התחלת כבר להכין דברים לתינוק? הלכתם כבר לחפש עגלה, שידה וסלקל? קיבלתם כבר בגדים מהמשפחה ומחברות? אולי כן, אולי לא. חלק מהנשים נמנעות מלהכין באופן ממשי דברים לתינוק עד אחרי הלידה, או לפחות לא מכניסות אותם הביתה, כנגד עין הרע. חלק ממש נהנות מההכנות ומתחילות בשלב מוקדם. להמשך קריאה
פסיכותרפיה גופנית- השילוב בין המילים והשיחה לבין ביטויים שונים בגוף שלנו מקצר את הדרך אל הנפש ומאפשר טיפול בקשיים רגשיים, גם כשקשה לגשת אליהם במילים. מתאים לטיפול בפחדים, טראומות ומצוקה רגשית בהריון ובכלל. ענבל בן דרור (אלון הגליל ועפולה) 054-4937931
אורכו כ 40 ס"מ ומשקלו בערך בין 1300 ל 1400 גרם (כמו כרוב סגול גדול). באופן סטטיסטי, תינוקות ממין זכר ישקלו יותר מתינוקות ממין נקבה, אבל זה כמובן לא בהכרח נכון לגבי התינוק המסוים שלך.
הוא כבר יכול לווסת את חום גופו ולכן הפלומה שכיסתה אותו עד כה מתחילה לנשור עד שתעלם לגמרי.
ומה אתך?
ההורמונים בגופך, שאמורים לעזור לשחרר את רצועות האגן לקראת הלידה, משחררים גם את הסוגרים בין הושט לקיבה. שחרור סוגר זה גורם לצרבות לחזור. על דרכים להקלה על הצרבות את מוזמנת לקרוא כאן.
מצאת קישור שלא עובד? נפלה טעות בטקסט? שלחי לי בדוא"ל חוזר פידבק
בדיקות מומלצות בשלב זה
מעקב אחות- קופות החולים ממליצות לבקר את האחות פעם בחודש על מנת שתוכל לבדוק מדדים דוגמת לחץ דם, משקל וחלבון בשתן.
אולטרסאונד להערכת משקל עובר- נעשית בין שבועות 30-34 בבדיקה בודקים כי הערכת המשקל מתאימה לטווח המשקל הממוצע לפי גיל העובר ובנוסף בודקים את מצגו.
חיסון נגד שעלת- מומלץ שתקבלי פעם אחת בין השבועות 36-27 להריון חיסון נגד מחלת השעלת.המטרה של החיסון היא ליצור נוגדנים שיעברו לעובר, וישמרו עליו כדי שלא יידבק בשעלת בחודשים הראשונים לחייו. ישנם גם קולות המבקרים את החיסון, את יעילותו ובטיחותו ואם את מתלבטת, כדאי שתחפשי מידע נוסף בנושא לפני שאת מקבלת את ההחלטה.
מה זה קורס הכנה ללידה
מה עושים בקורס הכנה ללידה? זה נכון שבקורס יושבים ומתרגלים כל הזמן נשימות? למה צריך קורס הכנה ללידה אם כולן בסוף יולדות? מה ההבדל בין קורס בבית החולים לבין קורסים אחרים? האם באמת אצליח להשתמש במידע מהקורס בלידה?
אבל מתי באמת חשוב להכין דברים לתינוק? האמת, שלא חשוב. כמו שכבר כתבתי באחד הניוזלטרים הקודמים. כל מה שחשוב בשביל התינוק, כבר מוכן. הורֵה שמצפה לו (אמא, אבא או שניהם), שדיים שיודעים לייצר חלב (או פורמולה אם תבחרי שלא להניק) והרבה אהבה. חוץ מזה, גם קופסת קרטון עם כמה שמיכות תוכל להספיק מבחינתו. חיתולים, מגבונים וכו', תוכלו תמיד לקנות בדרך הביתה ממחלקת היולדות או בזמן שאת מתאוששת.
גם את כל שאר הציוד אפשר יהיה לקנות או להשיג ברגע האחרון ולתינוק זה באמת לא ישנה.
אבל זה בהחלט יכול לשנות בשבילך. ההכנות של הציוד והחדר לתינוק, הם סוג של טקס שנותן ביטוי במציאות לזה שהחיים שלנו הולכים להשתנות, לזה שמישהו נוסף הולך להצטרף למשפחה שלנו ולבית שלנו. אנחנו מפנים מקום פיזי בבית ותוך כדי מתרגלים לרעיון שאנחנו צריכים לפנות מקום בחיים שלנו לעוד אדם, אמנם קטן, אבל כזה שהולך לשנות את החיים שלנו.
לחלק מאתנו, הטקסים האלה מאוד חשובים. והזמן להתחיל אותם, הוא הזמן שבו את מרגישה שנכון לך להתחיל אותם. יש כאלה שיתחילו בזה כבר בשבועות מאוד מוקדמים בהריון וכאלה שרק בשבוע 39 יעשו מבצע להכנת הבית לתינוק. יש כאלה שירגישו בנוח לגמרי ללדת גם אם הכל עוד לא מאורגן, וכאלה שעד שכל הבגדים יהיו מכובסים, מגוהצים ומקופלים במגירה, לא יוכלו לשחרר וללדת.
אז תבדקי עם עצמך מתי נכון לך באופן אישי ותזכרי, שגם אם בסוף לא הספקת הכל, מבחינת התינוק, שום דבר לא יחסר לו בימים הראשונים.