את מתקרבת לשבוע הלידה, אולי את כבר רוצה שהיא תגיע ואולי את דווקא רוצה להספיק משהו לפני, בכל אופן, הבחירה כנראה לא בידיים שלנו. לתינוקות שלנו יש העדפות משלהם מתי להיוולד.
ממה שראיתי בתינוקות רבים – עדיף לא להאיץ בהם ושיוולדו "מבושלים היטב". גם אם תינוק בשבוע 37 הוא לא פג באופן רשמי, המשקל הנמוך יותר ובשלות פחות טובה של מערכת העצבים והרפלקסים מקשים עליו את ההסתגלות בשבועות הראשונים ואת היכולת לינוק היטב.
אמנם לכאורה אין לנו יכולת להשפיע על העיתוי של הלידה אבל ממה שראיתי על עצמי ועל יולדות מסביבי נדמה לי שבד"כ יש הרבה יותר סיכוי שהלידה תגיע בהתאם לבקשות שלנו אם אנחנו רוצות לדחות אותה ולא אם אנחנו רוצות להקדים אותה.
בהסתמך על התחושה הזאת אני ממליצה בהמלצה בהחלט לא רפואית או מדעית - להחליט עם עצמך על כמה דברים שאת רוצה להספיק לפני הלידה ולהכריז שאת יולדת רק אחריהם. אחרי שתעברי אותם תגידי לעצמך ולכולם שעכשיו את מוכנה ללדת.
הנה לך רשימה של "טקסים", את תגלי שבכל מקרה את בטח כבר עושה חלק מהם.
משקלו בין 3-3.5 ק"ג ואורכו כ- 50 ס"מ - באורך של גבעול כרישה.
במעיים של התינוק נוצר חור הנקרא מקוניום, אלו בעצם שאריות של תאים וריר צבעו ירקרק- שחור וזו בעצם הצואה הראשונה של התינוק לאחר הלידה.
ומה אתך?
בטנך יורדת למטה עם ירידת ראשו של תינוקך המתמקם באגן לקראת הלידה. עם ירידת הבטן את מרגישה הקלה בנשימה ובצרבות אך רצה יותר לשירותים עקב הלחץ על השלפוחית. ההריון המעייף והקושי בשינה רציפה כי פשוט לא מוצאת תנוחה נוחה, הופכים את התקופה הזו למעייפת במיוחד.
מצאת קישור שלא עובד? נפלה טעות בטקסט? שלחי לי בדוא"ל חוזר פידבק
בדיקות מומלצות בשלב זה
מעקב אחות- קופות החולים ממליצות לבקר את האחות פעם בחודש על מנת שתוכל לבדוק מדדים דוגמת לחץ דם, משקל וחלבון בשתן.
מוניטור ואולטרסאונד- הבדיקה אינה חובה אלא מבוצעת במידת הצורך לפי המלצת הרופא המטפל. בבדיקה יתכן והרופא יעריך את משקל העובר.
ליווי לידה
אם את רוצה ליצור לעצמך חווית לידה בריאה וטובה, אשמח ללוות אותך לכזו.
לעשות רשימה של דברים שצריך לארגן בבית לפני הלידה (כל אחת והרשימה האישית שלה אבל זה בד"כ כולל כל מיני קניות, סידור החדר וכו') - נא לא לרשום דברים שאין סיכוי שתסיימי לפני הלידה, זה יהרוס את הרעיון שמאחורי זה. סיימי את הדברים שברשימה ותכריזי על סוף ההכנות ללידה.
שימי לב האם יש לך מטלה שקשורה לעבודה/ לימודים שאת מאוד רוצה לסיים – סיום המטלה הוא טקס בפני עצמו ומחזקים אותו על ידי זה שמכריזים שאת חייבת לסיים את זה לפני הלידה.
האם יש ארוע שאת רוצה להספיק להשתתף בו לפני הלידה? הודיעי לכולם שאת לא יולדת לפני כן ואז כשהוא יסתיים הכריזי שעכשיו אפשר מבחינתך ללדת.
תכנני זמנים של בילוי עם בן זוגך, אחותך או חברות לפני הלידה (מה שאח"כ בכל אופן יהיה קשה לעשות למשך תקופה ארוכה). עדיף דברים ספציפיים כמו מסעדה שאתם חייבים להספיק לאכול בה, סרט שבא לכם לראות כבר כמה זמן או משהו בסגנון.
יש גם טקסים קטנים לקראת הלידה עצמה שיכולים לזמן אותה:
לבשל אוכל מזין שאת אוהבת ושניתן להקפיא ולמלא את הפריזר.
להכין עוגה לקראת הלידה ושתהיה עוגה רצינית כי הולכים לחגוג פה יומולדת. אם הלידה לא מגיעה רצוי לאכול מהעוגה, להנות ממנה ולהכין עוגה חדשה.
להוריד כמה סרטים או פרקים של סדרות שאתם אוהבים כדי לראות ביחד בצירים המוקדמים ובלילות בלי שינה אחרי הלידה.
להכין דיסק עם מוזיקה ללידה.
רעיון קצת יותר רציני הוא להזמין כמה חברות טובות לערב בנות לקראת הלידה, שכל אחת תכין משהו קטן לאכול ותביא ברכה או מתנה קטנה וסמלית לקראת הלידה. מותר לשתות גם קצת יין טוב ולספר סיפורי לידות, אבל רק אם הם סיפורים שמחים ומצחיקים.
כל הטקסים האלה, בצורה לא מובנת לי, מעבירים כנראה מסר לאנשהו ובעיקר לגוף שלנו שאנחנו מוכנות ללדת ועוזרות לקרב אלינו את הלידה המיוחלת. וגם אם לא – הם פשוט יעבירו לך את הזמן הזה יותר בכיף.