"הלוואי… הלוואי שהיינו יודעות בדיוק מה הולך להיות בלידה שלנו, האם היא תתחיל בלילה או בבוקר, וכמה קרובים יהיו הצירים, וכמה זמן זה ייקח, והאם הדופק יהיה בסדר ו…" ומה אם נדע. האם אפשר לדעת איך אני ארגיש מקריאת רשימה של פרטים טכניים? אלה לא הפרטים הטכניים שקובעים איך תהיה לך הלידה. להמשך קריאה
פוקוסינג-דרך עדינה לעבודה פנימית שמצליחה ליצור שינוי באמצעות הקשבה לגוף ולרגשות. מתאימה מאוד לעבודה רגשית לקראת הלידה ולשחרור דברים תקועים. יסמין זיו (עין השופט) 050-7266495 לילך בנימיני-קורש (מרחביה) 050-7946006
הוא כבר בגודל של אגוז קוקוס וכל חושיו עובדים כבר בשלב הזה. ראייתו תמשיך להתפתח גם אחרי הלידה שכן מיד אחרי הלידה הוא יוכל לראות עד למרחק של כ- 15 ס"מ בלבד.
ומה אתך?
ככל שמתקדם ההיריון גופך מכין את עצמו לקראת הלידה. סביר להניח שאת מרגישה לעתים קרובות התכווצויות של שרירי הרחם. אלו מכונות התכווצויות ברקסטון היקס, על ההבדל בין צירים אלו לצירים המקדמים לידה את מוזמנת לקרוא בהרחבה כאן.
מצאת קישור שלא עובד? נפלה טעות בטקסט? שלחי לי בדוא"ל חוזר פידבק
בדיקות מומלצות בשלב זה
מעקב אחות- קופות החולים ממליצות לבקר את האחות פעם בחודש על מנת שתוכל לבדוק מדדים דוגמת לחץ דם, משקל וחלבון בשתן.
אולטרסאונד להערכת משקל עובר- נעשית בין שבועות 30-34 בבדיקה בודקים כי הערכת המשקל מתאימה לטווח המשקל הממוצע לפי גיל העובר ובנוסף בודקים את מצגו.
חיסון נגד שעלת- מומלץ שתקבלי פעם אחת בין השבועות 36-27 להריון חיסון נגד מחלת השעלת.המטרה של החיסון היא ליצור נוגדנים שיעברו לעובר, וישמרו עליו כדי שלא יידבק בשעלת בחודשים הראשונים לחייו.
מה עדיף קיסרי או ואקום
מפחדת מואקום בלידה? חושבת שאולי עדיף כבר קיסרי? שמעת סיפורים מפחידים על התערבויות בלידה? את רוצה להבין יותר מה המשמעויות של התערבויות ואיך מפחיתים את הסיכון?
גם אם אושיב 4 נשים שונות לצפות באותו סרט לידה, כל אחת תראה משהו אחר. אחת תשים לב לצעקה של הכאב, השניה לפלא - איך שבין הצירים האשה ישנה, השלישית לבן הזוג שמתרגש והרביעית לזה שהתינוק היה כחול בהתחלה. אלה לא הפרטים הטכניים שקובעים איך תהיה לך הלידה, זאת את, שחווה את הפרטים האלה בדרך היחודית שלך, עם הגוף שלך, עם התמיכה שיש לך, עם האמונות שלך, והפחדים שלך, והחלומות שלך, והנסיון שלך, ומצב הרוח שלך, והדפוסים שלך.
האם את מוכנה לוותר על הנסיונות לדעת מה בדיוק יקרה שם, ופשוט להתבונן בעצמך פנימה, מי את ואיך את מגיעה אל הלידה הזאת?
אני מציעה לך להקדיש זמן ולשאול את עצמך מה מבחינתך יהיה חוויה טובה, מהן האמונות שלך לגבי הלידה, מהם הדברים שאת יודעת על עצמך שהם המשאבים שלך ויוכלו לעזור לך להתמודד בלידה, ואיפה נקודות החולשה שלך שצריך יהיה לדעת כיצד לעזור לך להתמודד גם איתן.
זה תהליך שאני עושה עם הרבה נשים, שאני מלווה כדולה, לפני הלידה ותמיד עולים בו דברים מאוד חשובים שמאפשרים לנשים ליצור לעצמן חוויה מדויקת בשבילן.
אם תסכימי לא להתמקד בשאלות האם הלידה תהיה ארוכה או קצרה וכמה כואבים יהיו הצירים, אלא בשאלות כמו מה יגרום לך לחוויה טובה ומה משפיע עלייך באופן אישי, תגלי המון דברים על הלידה שאת הולכת לעבור, וגם תוכלי לבחור, איך את רוצה להרגיש עם כל מה שיבוא. אנחנו ממש יכולות לבחור להנות ולשמוח או להתמודד בקלות גם עם דברים שבאופן טבעי, היינו בוחרות להמנע מהם. אני בטוחה שהיו כבר מצבים בחיים שלך בהם הצלחת לעשות את זה.
הייתי כבר בהרבה לידות, אני יודעת די הרבה על מה יכול להיות בלידה, אבל אני אוהבת את זה באמת, בגלל הקסם שבלראות איך כל אשה היא אחרת ולכן כל לידה היא אחרת.