ידיעון מאי 2018 نشرة أيار "مايو" 2018 אייר-סיוון התשע"ח
שלום
בחודש מאי הקמנו את אוהל האמהות כדי לדרוש ממקבלי ההחלטות לבדוק לעומק חלופות מדיניות. בידיעון הפעם תגובת התנועה להתחממות בגבול עזה, מידע עדכני על המתרחש באוהל האמהות, הכרות עם נשים עושות שלום מאילת ועם צוות קשרים עם פלסטיניות, וסקירה על הפעילות המתמשכת בארץ ובעולם.
אוהל האמהות בגן הורדים מול הכנסת خيمة الأمهات في حديقة الورود مقابل الكنيست
מי שמגיעה לאוהל האמהות שהוקם בתחילת מושב הקיץ של הכנסת וימשיך לפעול עד לסיומו, פוגשת נשים נחושות שמאיישות את האוהל סביב השעון, כמו גם מבקרים מהארץ ומהעולם שמגיעים לסיורים בכנסת ונעצרים ליד האוהל מתוך סקרנות, חברי כנסת, עיתונאים, מובילי דעה ומחנכים שבאים לשמוע ולהשמיע.
עוד על האוהל, למה, מה, מתי, איפה, איך והאם בכתבה הבאה
בואו לבקר באוהל כדי להתחבר לתקווה ולהצטרף אלינו בקריאה:
לא להסלמה, כן לבדיקה לעומק של חלופות מדיניות. انضموا إلينا للمطالبة ب : لا للتصعيد، نعم لفحص شامل للبدائل السياسية.
האוהל פעיל כל יום בין השעות 9:00-22:00 ובשישי עד 14:00.
מידע על הפעילויות בקישור זה הרשמה למשמרות באוהל כאן
השבוע ביום רביעי ה-6.6 נציין באוהל האמהות את יום האחדות
החל מהשעה 13:00 נפרוש בגן הוורדים 150 שטיחי שלום שנתפרו מאלפי ריבועי שלום שהגיעו אלינו מרחבי העולם; בשעה 16:00 נמשיך ליצירת שרשרת אנושית של חיבור ואחדות אנושיים, ויחד נבטא את הכמיהה המשותפת לכולנו - הכמיהה לשלום. בשעה 17:00 תצטרף אלינו יעל דקלבאום, תשיר משיריה ותספר על מסעות השלום שלה, ויחד נשיר את תפילת האימהות.
הצטרפו אלינו! יהיה מרגש ומעורר תקווה!
נשים עושות שלום מתיחסות למתרחש בדרום
לאחר שחלה התחממות בגבול עזה, תנועת נשים עושות שלום עשתה ככל יכולתה להשפיע על קובעי המדיניות להרגעת המצב. צוות שמות לב שלח אימיילים לחברי הכנסת עם קריאה לעשות כל מאמץ כדי ליזום, לצד הפעולות הצבאיות הנדרשות, בדיקת חלופות מדיניות למניעת הסלמה.
במקביל התארגנו כדי לעזור לתושבי עוטף עזה בתקווה שלא יהיה בכך כל צורך, על ידי הקמת רשת סולידריות ארצית והכנה מראש של רשימת בתים מארחים.
אנו שמחות שנמצאה הדרך להפסקת האש ומבטיחות להמשיך לעקוב ולפעול להמשך מצב הרגיעה.
לצוות הידיעון דרושות בדחיפות
חברות תנועה דוברות ערבית עם כישורי כתיבה ו/או כישורים דיגיטליים כדי שנוכל להוציא גרסה של הידיעון גם בערבית. לפרטים פנו לדליה 054-6704203
קשר עם העולם التواصل مع العالم
אוהדות ואוהדי התנועה בעולם הרחב ממשיכות להגיע לישראל, ללמוד על התנועה ולארגן אירועים להכרות עם נשים עושות שלום בארצותיהן. הנה חלק קטן מהאירועים שהתקיימו החודש:
בשפה האנגלית - סניף נעמ"ת בהמילטון קנדה, הזמין את יעל ברוידא להרצאה. פיסות שלום צבעוניות ומושקעות הגיעו מתומכות בארה"ב, אחת מהן בתמונה משמאל. אסתר, אמו של הסופר ג'ונתן ספרן פויר, הצטרפה לתנועה ולרשימת נשות העולם התומכות.
בשפה הצרפתית - העיתונאית מרטין גוזלן שהקדישה לתנועה פרק בספרה "70 שנות ישראל" סיפרה על התנועה בראיון שהתפרסם בעיתון Le Figaro בצרפת. משלחת של אדריכלים ואנשי כלכלה צרפתיים שהגיעו לראשונה לישראל שמעו עלינו וביקרו באוהל האימהות
בשפה הספרדית - משלחת נעמ"ת ממקסיקו שביקרה בכרמיאל חזרה לארצה וקיימה אירוע שבו הוצגו קליפים על התנועה, שרו את תפילת האימהות והכינו פיסות שלום. אדריאנה פורטל מארגטינה שבנה משרת בצה"ל הקימה קבוצת תומכות שיצרו קשר עם הסוכנות היהודית ועם ארגונים פלסטינים, וארגנה פעילויות בקהילה ובבתי ספר יהודיים. דיאנה דנפאל שהשתתפה במסע השלום והייתה ממארגנות הצעדה בסביליה, הקימה אוהל תמיכה באוהל האימהות שלנו.
למידע הרב על הנעשה בעולם אנו מתוודעות בזכות קבוצות הפייסבוק של התומכות בשפות השונות, ובהשראת השיח שמתקיים שם, נולדות יוזמות חדשות בעולם.
הכרות עם צוותי התנועה והפעם - צוות קשרים עם פלסטיניות
تعرف على طواقم الحركة وهذه المرة- طاقم العلاقات مع الفلسطينيات
הקשר הראשוני של נשים עושות שלום עם הנשים הפלסטיניות נוצר בראשית ימי התנועה עם הודא אבו ערקוב מהכפר דורה ליד חברון. הודא שעומדת בראש ארגון ALLMEP, חברה לאג׳נדה של התנועה ועזרה לנו לייצר שפה חדשה: No shaming No blaming.
צוות הקשרים עם נשים פלסטיניות מונה כעשרים וחמש נשים. שלושת רכזות הצוות הן דוגמא למגוון הקיים בו. מי אנחנו, עם מי ייצרנו קשר ולמה לא נכונה האמירה הנפוצה בחברה הישראלית ש'אין עם מי לדבר'. על כל זה בכתבה הבאה
חברות התנועה עם הודא אבו ערקוב (שניה מימין)
זרקור על אזור - אילת تسليط الضوء على منطقة إيلات
אילת מרוחקת מהמרכז כ-450 ק"מ, אבל המרחק הרב לא מונע מנשות אילת לפעול בתנועת נשים עושות שלום, לקיים חוגי בית, להקרין את הסרט על נשות ליבריה, להכין פיסות שלום ולקיים פעילות הסברה והרשמה במקומות רבים בעיר ובישובים השכנים.
האילתיות מקיימות פעילות פנים ענפה, אבל מה בקשר להשתתפות בפעילות הארצית? איך מתגברות על המרחקים ומועדי הפעילות שמתקיימים לרוב במרכז? תשובה לשאלה זו ומידע נוסף על האזור הדרומי ביותר של נשים עושות שלום קראו כאן
נשות עושות שלום אילת מקבלות את פני מרוץ הג'ירו
ליאורה הדר - אשה עושה שלום ليئورا هدار - إمرأة تصنع السلام
ליאורה הדר, אמא לארבעה ילדים חמודים שגרה ב'עלי זהב', כותבת: "כמי שגרה בשומרון, בתוך קהילה דתית ציונית, לא פשוט לשוחח על תנועת נשים עושות שלום עם חברים ובני משפחה. אולם אני באמת מאמינה (וכך גם מסבירה למי שמוכן להקשיב) כי גם לתושבי יהודה ושומרון, ואולי במיוחד לתושבי יו"ש, קידום פתרון לסכסוך צריך להיות בעדיפות עליונה. אנו, שחיים כאן בין הכפרים הפלסטיניים, אוהבים את אדמת ארץ ישראל ורואים ביו"ש אזור בעל חשיבות היסטורית, ביטחונית ודתית – עלינו להיות בראש המשלחת שדוחפת ומובילה לאיזשהו מתווה ותכנית שתביא לשינוי ביו"ש ובאזור כולו. אחרי 51 שנה של שלטון צבאי על אוכלוסייה פלסטינית אזרחית, שאינה שוות זכויות ואנשיה אינם אזרחי המדינה – משהו חייב להשתנות. גם נבחרי ציבור ממפלגות הימין מבינים זאת, ולכן ישנן הצעות ויוזמות שונות לפתרון המצב".
עוד על ליאורה, על דרכה בתנועת נשים עושות שלום, ועל עיסוקיה האחרים, קראו כאן
עושות ועושות ועושות نصنع ونصنع ونصنع
מה עוד היה לנו החודש? רשימה מייצגת:
חיבורים של שלום - מפגש רב מוקדים להכרות והקשבה עם נשות יהודה ושומרון. בוקר של חיבורים וחלוציות בשדרות. מפגש ושיחה עם הנזירה הבודהיסטית ג'טסונמה טנזין פאלמו על כוחה של החמלה לחולל שינוי. מפגש עם האימאם עדאל אלפאר מלוד שהעביר שיעור על צום הראמאדן ומשמעותו. תיקון ליל שבועות בירושלים.
רוקדות שלום - נשים יהודיות וערביות, מגיל 7 ועד 80+ רקדו עם כוונה ומחויבות למעשה של פיוס, גישור, יצירת שיתופי פעולה והכרויות אנושיות שיש בהן כבוד וחמלה, בקיבוץ יזרעאל.
הרצאות, סדנאות וחוגי בית - קתדרה לשלום ובטחון בירושלים. ציון יום השלום עם תלמידי כתות י' בב"ס אופק בעברון. מפגש והכנת פיסות שלום עם הורים וילדים דתיים מכפר הרואה. מפגש סיפורים לשינוי חברתי בתל מונד. חשיפה בפני צעירים וסטודנטים שבחרו לגור בלוד ולקיים בה חיי קהילה. שיח מקדם בדרום. חוג בית בחולון ובתל אביב. הכנת פיסות שלום ברמלה בנוכחות ראש העיר ובקיבוץ כברי. הקרנת הסרט על נשות ליבריה בפרדס חנה, עכו, חיפה, כפר יסיף, גדרה, אשדוד, שדי אברהם, יבנה ורמת גן.
ירידים ותערוכות - הקמנו יריד אמנות של נשים בבאר-שבע. תערוכת צילומים על פעילויות של נשות התנועה במודיעין. רמאדן מרקט מיוחד עם השפית פותנה בטייבה וסדנאות להכנת קטאיף עם שבירת הצום.
כבישים וצמתים - רוכבות ביחד לשלום בתל אביב. צועדות לשלום בחיפה. סעו לשלום בכל הארץ. וגם משהו מיוחד - ליווינו את מרוץ הג'ירו עם שלטים לאורך כל המסלול במשך שלושת ימי המירוץ.