תם מסע השלום. מסע בן ארבעה עשר ימים ייחודיים ומיוחדים עמוסי חוויות, צבעים, טעמים שאסף אל חיקו עשרות אלפי נשים (וגם גברים). ליומן המסע הקישו כאן.
בכל מקום שהגענו אליו במשך מסע השלום, מצאנו במה, שלטים מערכות וידאו ומיקרופונים. היו צלמים, הופיעו זמרים, אורחים ונואמים. בכל אירוע (והיו רבים כאלה) הייתה תכנית עשירה ומגוונת. כל זה התאפשר בזכות עשייה קדחתנית של נשים רבות שטרחו, הזיעו, אותגרו, התקשו, ומצאו פתרונות יצירתיים לבעיות שצצו בשטח. קצרה היריעה מלתאר את העבודה האינטנסיבית של מאחורי הקלעים, העבודה של מאות פעילות מדן ועד אילת, שכמעט לא ישנו כחודש לפני המסע. סיכום של חלק מהפעילויות מאחורי הקלעים של המסע בהמשך הידיעון.
קרוב ל-30,000 נשים וגברים כבר רשומים בתנועת נשים עושות שלום. יחד עם זאת - ידוע לנו שרבים מממשתתפי המסע ומאזרחי ישראל שרוצים לקדם את פתרון הסכסוך באמצעות הסכם מדיני עדיין לא רשומים לתנועה.
אם אתם מכירים אנשים שהשתתפו במסע ו/או תומכים במטרות התנועה אבל עדיין לא נרשמו שילחו להם את הקישור הזה להרשמה במייל, ווטסאפ או סמס. יחד נגדיל את השורות ונגדיל את השפעתנו על מקבלי ההחלטות!
כנסת הנשים
ביום שני השבוע הגיעו כמאה חברות נשים עושות שלום לפתיחת מושב החורף של הכנסת במטרה לאפשר לחברי הכנסת להכיר את התנועה ומטרותיה, וכן להעלות לסדר היום של הכנסת את העשייה למען השגת הסכם מדיני ושיתוף נשים בתהליכי קבלת ההחלטות המדיניות -ביטחוניות.
הגענו כאורחות של חברי הכנסת ממגוון הסיעות, עברנו במסדרונות הכנסת בלבן וטורקיז, פגשנו חברי כנסת, לחצנו ידיים, הצטלמנו איתם, שוחחנו איתם, חילקנו להם את הקריאה לשלום ומימשנו את זכותנו הבסיסית כאזרחיות אחראיות לגורלנו ולגורל המדינה. יצרנו קשרים ואפילו הגענו למליאת הכנסת שם ח''כ יצחק הרצוג ברך את נוכחותה של התנועה.
לאורך מושב החורף של הכנסת נגיע לכנסת כל שבוע! מידי יום שני קבוצה של 50 -60 נשים עושות שלום יגיעו לכנסת, כדי להזכיר לחברי הכנסת ולחברי הממשלה כי אנו דורשות הסכם מדיני ואת שילובן של נשים כפי שהתקבל בהחלטה 1325.
הצטרפו אלינו בכנסת! בימי שני בשעות 14:00 עד 17:00 בלבן וטורקיז! מדי שבוע תהיה הסעה מאזור אחר בארץ. לברור תאריך ההסעה מהאזור שלך ולהצטרפות פני לרכזת האזורית או שלחי הודעה לרויטל מצוות פרויקטים בטלפון 054-423-8677
המסע הסתיים מה הלאה?
בונות עתיד משותף
מאמינה בכוחן של נשים להוביל שינוי? מעוניינת לקחת חלק? את מוזמנת להצטרף אלינו לפרויקט חדשני וייחודי לקידום והובלת השיח הנשי בנושאי שלום וביטחון. במסגרת מהלך משותף של נשים עושות שלום, עמותת איתך-מעכי, ומדרשת אדם מאות נשים מרחבי הארץ עוברות סמינרים בנושא נשים, שלום ובטחון. הסמינרים יתקיימו בנובמבר בצפון, בדצמבר בירושלים ובינואר בבית ברל. למידע נוסף והצטרפות לפרויקט לחצו כאן
פרויקט סעו לשלום
מאז יוני 2017 אנחנו יוצאות פעם בחודש ל- 160 צמתים ברחבי הארץ כדי לקרוא לעם ולמנהיגים לקדם את השגת השלום באמצעות הסכם מדיני. הקישו כאן לסרטון הצמתים.
בתקופת החורף, נעמוד בצמתים ו/או במרכזי קניות הומים בכל סוף שבוע הראשון של החודש. הצטרפו אלינו ביום חמישי ה- 2.11 בשעות 15:30-17:00 או ביום שישי ה - 3.11 בין השעות 11:30-13:00 בצומת הקרוב אליכן! לרשימת הצמתים ונשות הקשרהקישו כאן.
גאדיר האני אישה עושה שלום
גאדיר נולדה בעכו וכיום מתגוררת בחורה שבדרום ומנהלת את פרוייקט ואדי עתיר – פרוייקט אקולוגי עולמי. היא גם עוסקת בהעצמת נשים ושואפת לקשר ושותפות בין ערבים ויהודים.
גאדיר פעילה בארגוני נשים למען זכויות וצדק חברתי ומארגנת מפגשים חבריים, תרבותיים ובין דתיים. גאדיר ייצגה את נשים עושות שלום בכנס בינלאומי באיטליה בנושא ''ידידות בין עמים''
בדרום - נרקמו קשרים עם ארגוני נשים ברהט, מיתר, להבים ובאר שבע, נוצר תאום ושיתוף פעולה עם שכנים שמעולם לא ביקרו בישובים ערביים. כדי להכשיר את השטח נערכו אירועים נוספים עוד לפני שהמסע יצא לדרך. כמו כן, דאגו המארגנות להנגשת המידע לכל הקהלים על ידי תרגום הפרסומים לשפה הערבית.
ההחלטה לערוך אירוע בדימונה הייתה כרוכה בסיכון, אך הוחלט לא להקשיב לקולות הצורמים. בעזרת ראש העיר ומנהל התרבות של דימונה, נבנתה תכנית פעולה לאירוע צנוע במרכז המסחרי. יומיים לפני האירוע קיבלו ראש העיר וחברי המועצה איומים על המשך כהונתם ונאלצו להתמודד עם אירגון להב''ה הקיצוני. צוותי ההיגוי והתקשורת היו מעורבים בשכנוע המועצה לא לסגת - וכשסוף סוף הגיעו להחלטה, היה פיגוע בבוקר האירוע, ושוב ריחף ביטול המסע באוויר. למרות כל הקשיים האירוע בדימונה התקיים ובהצלחה!
בצפון – המארגנות בחצור חשבו ביצירתיות על ריקוד פלאשמוב שיפתה נשים להיכנס לסוכה. לאחר שלב הרעיון הגיע שלב הביצוע. היה צורך למצוא מרקידה, לאמוד את מספר הרוקדים, לבחור שיר מתאים. היה צורך לחשוב אילו אנשי ציבור להזמין? איך להפעיל נשים מקומיות? מי באמת מתאימה ויכולה להופיע בפני קהל?
הקושי ליצור אירועים בטבריה ובנצרת דירבן את הפעילות האזוריות שהחליטו למנף את מסע השלום כדי להיכנס למחוזות שאינם איזורי הנוחות שלהן. הן התחילו בתהליך חיבור עם נשים מקומיות שעבדו מול הרשות והמערכת האירגונית המקומית במסלול מפותל של עליות ומורדות. כל העבודה נעשתה בהקשבה ורגישות לניואנסים המקומיים מבלי לוותר על המסרים של התנועה. הכנסנו את עצמנו ל'היריון', הן הסבירו. לפעמים היו בחילות, כל הזמן עשו בדיקת דופק, היו צירי לידה משתנים בעוצמתם ולמרות הכאבים נולד מוצר יפה ומוצלח.
במרכז - בחלקה של עלי בקארמה, שבה, למרות ידו השבורה של עלי, ולמרות שמערכת ההגברה לא תאמה לזמרות שהופיעו, התרגשות המפגש הצליחה למזער את המכשולים ואיפשרה להתמקד ברגעים הקטנים והמרגשים.
בירושלים, נערכו מפגשים רבים לקראת המסע. גויסו נשים שאירחו בביתן בהתראה קצרה, אורגנו אוטובוסים להסעה לים המלח, נבחרו מסלולים לצעדה בירושלים ברחובות סואנים על מנת ליצור את מירב הנראות. גם ההתארגנות לסוכת השלום נעשתה בשלבים. היה סיעור מוחות, סבב טלפונים וקשר עם פעילות פוטנציאליות, עבודה על הלו''ז, גיוס מרצים, נגנים וזמרים להפוגות מוזיקליות ומנחים לניהול הסדנאות המגוונות ומעגלי השיח.
תא הצעירות של התנועה הביא פתרונות יצירתיים למסע כולל השקת 'ואן השלום', שיגור המסע למרומים בצניחה חופשית ואירגון ההפנינג המוצלח ביפו.
על האירועים השונים בכל האזורים, חלשו הנשים במטה המסע שעבדו באינטנסיביות עם צוותי השטח וצוותי השירות המקצועיים. חברות הקבוצה נפגשו אחת לשבועיים ורקמו יחד חלום שהפך למציאות. הן טיפלו בעשרות הסדרניות המתנדבות, בצוות הצלמים המתנדבים, בצוות שכתב את ה"קריאה לשלום", בצוות ה"טקסים", ובעוד ועוד נשים (וגברים) מכל הארץ שהתנדבו לעזור.
צוות מיוחד נאבק בלוגיסטיקה של הרישום להסעות, טיפל במכירת כרטיסים, בהזמנת אוטובוסים, בתכנון מסלולי הנסיעה, בהעברת פרטים לאחראיות ואפילו בקשר עם הנהגים עצמם. מספר האירועים והמורכבות הלוגיסטית יצרו עומס גדול על נשות הצוות שעבדו ימים ולילות במאמצים אדירים לספק את כל התשובות והפתרונות בזמן.
גם זמרים וזמרות ואומנים מתחומים שונים תרמו למסע בדרכים רבות. בידיעון הבא נספר עליהם יותר.
המסע בתקשורת
לצוות התקשורת של התנועה היה חלק מרכזי בשיווק המסע ובהצלחתו. הצוות החל את פעילותו כשלושה חודשים לפני מועד המסע. הם יצרו תשתית וחריש עמוקים, הגדירו יעדים ובנו כתבות, פיתוחו קשרים אישיים והכינו חומרי פרסום.
המאמצים האלה נשאו פרי. המסע זכה לכיסוי תקשורתי נרחב במאמרי עיתונות, תכניות טלוויזיה ורדיו וראיונות בארץ, בצרפת, בארה''ב, באוסטרליה, בבלגיה, בשווייץ, באנגליה, בהודו ובסין. אפילו המלכה נור והאו''ם הזכירו אותנו.
כדי לצפות בכל הכיסוי התקשורתי בארץ ובעולם הקישו כאן