הרחם שלנו הוא שריר מדהים וחזק במיוחד. לאורך כל ההריון הוא צריך להיות רפוי כדי לאפשר לתינוק ללכת ולגדול בתוכו ולא ליצור תהליך של לידה מוקדמת. ואז, לפעמים ברגע אחד, בלי שהוא יכול היה לעשות אימונים משמעותיים קודם, הוא פשוט מתחיל לעבוד בעוצמה מאוד חזקה ולאורך הרבה שעות בלי להתעייף עד שהוא יסיים את המשימה שלו ויקדם את התינוק לידיים שלך.
בשבועות המתקדמים של ההריון, לפעמים הוא עושה קצת תרגילי חימום והכנה. להמשך קריאה
אצל רובנו ביחד עם התפתחות ההריון, מתפתחים גם רגשות האשם האמהיים: "אני לא שותה מספיק" "התזונה שלי לא מספיק טובה" וכו'. למה זה קורה והאם זה באמת חייב להיות ככה?
העובר שוקל כ- 710 גרם ואורכו כ 32 ס"מ (בערך כמו פומלה אדומה).
הנחיריים שלו, שהיו סגורים עד כה, נפתחים ומיתרי הקול מוכנים גם הם לשימוש אחרי הלידה.
הוא יכול לחוש אם הוא עם הראש למטה או לא בזכות מרכז שיווי המשקל שנמצא באוזניו המפותחות גם הן.
ומה אתך?
מכיוון שהלחץ התוך בטני בתקופה הזו עולה וכך גם נפח הדם ואילו שרירי רצפת האגן נחלשים, חלקנו מתחילות לסבול מטחורים. טחורים הינם כלי דם באזור פי הטבעת שהתנפחו, נמתחו ואפילו יכולים לצאת החוצה מפתח פי הטבעת. על דררכים להקלה למי שסובלת מטחורים ניתן לקרוא כאן.
החל מהשבוע ייתכן ותתבקשי לשים לב לתנועות העובר שכן זהו המדד הזמין ביותר לדעת שמצבו טוב שם בפנים. אם את מרגישה ירידה בתנועות העובר יחסית למה שהיית רגילה, או השאת לא מרגישה תנועות כלל, פני לניטור דופק ואולטרסאונד.
מצאת קישור שלא עובד? נפלה טעות בטקסט? שלחי לי בדוא"ל חוזר פידבק
בדיקות מומלצות בשלב זה
מעקב אחות- קופות החולים ממליצות לבקר את האחות פעם בחודש על מנת שתוכל לבדוק מדדים דוגמת לחץ דם, משקל וחלבון בשתן.
העמסת סוכר 50 גרם- זוהי למעשה בדיקת סקר והיא אינה מזהה המצאות של סכרת אלא רק מרמזת על הסיכוי לכך. את הבדיקה עורכים בשבועות 24-28. אין צורך לצום לפני הבדיקה. בחלק מקופות החולים ניתן להגיע לפני יום הבדיקה לקחת את התמיסה לשתות בבית ורק להגיע לביצוע בדיקת הדם שעה לאחר שתיית הסוכר. הסוכר מדולל במים ומומלץ להוסיף קצת לימון להפוך את זה לטעים יותר (נסבל יותר).
בדיקות דם ושתן- בביקור להעמסת סוכר נהוג לעשות גם בדיקות נוספות של שתן ודם. בנוסף אם יש לך RH שלילי יבדקו לך את הנוגדנים.
קביעת תור לסקירת מערכות מאוחרת- בדומה לסקירה המוקדמת גם בבדיקה זו בודקים את התפתחות ותפקוד מערכות העובר שהתפתחו עד עכשיו. את הבדיקה נעשית בדרך כלל בין שבועות 20-23 (לא לפני שבוע 19 ולא אחרי שבוע 25).
איך נשים מצליחות להתמודד עם הכאב
עד כמה הכאב בלידה נורא? האם זה נכון שיש נשים שלא כואב להן בלידה? איזה חלק הוא הכי כואב בלידה? מה באמת יכול לעזור לך להתמודד עם הצירים בלי לסבול?
בשבועות המתקדמים של ההריון, לפעמים הוא עושה קצת תרגילי חימום והכנה.התכווצויות קלות של הרחם שבאות בדרך כלל במרחקים של יותר מ 15 דקות אחד מהשני ובמרווחים לא מסודרים, שאורכות פחות מ 30 שניות וכוללות מספר צירים בודדים ביום. התכווצווית אלה נקראות ברקסטון היקס או ברקסטונים.ההתכווצויות האלה יכולות להופיע כבר מהשליש השני של ההריון אבל נוטות להופיע יותר ככל שההריון מתקדם. לרוב תרגישי את ההתכווצויות האלה בבטן התחתונה, כמו כאבי מחזור. התייבשות יכולה לגרום להופעה של ברקסטונים ולכן חשוב להקפיד על שתיה. דברים נוספים שיכולים להגביר הופעה של ברקסטונים הם פעילות מאומצת ויחסי מין. מכיוון שהברקסטונים לא מסוכנים, אין צורך להמנע בגלל זה מפעילות או יחסי מין, אבל בהחלט כדאי להיות קשובה לגוף שלך ולראות מה משפיע עליו. מנוחה ושתיה לרוב יפחיתו או יעלימו את צירי הברקסטון.
אם בשבועות מוקדמים ללידה, הצירים הופכים להיות תכופים יותר, סדירים, ארוכים יותר או כואבים, כדאי ללכת ולבדוק שהצירים לא מתפתחים לצירי לידה.
יש הרבה נשים שלא מרגישות בכלל התכווצויות לאורך ההריון וההתכווצות הראשונה שירגישו תהיה בלידה עצמה. גם זה בסדר גמור ולא צריך לחשוש מזה שהגוף "לא מתכונן ללידה". הגוף שלך תמיד מוכן ללידה.