על מנת לראות את המידעון בשלמותו נא לחצו על "הצג תמונות להלן"
שלום
כמדי חודש אנו שמחות להביא לכם את מידעון העמותה.
במידעון החודש - הזדמנות אחרונה להירשם לימי עיון, הנחה למקדימים להירשם לריטריט במאי, דיווח משולחן הוועד ובו קול קורא להתנדבות, המלצה על מאמר, המלצה על ספר, רשמים מיום עיון משובח ועוד.
שימו לב! ההרשמה לערב העיון שייתקיים השבוע ביום חמישי 8.3, נסגרת! מפגש הכרות עם הקהילה הטרנסית ועם מה שטיפול EMDR יכול להציע לקהילה. חברים שישתתפו במפגש יוכלו להיות רשומים ברשימות המטפלים המומלצים מטעם הקהילה.
אם הנכם מתכוונים להגיע,אנא הרשמו עוד היום או לכל המאוחר מחר! מספר המשתתפים קטן ואנו שוקלים לגבי קיום המפגש.
נסיים בברכת מזל טוב לדינה שגב ומתילדה כהן על חידוש הסמכתן כמטפלות EMDR.
עורכות המידעון
אילנה דיאמנט ודורית סגל.
מזכירת העמותה - אורטל לייזר
Transיפול
הקהילה הטרנסג'נדרית וטיפול EMDR
מפגש היכרות ולמידה בשיתוף עם "עמותת מעברים - שינוי בר קיימא לקהילה הטרנסית".
במפגש נכיר את הקהילה הטרנסג'נדרית בישראל, נשמע סיפור אישי וחברתנו רחל דואק רוטשילד תציג תאור מקרה של טיפול ב-EMDR: "לא הייתי שם בשבילה". לעלון המלא, לחצו כאן יום ה' השבוע, 8.3.2018 14:30-17:30 המרכז הגאה, גן מאיר, תל-אביב
אינטגרציה של פסיכואנליזה התייחסותית וטיפול EMDR - לגשר על הפער ביו הגישות"
יום ג' 13.3.2018 בית אנוש ר"ג בשעות: 16:30 - 20:45
בערב העיון נדון בשאלה האם קלינאי יכול לגשר על ההפרדה הידועה בין טיפול EMDR והגישה הפסיכואנליטית ההתייחסותית, כדי לסייע לתהליך הטיפולי. נדון במושגי מפתח תיאורטיים וקליניים המאפשרים את שילוב התרומות הייחודיות של שתי הגישות. דוגמאות קליניות ידגימו כיצד שתי הגישות, שבמבט ראשון נתפסות כבלתי תואמות, יכולות להשתלב ולהגביר את יעילות הטיפול.
ניתן לרכוש את הסיפרה של דר' ארד באירוע עצמו או בהנחה עם משלוח חינם לארץ באתר אמזון, לינק לרכישה
Integrating Relational Psychoanalysis and EMDR: Embodied Experience and Clinical Practice (2018).
הספר מספק התייחסות תיאורטית וקלינית עדכנית על התקשרות, יחסים טיפוליים, נוירו-ביולוגיה ו-EMDR. הספר מדגים מנעד רחב של דרכים בהן עבודת EMDR ועבודה התייחסותית משתלבות יחד.
הריטריט מתקיים במלון רימונים בעכו. מספר המקומות מוגבל
דר' ג'יימי מאריש היא מומחית עולמית בנושא של מיינדפולנס, EMDR, התמכרות ואמנויות אקספרסיביות. EMDRIA-Approved Trainer, מורה למיינדפולנס, אומנות אקספרסיבית ויוגה. מלמדת ברחבי העולם ופרסמה שישה ספרים.
מיינדפולנס הוא מרכיב חשוב ביותר בגישת ה-EMDR ולכן השילוב של תרגול מיינדפולנס וטיפול EMDR יוצר גישה חדשה ויעילה לריפוי טראומה. בסדנה נגלה את הכישורים של תרגול מיינדפולנס מסורתי ונדון כיצד ניתן לשלבם עם טיפול EMDR. נלמד אסטרטגיות מועילות לוויסות רגשי, הכנת הקליינט והתמודדות עם אבראקציות.
ב-11.2.2018 התקיימה ישיבת הוועד הראשונה לשנת 2018.
הוועד אישר את הצטרפותן של יעלה לבבי ונאוה גרינפלד לוועד. הוועדות השונות סיכמו את פעילותן בשנת 2017 ודיווחו על התוכניות לשנה הקרובה.
קול קורא לעזרה בוועדת שימור חברים, בניהולה של דניאלה שריקי:
נדרשים מטפלי EMDR אנרגטיים, ממרכז הארץ, אזור ירושלים והדרום, בעלי ניסיון וידע בשיטה ובתהליכי ההסמכה, רצוי מטפלים מוסמכים, אשר מזוהים עם העמותה ומטרותיה ומוכנים לסייע בהתנדבות לחיזוק הקשרים עם מסיימי שלב 1 ו-2.
הפעילות תעשה ע"י יצירת קשר טלפוני עם מסיימי ההכשרות (לכל מתנדב תנתן רשימה) וברור האם עובדים בשיטה, האם יש קשיים, האם זקוקים להדרכה (הפניה למדריכים וקבוצות הדרכה), הסבר כיצד להתקדם לקראת הסמכה, חשיבות הסמכה למטפל, חשיבות חברות בעמותה עדכון על פעילויות העמותה והכוונה נוספת בהתאם לנדרש. המתנדבים יקבלו הסברים על תהליך ההסברה, דמי החבר, רשימות מדריכים וקבוצות הדרכה. בנוסף, ישנו שאלון מסודר לשיחת הטלפון שנותן הכוונה.
הנחות בפעילויות, מנוי למגזין EMDR, חומר מקצועי החשוף לחברי עמותה בלבד ועוד... להרשמה ותשלום
עדי קליין, ממליצה על מאמר בנושא חרדת ביצוע:
Special Applications of EMDR: Treatment of Performance Anxiety, Sex Offenders, Couples, Families, and Traumatized Groups
Published in :Journal of EMDR Practice and Research, Volume 3, Number 4, 2009 (pp. 279-28810)
מלבד כמה שינויים: הטיפול בחרדת ביצוע (פיק פרפורמנס) הינו דרך הפרוטוקול הרגיל של EMDR. הפוקוס הההתחלתי הינו על נושאי ביצוע בהווה והכנה לביצוע עתידי אופטימלי, לעומת הפרוטוקול הרגיל שעוסק בטריגר הראשוני או הכי קשה של הטראומה.
בהמשך, אינסטלציית משאבים הינה מפתח בעבודה עם פיק פרפורמנס ובהתאם לכך, מתמקדים ביצירת תקווה ומסוגלות, כולל יצירת מטרות נכספות. כמו כן, בפרוטוקול של פיק פרפורמנס מעורבים גם שיעורי בית לפני ההתמודדות האמיתית. על המטפל לוודא כי למטופל יש את רפרטואר היכולות ומהמיומנויות הנדרשות לבצע את המשימה ואם אין לו, עליו לדאוג שיפתח. יש הוכחות כי שימוש בפרוטוקול של EMDR לעיבוד טראומות של זכרונות השפלה או כשלונות יכולים לעזור לשיפור הביצועים.
EMDR UP CLOSE - SUBTLETIES OF TRAUMA PROCESSING BY: PHILIP MANFIELD, PHD
ליאורה מחט משתפת אותנו בחווית הקריאה של ספר המשלב קריאה של תמלולי טיפול עם צפייה בסרטוני הטיפול עצמם. למידה המאפשרת התחקות מרתקת אחר דרך העבודה של המטפל תוך קריאת הערותיו על דרך חשיבתו הטיפולית. מרתק!!!