ידיעון מרץ 2018 نشرة شهر آذار "مارس" 2018 אדר-ניסן התשע"ח
שלום נעמי
ביום שני הראשון של חודש מרץ, בשעה 13:25, התכנסנו בירושלים כדי לפתוח את אירועי יום האשה הבינלאומי. בידיעון הפעם על הסיבה לבחירה בשעה זו, על הפעילות הענפה של צוות קשרי חוץ כולל הכנסים והאירועים שאליהם הוזמנו ברחבי העולם, על מה שקורה בשטח ובהרחבה על אזור הקולחוז (למה קולחוז? בהמשך), ועל פרויקט ה-100,000 בחגי האביב.
אחד מי יודע - מאה אלף מי יודעת من تعرف مشروع المائة ألف
את פרויקט המאה אלף השקנו באפריל 2017. היינו אז 15000 חברות וחברים. היום, אחרי פחות משנה, הגדלנו את כוחנו ל-34000. זהו הישג בלתי נתפס, מעורר תקווה, משמח באמת, אבל אנחנו רוצות יותר. את כבר הצטרפת? עכשיו צרפי אחרות.
והנה הרעיון: בשביל מה יש לנו את ערב פסח אם לא כדי לספר ביציאת נשים עושות שלום? וכל המרבה לספר הרי זה משובח. וכל המרבה לספר ולצרף על אחת כמה וכמה.
חברות יקרות, אם כל אחת מאתנו תצליח לצרף חברה אחת - גיסה, בת דודה, חמות, אחות, את זאת שלא יודעת לשאול - זה יהיה ערב פסח בלתי נשכח והישג עצום לתנועה!
בקישור הזה אפשר להירשם דרך הטלפון הנייד. שימי לב, נדרשת כתובת מייל שונה לכל נרשמ/ת. אם יש אנשים בלי מייל קחי מהם פרטים (שם, ישוב, מספר טלפון) ושלחי לנו ב"השב" למייל הזה.
מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? הלילה הזה כולנו רושמות!
בימי החג 1-7 באפריל, יצאו צוותים של "סיירת המאה אלף" למרחב הציבורי, לפארקים, חניוני פיקניק, פסטיבלים, אירועים ושווקים, יספרו על התנועה ויזמינו את המעוניינות והמעוניינים להצטרף אלינו.
להצטרפות לצוות הסיירת הקרוב אליך פני לרכזת האזורית או לדליה בטלפון 054-5704203
עושות שלום מציינות את יום האשה הבינלאומי نساء يصنعن السلام تحيين يوم المرأة العالمي
את יום האישה הבינלאומי ציינו בסימן החלטת האו"ם 1325, החלטה העוסקת במעורבות נשים במוקדי קבלת ההחלטות ליצירת הסכמי שלום, כי כשנשים מעורבות בפתרון סכסוכים סיכויי ההצלחה טובים יותר וההסכמים יציבים יותר! לישיבה חגיגית של הועדה למעמד האשה בכנסת הוזמן צוות קשרי ממשל של נשים עושות שלום. יו"ר הוועדה ח"כ עאידה תומא סלימאן דיברה על החיבור בין מצבנו כיום כנשים לבין הקונטקסט הפוליטי. "ככל שנדבר יותר על 1325 כך נפנים ונצמח ונבין לעומק את משמעות ההחלטה". המטרה שלנו היא שהחלטה 1325 לא תישאר מספר אלא תהיה כלי עבודה לשינוי המציאות.
להלן רשימה חלקית משלל האירועים שהתקיימו ברחבי הארץ:
בירושלים קיימנו בשעה 13:25 בגן סאקר מיצג הגיע זמן נשים (בתמונה למעלה), ואחריו התארחנו בשוק מחנה יהודה, קנינו, שוחחנו, רקדנו והקשבנו לאנשי המקום.
בתל אביב בשיתוף 'בית בלב' התקיים מפגש שאלות ותשובות עם השופטת בדימוס סביונה רוטלוי. וגם מפגש כשנשים מתחברות זו לזו בשיתוף פעולה עם נעמ"ת. תא הסטודנטיות באוניברסיטה הזמין לערב נשים עושות שלום ויין כדי לשמוע מפי ותיקות איך אפשר לעשות שינוי ולהחזיר את התקווה.
בקיבוץ מעברות פאנל נשים בנושא אישי נשי פוליטי, וגם תערוכת צילומים מצעדת התקווה והכנת פיסות שלום.
במודיעין כנס נשים במרחב הציבורי והפוליטי ובו פאנל על פעילותן של נשים במרחב הציבורי בעיר, ופאנל נוסף על נשים במוקדי קבלת החלטות – האם אנו שם?
בעמק חפר צעדה בשדות ומסביב לאגמון חפר.
בחורפיש שיתוף פעולה עם רוקמות התחרה ועם ביחד מעבר למילים - בזאר נשים יזמיות, פלייבק בנושא מהופעה להשפעה ומעגלי הקשבה.
בנוסף התקיימו מפגשים רבים נוספים להכרות עם התנועה ובהם הקרנת הסרט על נשות ליבריה והכנת פיסות שלום בערד, יהל, באר אורה וספיר בערבה. בהילה, ירכא, כפר ורדים, עכו ונהריה בגליל המערבי. ברחובות, יהוד, יבנה, רמת גן, פרדס חנה, מודיעין ובמקומות רבים אחרים.
יצוג התנועה בחו"ל בחודש מרץ تمثيل الحركة خارج البلاد خلال شهر آذار
ויויאן סילבר בועידת איפאק בוושינגטון
נאדיה יוניס בכנס ליום האישה בברזיל
ד"ר רחל ישראלי סיפרה על התנועה במסגרת הרצאתהבאוניברסיטת רומא ביום האישה.
ד"ר רחל צביה הרצתה באוניברסיטת סינסנטי ובפניקס אריזונה.
ההרצאות זכו להדים מצוינים.
ענת בן דוד בכנס Mothers for Peace בבלגיה
דונה קירשבאום פגשה את המשלחת הישראלית לאו"ם ואף הוזמנה למספר אירועים באו"ם כאורחת המשלחת
אנג'לה ינטיאן בפסטיבל סרטים בנושא זכויות אדם בז'נבה
הכרות עם צוותי התנועה והפעם - צוות קשרי חוץ التعرف على طواقم الحركة-طاقم العلاقات الخارجية
25 חברות צוות, שלוש רכזות, שבעה תתי צוותים, עשרות כנסים בחו"ל, עשרות אירוחים בארץ, מאות קשרים עם ארגונים, שגרירים ואנשים פרטיים, רשתות חברתיות בשפות שונות, על כל אלה ועוד במאמר ההכרות המקיף שהכין צוות קשרי חוץ:
"היעד האסטרטגי המרכזי של צוות קשרי חוץ לשנת 2018 הוא הגברת החשיפה לתנועה והמודעות לקיומה ולאג'נדה שלה בקרב קהלים רחבים ומגוונים ברחבי העולם - בדגש על קהילות ישראליות ויהודיות - שיביאו לחשיפה תקשורתית וגיוס כספים.
פעילות התנועה יוצרת הדים רבים ברחבי העולם ומדי יום עולה מספר הפניות אלינו במינון שאנו סבורות שרבות מחברי התנועה אינן מודעות אליו. בכדי לעמוד בזרם הפניות וליעל את עבודת הצוות חלקנו את העבודה בצוות למספר תתי צוותים: קשר עם נשות העולם, קשר עם ארגונים, קשר עם שגרירויות / דיפלומטים, ביקורי משלחות מחו"ל, נוסעות ומוכשרות, ייצוג התנועה בחו"ל, צוות סלבס"
באמצע פברואר צוות נשות העולם פתח קבוצת פייסבוק לתומכות התנועה ברחבי העולם. זוהי קבוצה פתוחה המתנהלת באנגלית וחברות בה תומכות וחברות התנועה. אנחנו מעלים חומרים על המתרחש בתנועה, והתומכות מתעדכנות ושואלות שאלות. היום יש בקבוצה מעל 900 חברות. כל יום מצטרפות לקבוצה תומכות חדשות שעונות לשאלה ״איך שמעת עלינו״ בתשובה ״פייסבוק״. זאת הוכחה שהפייסבוק הוא אכן כלי מצוין ובעל עוצמה להעביר את המסר שלנו לעולם.
אתן מוזמנות להעלות תכנים על התנועה באנגלית, להמשיך לעקוב ולהגיב בקישור זה.
זרקור על האזור - והפעם הקולחוז מדור חדש להכרות עם האזורים השונים בארץ نتعرف عل الحقل - وهذه المرة الكولحوز برنامج جديد للتعرف على المناطق المختلفة في البلاد
"קולחוז" על שום מה? על שום היותנו מפוזרות על פני שטח נרחב ובאות מהרבה יישובים קטנים, רובם חקלאיים.היכן נמצא האזור ומה עושות נשות האזור נדגים בעזרת סיפור קטן על פעילות גדולה שמתקיימת בשטח:
מעשה באיש יקר, תושב שילה, שנסע מקרית שמונה לביתו לאורך כביש 90, ראה את נשותינו בלבן עם הצעיפים בטורקיז והתרשם מהשלטים: ימין מרכז ושמאל דורשות הסכם מדיני. החליט לעצור בגשר הרומי ולפתוח עמנו בשיחה. המשך הקשר היה אוטובוס של נשים מהגליל התחתון, העמקים ודרום רמת הגולן שיצאו לטיול בשומרון ונפגשו עם נשות עופרה, עלי זהב ושילה..." זוהי רק אחת מהיוזמות והפעילויות הייחודיות שמתקיימות בקולחוז. על שיעורי הערבית והעברית שמעבירות נשים יקרות בהתנדבות, על מפגשים בעילבון ובמע'ר, על הקשרים שנרקמים בבית שאן ובטבריה ועל פעילויות רבות נוספות קראו במאמר זה
סלוא עיאד - אשה עושה שלום سلوى عياد - إمرأة تصنع السلام
סלוא מנצרת מאמינה בחיים משותפים בארץ ומחפשת את הדרך כיצד ליישם את מה שהיא מאמינה. אבל סלוא לא רק מחפשת, אלא גם עושה, כפי שראינו בחגיגות חג המולד. ובמילים של סלוא: "אנחנו חיים ביחד, למה שלא נחגוג ביחד? אני תמיד חולמת שנחגוג את כל החגים ששייכים לתושבי ישראל במשותף, כי כך גם נבין את השלום עצמו. וכמו שחגגנו את קריסמס כך גם אפשר לחגוג את הרמאדן ואת ראש השנה".
כנסת הנשים יוצאת לפגרה البرلمان النسائي يخرج لعطلة
כנסת הנשים הוקמה ביום האחרון של מסע השלום. במהלך מושב החורף בכנסת, החל מיום שני 22.10.17 ועד ל 18.3.18, הגענו כאלף נשים מאילת שבדרום ועד מג'דל שמס בצפון, למפגש עם 24 חברות וחברי הכנסת כמעט מכל סיעות הבית וצפינו בכ- 500 שעות דיוני המליאה.
אנחנו מסכמות את מושב החורף של כנסת הנשים בידיעה שמאה ועשרים חברות וחברי כנסת שמעו עלינו ומכירים אותנו - אנחנו נשים שעושות שלום. אנחנו החזרנו את המילה 'שלום' לשיח הציבורי. אנחנו כאן כדי לדאוג לעתיד טוב יותר לילדינו. אנחנו נמשיך ונדרוש חיים שלווים ובטוחים יותר. אנחנו דורשות להיות במוקדי קבלת החלטות ולא נעצור עד הסכם מדיני!
עושות ועושות ועושות نصنع ونصنع ونصنع
מדי חודש עולות יוזמות יצירתיות חדשות, במטרה להגיע לא/נשים שעדיין לא שמעו עלינו כדי לעודד אותם להצטרף אלינו ולהאמין ביכולתנו לשנות את המציאות. בחודש מרץ, בנוסף לאירועי יום האשה, התקיים גם ערב של טעימות סביב שולחן השלום שארגנו נשים מאזור ואדי ערה וחוף הכרמל בשיתוף עם מועצה מקומית ערה-ערערה. לערב הגיעו כ-400 א/נשים מכל הארץ. 10 שפיות ושפים הצטרפו בנדיבותם והדגימו הכנת מאכלים מסורתיים. וכך, מסביב לשולחנות הערוכים ישבו נשים ערביות ויהודיות, אכלו ושוחחו על תפקידנו כנשים להוביל למציאות אחרת שתבטיח חיים של שלום לנו ולדורות הבאים.
טעימות סביב שולחן השלום בכפר ערה
עוד מפעילויות החודש האחרון:
בטוקהאוס בנמל תל-אביב, נפתחה סדרת המפגשים פותחות במה, שעסקה בעמדות שונות של נשים בחברה הישראלית ביחס לסכסוך הישראלי-פלסטיני.
נשות הצפון המשיכו במסורת הטקס האלטרנטיבי טוב לחיות בעד ארצנו בתל-חי זו השנה השלישית.
קבוצת נשים עושות שלום הצטרפה ליוזמה לקידום הידברות על השלום ושיתוף פעולה בין ישראלים לבין פלסטינאים שהתקיימה בשער שכם.
נשות התנועה הצטרפו למטיילי "נפגשים בשביל ישראל" ליום מגוון באזור מקורות הירקון כדי להציג את התנועה.
קבוצת נשים מטבעון והסביבה ארגנה ארבעה אירועים בפסטיבל שיח אבריק.
קבוצת נשים מאילת שהתארחה אצל בת מע'ר שעברה לגור באילת, יזמה קשר בצפון בין הקולחוז למע'ר.
במרחב הציבורי הצפנו את הארץ בתורכיז ולבן, צעדנו לאורך הטיילת בחוף חיפה, המשכנו לרכב לשלום, לעמוד בצמתים, להקים דוכני החתמה, ולהיות נוכחות בכל הארץ.