תכף יגיע השלב לבדיקת העמסת הסוכר. בואי נעשה קצת סדר בעניין סוכרת הריון לפני שיבלבלו אותך. התינוק שלנו צריך סוכר כדי שתהיה לו אנרגיה זמינה להתפתחות ברחם. בשביל שלא יחסר לו סוכר, הגוף שלנו באופן טבעי מוריד את הפעילות של הורמון האינסולין בזמן ההריון, ההורמון שאחראי לווסת את כמות הסוכר בדם שלנו, כדי שהסוכר ישאר קצת יותר זמן בדם ויספיק להגיע גם אל התינוק. להמשך קריאה
לאחר שבשבוע 21 עשה העובר קפיצה גדולה באורכו השבוע אורכו עומד על כ- 28 ש"מ ומשקלו כ- 500 גרם (כמו מנגו גדול).
כלי הדם בריאות מתפתחים וגדלים והציפורנים כמעט נוצרו בשלמותן.
ומה אתך?
ייתכן ותחושי כאבי גב במהלך היום ובמיוחד לקראת סיומו. לרוב הכאבים מופיעים כיוון שמרכז הכובד בגופך משתנה ובעקבותו יציבות גופך. אם קרסולייך נפוחים, נסי להמעיט בעמידה ממושכת והרימי את רגליך בעת ישיבה. הנפיחות נובעת מכך שדם מצטבר בכלי הדם ברגלייך. תופעה נוספת, פחות נעימה היא הדליות שעלולות להופיע ברגליים וגם באזור המפשעה.
מצאת קישור שלא עובד? נפלה טעות בטקסט? שלחי לי בדוא"ל חוזר פידבק
בדיקות מומלצות בשלב זה
מעקב אחות- קופות החולים ממליצות לבקר את האחות פעם בחודש על מנת שתוכל לבדוק מדדים דוגמת לחץ דם, משקל וחלבון בשתן.
קביעת תור לסקירת מערכות מאוחרת- בדומה לסקירה המוקדמת גם בבדיקה זו בודקים את התפתחות ותפקוד מערכות העובר שהתפתחו עד עכשיו. את הבדיקה נעשית בדרך כלל בין שבועות 20-23 (לא לפני שבוע 19 ולא אחרי שבוע 25).
הצלחה בהנקה
האם כל אחת יכולה להצליח להניק? האם אפשר להניק גם אחרי ניתוח קיסרי? זה נכון שבהתחלה אין חלב? האם הנקה חייבת לכאוב בהתחלה?
בואי נעשה קצת סדר בעניין סוכרת הריון לפני שיבלבלו אותך. פעם, כשהסוכר היחיד הזמין לנו היה פירות שמצאנו מדי פעם על העץ בזמן שליקטנו צמחי מאכל (וגם הפירות ההם, היו פירות בר ולרוב הרבה פחות מתוקים ועסיסיים מהפירות שאנחנו מכירות היום), באמת רמת הסוכר בדם שלנו היתה מאוד נמוכה, והמנגנון הזה של הפחתת האינסולין היה מאוד חשוב. מאז השתנו כמה דברים משמעותיים.הנגישות והזמינות שלנו לסוכר עלתה מאוד ב 100 השנים האחרונות. מאוד מאוד מאוד מאוד. יש סוכר כמעט בכל דבר שאנחנו אוכלות: בשתיה הממותקת שלנו, במעדני חלב, ברוטב, בקטשופ, בקורנפלקס, בחטיפים וכמובן בממתקים. את זה אנחנו בדרך כלל מבינות, אבל מה שרובנו לא יודעות, זה שגם הקמח הלבן הופך בגוף שלנו לסוכר כמעט באופן מיידי, כך שגם הלחמניה, הקוראסון והפסטה שלנו, מציפים את הגוף שלנו בסוכר. גם אם אני לא אוכל אפילו ממתק אחד ביום ואשתה את כל הקפה שלי בלי סוכר, אם אני אוכל לחמניה מקמח לבן לארוחת בוקר ופסטה לארוחת צהריים, כבר צרכתי כמות גדולה של סוכר. אפילו חלב הופך בגוף שלנו לסוכר. הצריכה המומלצת של סוכר לנשים ביום היא כ- 5 כפיות ביום ורובנו צורכות פי 3 עד פי 6 כפיות ביום (בכל המזון שאנחנו אוכלות).
אז מה שקורה, זה לא שהגוף שלנו משתגע בהריון ולכן מופיעה הסוכרת. התזונה שלנו היא זאת שהשתגעה והגוף שלנו לא מותאם לזה בכלל. רוב הנשים שמאובחנות עם סוכרת הריון הן נשים לגמרי בריאות. אם הן ישמרו על תזונה עם מעט סוכר, כל המדדים של הסוכרת יעלמו. כלומר שהבעיה היא לא בגוף שלהן, רק בתזונה שלהן.
כשהסוכרת מאוזנת על ידי תזונה, בעצם הגוף במצב תקין לגמרי ולא אמורות להיות השפעות על משקל התינוק, על תפקוד השליה או על כמות הסוכר אצל התינוק לאחר הלידה.
למרות זאת, לרוב הצוות הרפואי יתייחס אל סוכרת מאוזנת במידה רבה של חשדנות ואם התינוק שלך מוערך באחוזון גבוה, יקחו בחשבון שזה בגלל הסוכרת ויחמירו איתך בדרך שאולי בסופו של דבר תוביל אותך לניתוח מיותר.
אם יש לך סוכרת מאוזנת לחלוטין, אני ממליצה שתתייחסי לעצמך כאשה בריאה לחלוטין בהריון תקין ונורמלי ללא השפעות שקשורות לסוכרת. תינוק גדול יכול להיות פשוט תינוק גדול.