכרת הסוגיות המדיניות והפוליטיות בירושלים

להרשמה לחצו כאן

 

 

 

עיר עמים בתקשורת

 

 

 

 

יהודית אופנהיימר מגיבה לאיומי ברקת להרוס בתים בתגובה לעמונה

ראיון עם מנכ"לית עיר עמים, יהודית אופנהיימר ברשת ב', בתגובה לאיומיו של ראש העירייה להרוס בתים של פלסטינים אם לא יעבור חוק ההסגרה

 

 

חזון בהקיץ: סדרת כתבות בחדשות 10

תחקירן עיר עמים אביב טטרסקי בכתבה במסגרת סדרת כתבות בחדשות 10 מתראיין על גדר ההפרדה והכפר וואלג'ה, שרבע מתושביו קיבלו צווי הריסה

בתוך 7 שנים מספר היהודים בשכונות הפלסטיניות בירושלים זינק ב 40 אחוז 

דוח משותף של עיר עמים ושלום עכשיו מראה כי מספר היהודים באגן ההיסטורי עלה בכ 70% - מספר הדירות בבעלות יהודית הוכפל, וואלה

 

 

תמכו בפעילות עיר עמים

עיר עמים פועלת במטרה לעורר דיון ציבורי מושכל בסוגיות הפוליטיות של ירושלים ובמטרה למנוע פגיעה מתמשכת בתושבי העיר ולקדם את התנאים לעתיד מדיני מוסכם. אנו פונים לקהל הישראלי באמצעות סיורים, הרצאות, מאמרים בעיתונות, פעילות ברשתות החברתיות, קמפיינים תקשורתיים ועוד.

עזרו לנו להמשיך להגיע לקהל הרחב על ידי תרומה. תרומות יתקבלו בתודה. לתרומה, לחצו כאן.

בברכה, צוות עיר עמים. 

 

 לעדכונים יומיים, עקבו אחרינו בפייסבוק