ידיעון פברואר 2018 نشرة شباط "فبراير" 2018 שבט אדר התשע"ח
שלום נעמי
בחודש האחרון המשכנו לשים לב ולהגיב לדבריהם של חברי הכנסת במשכן ובתקשורת, התרגשנו כשנבחרנו לקבל פרס מארגון PAM בשל תרומתנו לקידום ההסכם המדיני המיוחל, הצמחנו תקווה בנטיעות ט"ו בשבט ותכננו את האסטרטגיה לשנת 2018. על זאת ועוד בידיעון הפעם.
שמות לב לחברי הכנסת متابعة أعضاء الكنيست
צוות שמות לב הוקם כדי להשפיע על חברי הכנסת לפעול למען הסכם מדיני. לשם כך הצוות אוסף מידע שמתעדכן באופן שוטף על כל חבר כנסת, כולל התבטאויותיו בנושאי הסכם מדיני ושיתוף נשים במוקדי קבלת החלטות.
בפרויקט שמות לב ניתן להשתתף באחת משלושת המשימות הבאות:
שליחת הודעות מנוסחות מראש למספר חברי כנסת
מעקב אחר התבטאויות של חברי כנסת ומשלוח תגובות ברוח התנועה
מעקב אחר כתבות רלוונטיות בעיתונות ותגובה בטוקבקים
המשתתפות בפרויקט מקבלות הכשרה, הנחיות ותמיכה. רכזות הצוות מטפלות בתשתית הדיגיטלית, אוספות את תגובות החכ''ים ומתאמות את הפעילות עם שאר צוותי התנועה.
גם בשבועות הקרובים נמשיך לעלות לכנסת בכל יום שני, כל פעם מאזור אחר בארץ. לדיווחים ולפרטים נוספים
בט"ו בשבט הצמחנו תקוה في يوم غرس الأشجار زرعنا الأمل
טקס נטיעות לזכר סמ"ר רון קוקיא ז"ל התקיים בנקודת איסוף החיילים בעיר ערד, במקום שבו נרצח רון. לאחר שגדיר האני תושבת חורה שמעה את דברי בועז, אביו של רון: "אסור שהרצח המתועב יפגע ביחסים בין יהודים לבדואים באזור", היא יצרה קשר עם לבנה אמו של רון, וכך נולדה היוזמה. לטקס שארגנו נשות התנועה המקומיות ביחד עם עירית ערד, הגיעו תושבים מערד, בדואים מהאזור, בהם מכובדים, תלמידות ותלמידים שבקשו לשמור על יחסי השכנות הטובים באזור, ונשים עושות שלום מכל הארץ.
אירוע נטיעות נוסף עם סיור מזמר ופעילויות למשפחה התקיים בחוות הנוי הגן הבוטני בעמק חפר, וסיפק לאנשי האזור הזדמנות להכיר את הפן היצירתי שלנו.
אירוע נטיעות שלישי התקיים בגני "עבד רבה" בישוב לקייה, שם שיתפנו פעולה עם המועצה המקומית ועם הגננות שהשקיעו בקישוט, כיבוד, הכנת השטח לנטיעות והופעות של הילדים, ועם קק"ל שתרמו את השתילים, מה שהפך כבר למסורת.
גאדיר האני מ"נשים עושות שלום" עם לבנה קוקיא אמו של רון ז"ל
בעולם - נשים עושות שלום מקבלות פרס ברומניה في العالم- نساء يصنعن السلام تحصل على جائزة في رومانيا
תנועת נשים עושות שלום נבחרה לקבל פרס מארגון PAM – Parliamentary Assembly of the Mediterranean. מדובר בארגון של חברי פרלמנט ממדינות אגן הים התיכון ובו 26 מדינות, כולל ישראל. בין החברים הישראלים בארגון, ניתן למצוא את חברי הכנסת יולי אדלשטין ודב חנין – ימין ושמאל כבר אמרנו?
הפרס הוענק לנשים עושות שלום בפגישה השנתית של הארגון שהתקיימה לפני שבועיים בבוקרשט רומניה, והוא ניתן בשל תרומתנו הגדולה לקידום הסכם מדיני ישראלי-פלסטיני הדדי ומכבד.
רוח גבית כזו מעודדת אותנו להמשיך ולא לעצור עד שיושג הסכם המדיני!
מנאר אבו דחאל נציגת נשים עושות שלום בכנס PAM ברומניה
הפעילויות הקרובות الفعاليات القريبة
טוב לחיות בעד ארצנו يطيب لنا العيش لأجل بلادنا
לפני 4 שנים בטקס הממלכתי לזכרם של טרומפלדור וחבריו, אמר נשיא המדינה ראובן ריבלין שמורשת תל-חי היא טוב לחיות בעד ארצנו.
באותם הרגעים נבט הרעיון לעשות בי"א באדר טקס משלנו ובאמצעותו להתחבר לתנועת בית"ר, לקריית שמונה שקרויה על שמונת נופלי תל-חי, ולמכללת תל-חי. כאן, סמוך לגבולותיה הצפוניים של ארצנו, נאמר יחד: טוב לחיות בעד ארצנו, בעברית ובערבית, נאמר בוחרות בחיים, בוחרות בהסכם מדיני. עוד על היוזמה, הרעיון והביצוע בשנים שעברו בקישור זה.
הארוע השנה יתקיים ביום שישי ה-2 במרץ. לתוכנית המלאה ולהרשמה להסעה יש להקיש כאן.
הגיע זמן נשים حان وقت النساء
ביום שלישי ה 6.3 נתכנס בהמונינו בירושלים לכבוד יום האישה הבינלאומי. נחזה במיצג "הגיע זמן נשים", נעשה שלום בשוק מחנה יהודה ונסיים בחגיגה בככר ולרו. הסעות מכל רחבי הארץ.
פרויקט הצמתים חוזר לשעון קיץ. בפעם הבאה – ניפגש בצמתים ביום ראשון (חד פעמי, בגלל פסח), 25.3.18 בין השעות 17:00-18:30 לאחר מכן נחזור לימי חמישי. פרטים נוספים
רוזרה פרנק - אשה עושה שלום روزرا فرانك- إمرأة تصنع السلام
אם נתקלת בבעיה כשניסית להירשם לאירוע של נשים עושות שלום, סביר להניח שכבר פגשת את רוזרה באופן וירטואלי. רוזרה מוכיחה לנו שאפשר לפעול ולתרום בתנועה גם כשאין אפשרות להגיע לכל מקום, כי לרוזרה התנדבות ועזרה הן דרך חיים, ובמילים שלה:
"ההתנדבות מביאה שמחת חיים ורצון להכיר את האנשים שנרשמים ולעזור להם. ככה אני מרגישה חלק ממה שקורה ושמחה שאפשר לעזור גם כשצמודים לבית ולא יכולים להגיע לכל דבר ומקום".
גם צוות ה-Smarticket חושב כך, הנה מה שהן אומרות: "רוזרה נפלה אלינו משמים בתוך העשייה האינטנסיבית לקראת מסע השלום. נשים רבות פונות ורוצות להתנדב - די מהר זיהינו שרוזרה היא מישהי מיוחדת במינה. סמל למסירות, אחריות, צניעות ונתינה. שחקנית חיזוק מופלאה לצוות, והיא כמו יין טוב, תרומתה משתבחת מיום ליום".
הכרות עם צוותי התנועה והפעם - צוות אסטרטגיה التعرف على طواقم الحركة وهذه المرة- طاقم الاستراتيجية
התכנית האסטרטגית של נשים עושות שלום ממוקדת בארבעה תחומי פעולה - ארבעת כוכבי הצפון:
הרחבה והעמקה של תודעה ציבורית תומכת הסכם מדיני
השפעה על מקבלי ההחלטות
שילוב נשים במוקדי קבלת ההחלטות (יישום החלטת האו"ם 1325)
חיזוק תשתיות תנועה
בימים אלה הצוות שמונה 23 פעילות, מתמקד בגיבוש האסטרטגיה ל-2018. התהליך אותו מוביל צוות אסטרטגיה נעשה בשיתוף נציגות מצוותי השירות המקצועי וצוותי השטח ומתנהל כמירוץ שליחות, כשבכל מקצה משתתפות נציגות מהצוותים השונים המתייחסות לחשיבה שנעשתה עד כה, ומוסיפות מניסיונן ומהבנתן לתכנית המתגבשת. המפגשים מתקיימים בדרום, בצפון, במרכז ובזום (באמצעות שיחת ועידה בווידאו). התהליך מבוסס על "חוכמת ההמונות" - יחד אנו בוחנות את העמידה ביעדי התכנית האסטרטגית של 2017, ומכוונות ליעדים אותם נרצה להשיג השנה.
עושות ועושות ועושות نصنع ونصنع ونصنع
לפניכן רשימה של חלק מהפעילויות שהתקיימו בחודש האחרון:
בחודש פברואר הדרום הוריק והתכסה במרבדי כלניות אדומות. במהלך סופי השבוע של פסטיבל דרום אדום נשות הדרום בעזרת נשים מכל הארץ הקימו דוכני הסברה והרשמה לתנועת נשים עושות שלום. בזכותן מאות נשים וגברים הצטרפו לתנועה.
בחיפה השתתפנו במפגש אקטיביזם נשי יחד עם ארגוני אשה לאשה, רופאות ללא גבולות ,ישראייד ועוד.
בירושלים התקיים המפגש השלישי של הקתדרה לשלום ובטחון עם הודא אבו-ערקוב – פעילת שלום פלסטינית העומדת בראש רשת ארגוני שלום במזרח התיכון, ונציגה מקהילת ציון בשכונת בקעה.
בלוד השתתפנו במרוץ לוד, חשפנו את התנועה לקהל ורשמנו חברים חדשים. "חשוב לנו בתנועת נשים עושות שלום לראות את הביחד של העיר רבת התרבויות" אמרה מנאר אבו דחאל רכזת התנועה בעיר.
מפגש הכשרה בנושא יישום החלטה 1325 עם עו”ד נטע לוי – עמותת איתך מעכי והשופטת בדימוס סביונה רוטלוי. הדיון עסק בשאלהמדוע ההחלטה אינה מיושמת וכיצד אפשר לפעול בכנסת ובמרחב הציבורי למען יישומה.
במפגש לדוברות רוסית בנושא מבט נשי על שלום ובטחון במזרח התיכון שוחחנו עם ח”כ קסניה סבטלובה והמשורר והזמר יונתן שפירא, ממקימי תכנית סל"ע.
קיימנו כנסים אזוריים לפעילות חדשות וותיקות בכל הארץ ובהם סקירה על הפעילות הארצית ותכנון הפעילות האזורית לשנת 2018.
המשכנו לקיים חוגי בית, להקרין את הסרט על נשות ליבריה ולהכין פיסות שלום בנגבה, אילת, תל-אביב, מבשרת ציון, כברי, רמת-גן, לקייה, אשקלון, יפו, כפר ורדים ומקומות נוספים, הקמנו דוכני הסברה והחתמה, עמדנו בצמתים ורכבנו לשלום במקומות רבים ברחבי הארץ.