نشرة نوفمبر ( تشرين ثاني ) 2017 ידיעון נובמבר 2017 כסלו תשע"ח
שלום נעמי,
חודש וחצי עברו מאז שהקמנו את כנסת הנשים ואנחנו ממשיכות לעלות לכנסת מדי יום שני.
בידיעון נובמבר נעדכן על הפעילות בכנסת, נתוודע לתרומת האמנים שליוו אותנו במסע השלום, נשמע חוויות מוועידות עולמיות שהוזמנו להשתתף בהן ונדווח על הבחירות הפנימיות בתנועה.
כדאי מאוד לגלול למטה לכל הפרטים.
נשים עושות שלום מוזמנות לוועידות בעולם
نساء يصنعن السلام يشاركن في مؤتمرات عالمية
בעקבות הפעילות הרבה בשטח וברשת, השם "women wage peace" מוכר ומוערך ברחבי העולם ואנו מוזמנות לוועידות בארצות רבות. בתהליך מיון ובחירה שנועד לאפשר לכל פעילה שמעוניינת ומתאימה לייצג את התנועה, אנחנומגיעות למקומות רבים. הנה דיווחים של חלק מהוועידות שהתקיימו לאחרונה:
בארמון השלום בהאג ייצגה אותנו מיכל שמיר בכנס MBBI - Mediators beyond borders International. מיכל השתתפה בפאנל "נקודת המפנה - מה גרם לך לקום מהכסא ולפעול כדי לשנות את המציאות" ונפגשה עם מנהלי הכנס שהקימו צוות מיוחד לתמיכה בתנועת נשים עושות שלום - קידום רעיונות ויוזמות ברמה הארגונית. מיכל יצרה קשרים ופתחה דלתות. איך ועם מי? על כך בסיכום הכנס שפרסמה באתר.
באנגליה לילא ברינר סולימה ייצגה את התנועה בכנס Bridges Not Boycotts שאירגן איחוד הסטודנטים היהודים, והרצתה באוניברסיטת SOAS - the School of Oriental and African Studies, וב UCL University College London. העבירה חוג בית בלונדון ונפגשה עם Dr. Helen Carr, פרופסור לאנתרופולוגיה, חברה במועצה מקומית בלונדון ונציגה במועצת אירופה, שעבדה בעבר עם פליטים פלסטינים מטעם UNRWA
בפריז השתתפו נציגות התנועה מרילין סמדג'ה ואמל ריחן, יחד עם הודא אבו ערקוב מארגון ALLMEP, בערב לזכרו של יצחק רבין (בתמונה למטה באדיבות Erez Lichtfeld). לאחריו מרילין ואמל הוזמנו לדיון בפרלמנט הצרפתי Ensemblee Nationale וחתמו בספר הזהב. למחרת הוזמנו לדיון בסנאט הצרפתי. חברי הפרלמנט התלהבו והבטיחו שיזכירו את התנועה כשיפגשו חברי ממשל מישראל ונציגים מהרשות הפלסטינית. כולם ציינו שאנחנו מחזירות את התקווה וכי סוף סוף רואים שהשגת הסכם מדיני אפשרי בזכות מעורבות אקטיבית של נשים. לפרטים נוספים.
כנסת הנשים الكنيست النسائية
נשים עושות שלום ממשיכות לעלות בכל יום שני לכנסת ומייצגות את התנועה ככוח בר השפעה בבית הנבחרים. הביקור כולל סיור ברחבי הכנסת וקריאת הקריאה לשלוםמול מגילת העצמאות. חברי כנסת שונים נערכים למפגש עם חברות התנועה. יש ביניהם המנסים להשפיע עלינו לתמוך באג'נדה שלהם, ויש המבטיחים לפעול בחקיקת חוקים ושיתוף נשים בקבלת החלטות. המפגשים מלמדים ומעצימים ותורמים להכרות משותפת.
קבוצה של חברות שהוכשרו לכך, נכנסות לישיבות של ועדות הכנסת כשהן דנות בעניינים הנוגעים לתחומי העיסוק של התנועה - סוגיות מדיניות מסוימות ונושאים הקשורים לקידום נשים. בדיונים אחדים מציגות חברות הצוות את עמדת התנועה בסוגיות שעל סדר היום.
חלק חשוב מהביקור מתקיים באולם המליאה. היציע מתמלא בנשים לבושות בלבן. אנו מקשיבות לנאומים ומתרשמות מהתכנים שעל סדר היום ומתרבות השיח בכנסת. כמעט כל הדוברים מברכים אותנו, משבחים את פועלינו ומעודדים אותנו להמשיך. כפי שאמרה אחת מחברות הכנסת – אתן מסוגלות לכנס יותר חברי כנסת מסיעות שונות בחדר אחד מאשר הרבה חברי כנסת אחרים.
תרומת האמנות למסע השלום مساهمة الفن في مسيرة السلام
בכל מקום במסע השלום ליוו אותנו אמנים מתחומים שונים. אין ספק שלאמנות יש חלק רב בהצלחה להגיע ולגעת בלבבות. הנה רשימה חלקית של התרומה הענקית:
רגע לפני השקת מסע השלום נפתחה בגלריית זומר לאמנות עכשווית בתל-אביב תערוכת נשים עושות שלום של האמניות מיכל רובנר, סיגלית לנדאו והצלמים אריאן ליטמן, עודד אשכנזי וגל מוסנזון. אוצר התערוכה האמן הרב תחומי גיל שי.
האמנית מיכל רובנר בסיועה של גלריית PACE תרמה הדפס חתום וממוסגר למי שתרם מעל 5,000 ש''ח. מיכל ציינה כי "מרגש לראות את התנועה של נשים עושות שלום הולכת וגדלה וסוחפת עוד ועוד נשים מקצוות שונים של האוכלוסייה ומקצוות שונים של המפה הפוליטית. הן יודעות שלמרות הפערים ניתן לקיים דיאלוג מתוך כבוד ולמצוא דרך לחיות בשלום זה לצד זה, זו גם האמונה שלי והכמיהה שלי. העבודה (בתמונה למטה, באדיבות גלריה זומר) מבטאת את הניסיון לאחות את השבר תוך אחיזת ידיים משותפת"
יצירה נוספת שנתרמה היא השמלה הגדולה, פרי עבודתו של האמן והיזם החברתי עדי יקותיאלי, שהוצגה לראשונה בכפר השלום של הגר ושרה כמחווה לנשים הבוראות חיים, נשים העושות שלום ברחבי העולם והאומרות: ''מספיק ודי לאלימות. זה הזמן לאהבה, חמלה וריפוי. הגיע זמן שלום!"
בצדו השני של האוהל, על אדמת המרחב מדברי, התנוססה יונת שלום לבנה, בהשראת היצירה יונה לבנה בחולות של רות כץ קליין שנוצרה על הדיונות של ימית שם גרה האמנית ביום הפינוי מסיני לפני 35 שנה, ומשם עפה בזמן ונחתה בערבות ים המלח כמחווה לנשים עושות שלום העוסקות במלאכה ימים ולילות ללא לאות עד להסכם מדיני.
במהלך מסע השלום הצטרפו אלינו זמרות וזמרים רבים, ביניהם: מרים טוקאן, דויד דאור, מירי מסיקה, דוד ברוזה, עידית צין, אסתר ראדה, מירה עילבוני, אנסמבל תפילת האמהות, רונית שפי, לאה מגדל, לאנה זילברמן, נטע שמש, לי-שין מסין, להקת יוסף ואחיו.
אי אפשר לא להזכיר את מי שהייתה אתנו לאורך כל המסע -יעל דיקלבאום. השיר של יעל תפילת האמהותהפך להמנון התנועה ומושמע בכל אירוע. יעל סחפה בשירתה רבים בארץ ובעולם. בשנה האחרונה הוזמנה לצעדות בוושינגטון, בציריך, בקורדובה שבספרד, בברלין ובמינכן. ולהופעות בג'נבה,גרמניה אוסטריה ואיטליה, והופיעה גם עם סוזן וגה, גרגורי פורטר ופדריטו מרטינז.
אישה עושה שלום: חנה בן יוסף حنه بن يوسف – امرأة تصنع السلام
חנה בן יוסף גרה בעצמון בצפון אך מגיעה כמעט לכל אירוע או מפגש של התנועה. חנה מאמינה בפעילות שטח מתמשכת, כמו למשל המשמרת בצומת כרמיאל שמתקיימת כבר שלוש שנים מדי יום שישי ושאותה היא דואגת לארגן מדי שבוע, חנה יוזמת מפגשים עם נשים ערביות בגליל, פעילה בצוותים המקומיים וכן, בצוות מגוון וקשרים עם הפלשתיניות. תנועת נשים עושות שלום היא המשך טבעי לפעילות החברתית והפוליטית שבהן עסוקה חנה מגיל צעיר ועד עצם היום הזה.
החודש נערכו בחירות פנימיות בתנועה, לתפקיד רכזות ההיגוי ולתפקיד רכזות צוותים.
אנחנו נפרדות מארבע רכזות היגויי שהשקיעו במשך שנה ימים כלילות בפעילות הענפה שהתקיימה בכל רחבי הארץ ובעולם ושהגיעה לשיאה בפרויקט השנתי של מסע השלום. יהלומה זכות, יעל אדמי,לילי וייסברגר ותמי אביגדור, אנחנו מודות לכן על תרומתכן לניווט התנועה בשנה השלישית ומאחלות הצלחה בתפקידיכן החדשים.
הנה קטע ממכתב הפרידה של הרכזות היוצאות:
"...נשים עושות שלום החזירו לשיח הציבורי את המילה תקווה ואת המילה שלום. מילים שהן כמו חמצן לחיים, אך הפסיקו להישמע במרחב ובתודעה הציבורית זמן רב, והנה עכשיו רבים אומרים לנו שבזכותנו המילים הללו שבו להדהד ושבו להיות לגיטימיות..." למכתב המלא יש להקיש כאן.
אנו מאחלות לשלושת רכזות ההיגויי הנבחרות - אריאלה גניגר, היאם טונוס ויעל טריידל הרבה הצלחה ואחיזה יציבה בהגה כדי שביחד ובכוחות משותפים נמשיך בשנתנו הרביעית ליזום לפעול ולהשפיע על שיתוף נשים בפתרון סכסוכים וקידום לקראת הסכם שלום.
עושות ועושות ועושות نعمل, نعمل ونستمر في العمل
מה עוד היה בחודש האחרון?
תא הצעירות הדינמי שלנו בנה אוהל בפסטיבל אינדינגב. האוהל הפך להיות מוקד עליה לרגל, רבים הגיעו כי לא רצו להיכנע לייאוש והחליטו ש"חייבים לחולל שינוי כי אי אפשר להביט מהצד ולא לקחת חלק בעיצוב חיינו".
ועוד באותו עניין - שני תאי סטודנטים הוקמו לאחרונה באוניברסיטאות תל-אביב ובאר-שבע ע"י תא הצעירות שכבר הספיקו לפתוח דוכני החתמה ולקיים מפגש ראשון בבאר-שבע.
הוזמנו להשתתף בפרויקט מפת הדרכים לחברה משותפת שהתקיים בגבעת חביבה בשלב שיתוף הציבור במחקר שעוסק בשינוי מדיניות הממשלה ופעילות האזרחית למטרות קידום חברה משותפת בישראל.
טליה סוטרה, מורה ידועה ליוגה התנדבה לתת שעור יוגה לשלוםבירושלים. בשעור השתתפו צעירות ובוגרות, חילוניות, מסורתיות ודתיות. בסיום השיעור קראו ביחד את ה"קריאה לשלום" של התנועה וטליה קבלה חולצה וצמיד טורקיז של התנועה. זה היה רגע יוגי, רגע של שלום...
הוזמנו לייצג את התנועה בברזיל ובברלין.
מפגש עם נשות שיקגו.
מפגש עם שגרירת אירלנד.
מפגש מרגש בערב "נגיעות תרבות ברמלה" התקיים סמוך ליציאת הידיעון ועל כך יסופר בידיעון הבא.
ומה הלאה?
סעו לשלום בכל הדרכים
ב 7-8 בדצמבר, כמנהגנו בימי חמישי ושישי הראשונים בכל חודש נעמוד בצמתים ו/או במרכזי קניות הומים בכל רחבי הארץ נחשוף את התנועה בפני הציבור הישראלי, ונדרוש להגיע להסכם מדיני. כדי להצטרף לפעילות הקרובה אליך צרי קשר עם הרכזת האזורית או התקשרי לתמנע 050-5943427
קרוב ל-30,000 נשים וגברים כבר רשומים בתנועת נשים עושות שלום. יחד עם זאת - רבים מאזרחי ישראל שרוצים לקדם את פתרון הסכסוך באמצעות הסכם מדיני עדיין לא רשומים לתנועה. בואו ביחד נזמין אותם להרשם!
אם כל מי שרשום בתנועה יזמין רק עוד אדם אחד להרשם נכפיל את כוחנו! הזמינו כבר היום לפחות אדם אחד להרשם (אפשר גם יותר), כך נגדיל את השפעתנו על מקבלי ההחלטות ונקדם את מטרתנו: סיום הסכסוך על ידי הסכם מדיני.
עדכון נתונים
הוספנו לטופס הרישום שני שדות חדשים המאפשרים לבחור "רוצה להצטרף לתא הצעירות" ו/או "רוצה מיילים ומסרונים בערבית" לעדכון השדות האלה יש להקיש כאן.
לפרטים נוספים אחרי הפעילויות שלנו עקבו אחרינו בלוח האירועים באתר ובפייסבוק