שלום חבר!
2018 כבר ניצבת בשער, ובענף המזון על תחומיו השונים, מתחילים לסכם את השנה היוצאת. בעדכון הנוכחי של מזון+ בחרנו לסקור את השנה שהייתה בשורה של ראיונות עם אישים מחמישה תחומים בענף המזון; מסעדות, רשתות השיווק, תעשייה, חקלאות ומזון מהיר. עם כמה מהם נפגשנו ופרסמנו כאן את דבריהם בשבוע המזון, לפני שנה. עתה חזרנו אליהם, כדי לשמוע איך עברה עליהם 2017. כתבתו של חיים פלטנר.
שתהיה לך קריאה מעניינת ומועילה.
מערכת מזון+
|
יש להקליק על השער למטה
|
|
אופטימיות זהירה
בחרנו לסכם את השנה שהייתה בשורה של ראיונות עם אישים מחמישה תחומים בענף המזון; מסעדות, רשתות השיווק, תעשייה, חקלאות ומזון מהיר.
|
|
|
פרויקטים חדשים לחברת ס.מאיר
ס.מאיר מכונות מזון מדווחת על תנופה בתחום ייצור דלפקים וציוד בהתאמה אישית
|
|
|
השתתפתי בכנס הבוגרים של מרכז לימודי אומנויות הבישול בשווייץ
אייל אלמוג, מי שמשמש הנציג הישראלי במרכז האקדמי ללימודי אומנויות הבישול של רשת CESAR RITZ בשוויץ, מדווח למזון פלוס על רשמיו מאירוע קולינרי בינלאומי, שהפיקה האקדמיה לבוגריה מכל קצוות העולם
|
|
|
כבוד השף: הילה יבניאלי-בוכריס
הילה יבניאלי-בוכריס, בת 41, נשואה, מומחית האפייה של טחנת הקמח הטחנות הגדולות של א"י בחיפה, במקצוע האפייה/ קונדיטוריה/ בישול כ-15 שנה.
|
|
|
יענק'לה שיין הונצח ב'טבע דלי'
טבע דלי השיקה סידרה של מוצרים ממוקדים לשוק המקצועי, שאותם פיתח שיין ז"ל
|
|
|
יוצאים מהקופסה
נציג מזון+ השתתף לאחרונה בכנס המקצועי הראשון בארץ לאריזות חכמות, שנערך במלון שבקיבוץ צובה בהרי ירושלים, ושכל כולו הוקדש לנושא אריזות חכמות למוצרי מזון. לפניכם מקצת הנושאים שעלו בכנס.
|
|
|
קייטרינג חלבי לאירועים קטנים
לא כל קייטרינג ערוך לאירועים קטנים, לכן ריכזנו עבורכם נקודות חשובות, שיעזרו לכם לחפש, לבדוק ולמצוא קייטרינג מתאים.
|
|
|
בקרוב: תערוכת Europain 2018
הבולנז'רי-פטיסרי הגדול בעולם תערך ב-6-3 בפברואר פארק התערוכות Paris-Nord Villepinte, פריז, צרפת (אולם 6). הנציגות הישראלית לאירוע: פרומוסלון ישראל.
|
|
|
מי הרוויח מחגיגת הסופגניות?
במסגרת המלחמה בין רשתות השיווק, הסופגנייה הופכת מדי חג למוצר הנמכר בהפסד. מטרת רשת השיווק למשוך אליה את הקונים ולמכור להם את כל סל המוצרים לחג, ועל הסופגנייה אפשר גם להפסיד כמה אגורות.. איציק בכר.
|
|
|
לאכול, או לסעוד?
ההבדל בין Eating ל-Dinning – או ההבדל בין "לקוחות" לבין "אורחים". כאלו שדואגים רק "לא לצאת פראיירים" מחדר האוכל במלון, לעומת אלה שבאו להתענג על הארוחה בנופש. וזה כמעט כל ההבדל. שף מיקי ניר
|
|
|
מה הקשר בין יינות לאבני חן?
יקב GEMS מייצר כ-2,500 בקבוקים בשנה, וכולם עוברים תהליך השבחה באמצעות אבני הקווארץ השונות. השיטה: לפני שלב הבקבוק, נבחרים הגבישים המתאימים ביותר ליין ע"פ מאפייניו, ומוכנסים למיכל
|
|
|
מסעותיו של איש שמן בישראל
רבים ממקצועני ענף המזון בישראל אינם מודעים כלל לאפשרותם לחסוך באופן משמעותי בעלויות השמן, באמצעות פתרונות פשוטים
|
|
|
ה'מאסטר שף' של מקומות העבודה
חברת ISS קיימה תחרות שפים של מקומות העבודה, שנערכה ב"דן גורמה" בתל אביב.
|
|
|
נפיחות בבטן - כל הסיבות והפתרונות
מה משותף לחמין, סלט כרוב, קולה ומוצרי חלב? כל אחד מהם עלול להביא לנפיחות בבטן. אבל לא תמיד חייבים להימנע לגמרי כדי לחסוך את אי הנעימות – כל הפתרונות והטיפים כאן
|
|
|
גמילה משתייה ממותקת - זה אפשרי
שתייה מתוקה היא חלק בלתי נפרד מהעידן המודרני. יש מי שחושבים שהיא כאן כדי להישאר, אך מי שמפנים את המחיר הבריאותי של צריכה מופרזת יודע שמשתלם מאד להיגמל. אם טרם צלחתם את המעבר למים צלולים, זה הזמן.....
|
|
|
התעשיינים פועלים להקמת קרן סיוע למפעלים לקראת סימון המזון
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, בעקבות הגשת תקנות סימון המזון לוועדת העבודה: "אנו פועלים להקמת קרן ממשלתית בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, שתעזור למפעלים בתהליך השינוי״
|
|
|
אריזה לקמח זכתה בפרס ראשון במזון בתחרות האריזות כוכב ישראל
תחרות האריזות "כוכב ישראל" המתקיימת אחת לשנה ומאורגנת על ידי מכון האריזה הישראלי בהנהלת עו"ד מיטל פרי - נערכה לאחרונה בבית התעשיינים בת"א.
|
|
|
שליח מזון פלוס מדווח מתערוכת אנוגה
שליחנו לתערוכת המזון הגדולה בעולם Anuga, שהתקיימה לאחרונה במתחם Koelnmesse העצום בעיר קלן, גרמניה, מביא סקירה מורחבת על המגמות העולמיות בענפי המזון השונים. איציק בכר
|
|
|
קמעונאות בעידן דיגיטלי
ההתפתחויות הטכנולוגיות המואצות בתקופתנו, מחוללות מהפך גם בתחום שמרני כמו קמעונאות המזון, מהפך שבא לידי ביטוי ברצפת המכירות וגם מחוצה לה. קמעונאות המזון נכנסת לעידן הדיגיטלי. חיים פלטנר
|
|
|
סו-וויד: האמת לאמיתה
היה מי שקטל את שיטת הבישול בוואקום (שיטת 'סו-וויד') בשל היותה, כביכול, מסוכנת לבריאות. זוהי שטות גמורה. האמת היא שהבישול ב'סו-וויד' הינו כלי רב עוצמה ושימושי מאד. שף מיקי ניר
|
|
|
כללי הזהב התזונתיים לחזרה לשגרה
קבלו החלטה להרגלי תזונה חדשים ואיך לבצע את השינוי החל משלב הקניה באמצעות דוגמאות פשוטות ליישום יומיומי. ד"ר אולגה רז
|
|
|
הקשר בין מקררים לכלכלה ירוקה
הממשל האמריקני של טראמפ מפנה עורף להסכם ועידת האקלים בפריז, ומשחרר את תאגידי הענק האמריקניים ממחויבות להתייעלות אנרגטית משמעותית. מה המצב בישראל, והאם החברות המקומיות משכילות לגלות אחריות סביבתית?
|
|
|
לגמתי יין בבוז'ולה
בוז'ולה הוא אזור יין בצרפת, ולא רק יין של פעם בשנה. ביקרתי בחבל הארץ הזה, השופע כרמים ויקבים. רשמי ביקור. ישראל פרקר, צרפת
|
|
|
שם המשחק: חדשנות
בחקלאות, כמו בתעשייה ובענפים נוספים של המשק – שם המשחק כיום הוא חדשנות. בשנים האחרונות שוקדים במכוני המחקר השונים בארץ, על פיתוח ואקלום זנים חדשים ומשופרים של פירות וירקות. חיים פלטנר
|
|
|
כבוד השף: שף מתן מרגלית
מתן מרגלית בן 40 נשוי + 1. נולד וגדל בקיבוץ כפר בלום בגליל העליון. שף 'הגושרים מלון בטבע'.
|
|
|
|
|
|
|
|
-
במהלך השנה ההקרובהיערכו תערוכות מזון וכנסיםרבים ברחבי העולם.לפניך התערוכות המובילותבענף בארץ ובעולם
|
|
מיטב השפים בישראלמציעים מתכונים משובחיםמפרי מטבחם וניסיונםשיהפכו את הארוחהלארוחת גורמה משובחת
|
|
השפים המובילים בישראל בראיון למזון פלוס על דרכם המקצועית בענף, השינויים לאורך השנים, וכן מספקים טיפים ומתכונים...
|
|
|
|
|
|
חידושים בענף מארזי המזון |
|
אלכוהול, יינות, ומה שבינהם |
|
עסקי מזון |
חידושים בענף הדינמי של מארזי המזון: מארזים גמישים, פילמים, מארזי קרטון, פלסטיק, אלומיניום זכוכית ועוד
|
|
ההתפתחויות בענף היינות המקומי, יקבים, יינות חדשים, תחרויות וזכיות כנסים מקצועיים ותערוכות יבוא ויצוא יינות
|
|
ההתפתחויות העיסקיות בענף, השקות, מיזמים, וחידושים. עסקים חדשים, שיתופי פעולה מעניינים, ייצור, יבוא, יצוא, נתח שוק ותמחור מוצרים
|
|
|
|
|
|
|