להרגיש את התינוק שלך זז זה דבר מדהים ומרגש ולפעמים קצת מטורף. פתאום, אי אפשר כבר להתעלם מזה שבאמת יש בך תינוק חי ואמיתי. אני חושבת, שזה יוצר חיבור חדש ומשמעותי להריון ולרעיון שאת תהפכי לאמא בפעם הראשונה, או שתהפכי לאמא לילד נוסף.
לצערו, בן הזוג שלך לא זוכה להרגיש את זה באותו האופן ובטח שלא באותה המידה.
הוא מכין ומאמן את מערכת העיכול שלו בכך שהוא בולע מי שפיר.
ומה אתך?
חצי מההריון מאחוריך J
אם זהו הריונך הראשון סביר להניח כי התחלת או שתתחילי בקרוב מאד להרגיש את תנועות העובר בבטנך.
מצאת קישור שלא עובד? נפלה טעות בטקסט? שלחי לי בדוא"ל חוזר פידבק
בדיקות מומלצות בשלב זה
מעקב אחות- קופות החולים ממליצות לבקר את האחות פעם בחודש על מנת שתוכל לבדוק מדדים דוגמת לחץ דם, משקל וחלבון בשתן.
מי שפיר- בדיקה היכולה לאשר או לשלול מומים כרומוזומליים בעובר. במהלך הבדיקה מוחדרת מחט לשק מי השפיר ונשאבים באמצעותה מי שפיר. הבדיקה מתבצעת החל מהשבוע ה- 16 ולרוב עד שבוע 22 ו-6 ימים. את הבדיקה מומלץ לבצע רק אם יש חשד ספציפי או גורם סיכון המצריך בדיקה.
קביעת תור לסקירת מערכות מאוחרת- בדומה לסקירה המוקדמת גם בבדיקה זו בודקים את התפתחות ותפקוד מערכות העובר שהתפתחו עד עכשיו. את הבדיקה נעשית בדרך כלל בין שבועות 20-23 (לא לפני שבוע 19 ולא אחרי שבוע 25).
אפידורל
אפידורל בטוח יעלים את הכאב? מאיזה פתיחה יתנו לי לקבל אפידורל? הזריקה של ההרדמה כואבת? ואיך אפשר לא לזוז תוך כדי ההרדמה?
בשלב הזה, התנועות חלשות ולא בטוח שבן הזוג יצליח בכלל לחוש אותן, אבל גם בהמשך, לפעמים דווקא כשבן הזוג שם יד, התינוק לא זז והוא מרגיש קצת מאוכזב ומחוץ לתמונה.לעומת זאת, בפעמים שהוא יצליח להרגיש את התינוק זז, ובשלבים שאפילו יראה את הבטן עצמה זזה מהדחיפות והתנועות שלו, גם הוא יצטרף להתרגשות ולהנאה מהתחושה של הקשר עם התינוק שלכם.
באופן כללי, ההריון מרגיש לפעמים עסק שלך. בין אם בן זוגך בא אתך לכל הבדיקות ועוקב בקפדנות אחרי השבועות, ובין אם לא, הרבה ממה שעובר עלייך, נשאר רחוק מבן הזוג. תופעות ההריון השונות, הקריאה באינטרנט או בספרים, ההתייעצות והשיחות עם החברות, הופכות את ההריון וההורות המתקרבת להרבה יותר מוחשיים בשבילך מאשר בשבילו. זה התינוק שלו, והדברים ישתנו במידה רבה אחרי הלידה, אבל בינתיים החוויה שלכם סביב השינוי שמתרחש בחייכם היא מאוד שונה. זאת לפעמים חוויה מבלבלת ואפילו מרחיקה.
לפחות חלק מבני הזוג, יהנו מאוד אם ישתפו אותם יותר וישמחו להרגיש יותר בעניינים. את יכולה לעודד גם את בן זוגך לשוחח עם התינוק ולספר לתינוק כמה כיף יהיה לו כשיפגוש את אבא, ובכל מקרה לתת לבן הזוג שלך את התחושה שמבחינתך הוא שותף חשוב כבר עכשיו.
אם את מרגישה שהיית רוצה שבן זוגך יהיה יותר מעורב, אולי את מרגישה בצד שלך קצת בדידות, חוסר הבנה או חוסר אכפתיות. כדאי לשתף אותו במה שעובר עלייך, גם בדברים שמשמחים אותך אבל גם בחששות או בדברים שמטרידים אותך, לשתף אותו ברצון ובציפיה שלך לתמיכה. בד"כ, ככל שאנחנו אומרות בצורה יותר ברורה וישירה למה אנחנו מצפות ולמה אנחנו זקוקות, יש יותר סיכוי שנקבל את המענה שאנחנו מחפשות. ואם בכל זאת את מרגישה שבן הזוג לא נותן לך מענה, זה לא אומר שאת צריכה להשאר בלי מענה. חפשי חברה טובה, אחות, אמא, ולפעמים אפילו פורומים באינטרנט ובפייסבוק, שתוכלי לשתף במה שעובר עלייך ולבקש תמיכה במה שאת זקוקה לו. ואם זה לא נותן מענה, אל תוותרי על הצרכים שלך. אם יש קושי פיזי, השקיעי בעיסוי או ברפואה אלטרנטיבית, אם יש קושי רגשי, פני לנשות מקצוע שנותנות תמיכה וליווי לנשים בהריון, אם את צריכה להפחית בעבודות הבית, שלמי לפעמים למנקה או קני אוכל מוכן. כל אשה צריכה תמיכה בתקופה הזאת.