בלידה אשה צריכה להיות רגועה, לשחרר שליטה, להקשיב לעצמה, להתעקש על הזכויות שלה… ומה אם אני אשה עם הרבה חרדות? אם אני מאוד זקוקה לשליטה, אם קשה לי לדעת מה אני צריכה? אם אני מעדיפה להמנע מעימותים? אז אני לא אצליח להתמודד בלידה? אז לא אוכל ללדת בלי התערבויות רפואיות או בלי משככי כאבים? את לא צריכה להשתנות בשביל לחוות חוויית לידה טובה. להמשך קריאה
הריאות שלו עדיין ממשיכות להתפתח כדי להכין את עצמן לשאיפת האוויר הראשונה לאחר הלידה. ביחד איתן מתפתח לו גם חוש הטעם.
ומה אתך?
השבוע הרחם מגיע עד מעל קו הטבור שלך. ייתכן ועקב הגדילה ומתיחת העור בטנך תגרד, קרם לחות יכול לעזור לך.
זכרי כי עליך לשתות הרבה נוזלים ביומיום וכמובן שישנה עדיפות למים על פני שתייה ממותקת או עם קפאין (אשר בעצם גורמים לגוף להוציא יותר נוזלים ולכן בעצם לא מסייעים לגוף מבחינת צריכת הנוזלים שלו)..
מצאת קישור שלא עובד? נפלה טעות בטקסט? שלחי לי בדוא"ל חוזר פידבק
בדיקות מומלצות בשלב זה
מעקב אחות- קופות החולים ממליצות לבקר את האחות פעם בחודש על מנת שתוכל לבדוק מדדים דוגמת לחץ דם, משקל וחלבון בשתן.
העמסת סוכר 50 גרם- זוהי למעשה בדיקת סקר והיא אינה מזהה המצאות של סכרת אלא רק מרמזת על הסיכוי לכך. את הבדיקה עורכים בשבועות 24-28. אין צורך לצום לפני הבדיקה. בחלק מקופות החולים ניתן להגיע לפני יום הבדיקה לקחת את התמיסה לשתות בבית ורק להגיע לביצוע בדיקת הדם שעה לאחר שתיית הסוכר. הסוכר מדולל במים ומומלץ להוסיף קצת לימון להפוך את זה לטעים יותר (נסבל יותר).
בדיקות דם ושתן- בביקור להעמסת סוכר נהוג לעשות גם בדיקות נוספות של שתן ודם. בנוסף אם יש לך RH שלילי יבדקו לך את הנוגדנים.
קביעת תור לסקירת מערכות מאוחרת- בדומה לסקירה המוקדמת גם בבדיקה זו בודקים את התפתחות ותפקוד מערכות העובר שהתפתחו עד עכשיו. את הבדיקה נעשית בדרך כלל בין שבועות 20-23 (לא לפני שבוע 19 ולא אחרי שבוע 25).
תפקיד בן הזוג בלידה
איך לגרום לבן הזוג להבין מה הולך לעבור עלייך? האם הוא באמת יכול להקל עלייך בלידה או שבפועל זה לא באמת יעזור? האם זה לא טראומטי בשבילו להיות שם?
את לא צריכה להשתנות בשביל לחוות חוויית לידה טובה.למען האמת, הדפוסים שלנו הם כל כך חלק מאתנו, שכמעט בלתי אפשרי לשנות אותם בכמה חודשים שנשארו עד הלידה. לשנות דפוסים, זה דבר מאתגר, הרבה פעמים מעורר חשש, אולי אפילו התנגדות, ובכל אופן דורש זמן, אבל האמת שאת לא צריכה להתמקד בלשנות אותם, את פשוט צריכה להכיר אותם.
להכיר את הדפוסים שלך, זה בדרך כלל הדבר הכי חשוב בשביל להתמודד בצורה המיטבית.
במיוחד לקראת הלידה, אני לא מצפה מעצמי, מהנשים שאני פוגשת או מבני הזוג שלהם שישנו את דפוסי ההתמודדות שלהם כדי שיהיו ""מוכשרים יותר"" ללידה.
אם אשה נוטה תמיד לחשוב על הגרוע מכל, אז עם זה היא תגיע ללידה, אם אשה צריכה להיות בשליטה על הכל, אז עם זה היא תגיע ללידה, אם אשה נוטה להכנע לסמכות ולוותר על הצרכים שלה, אז עם זה היא תגיע ללידה,
אני רוצה ללמד אותך מה אני עושה בתהליכים עם נשים לקראת הלידה, ומזמינה אותך לעשות עם עצמך (או עם אשת מקצוע) תהליך דומה לקראת הלידה. בשביל לעזור לך להגיע ללידה מוכנה אני לא יכולה לשנות את מי שאת, אני גם לא יכולה לבקש ממך להשתנות.
אנחנו יכולות להכיר בדפוס הזה שמלווה אותך, וכנראה שירת אותך היטב במצבים חשובים בחיים ולכן הוא שם.
אם אנחנו מכירות בדפוסים האלה, אנחנו יכולות להתייחס אליהם ולעבוד אתם.
לדעת שזה שכרגע את חושבת על הכי גרוע, זה שלב הכרחי בשביל שתעזי להתקדם קדימה וזה לא בהכרח אומר שזה מה שיקרה, אבל את מרגישה יותר בטוחה כשאת מוכנה לאפשרות הזאת. אנחנו מסתכלות ביחד על הגרוע ביותר, בודוקות מה הסיכוי שהוא יקרה, מה המצב כרגע, מה אנחנו יכולות לעשות ביחס לזה, ואז נוכל להסתכל גם על דברים אחרים שיכולים לקרות שהם לא הרע ביותר, אלא אפשרויות חיוביות יותר.
אם אנחנו יודעות שאת צריכה להיות בשליטה, אנחנו מבררות ביחד מה זה שליטה בשבילך, מנסות למצוא את הנקודות בהן אפשרי לתת לך תחושה של בטחון ושליטה ולבדוק האם יש תנאים בהם תרגישי מספיק בטוחה להעביר את השליטה למישהו נוסף, למי זה יהיה ואיך זה יבוא לידי ביטוי. ועכשיו כשאת בטוחה בשליטה שלך, את יכולה לשחרר קצת, בזהירות, במקומות בהם את בטוחה.
ההכרה בנטייה לוותר על הצרכים שלך, תכין אותנו לכך שאנחנו צריכים לעזור לך לעצור ולבדוק האם זה באמת מה שאת רוצה, לשאול שוב, לתת אפשרויות אחרות, להציע לך לבקש לחשוב כמה דקות לפני שאת נותנת תשובה, ליצור לך תיווך בו מי שאת מרגישה איתו בנוח הוא זה ששואל אותך, ככה שזה יעזור לך להגיד בכנות מה את צריכה.
אז בלידה, ובחיים, חשוב להכיר את עצמנו ולהכיר בעצמנו, שככה אנחנו כרגע, ואת המאמצים נשקיע בלמצוא את הדרכים הכי טובות לעבוד עם הדפוסים שלנו, ולא להכנס למלחמות במטרה לשנות את עצמנו.