ידיעון יוני 2018 نشرة حزيران "يونيو" 2018 סיוון-תמוז התשע"ח
שלום נעמי
המציאות בדרום הארץ דורשת חשיבה והתארגנות לפעילות מיידית. בידיעון הפעם על הפעילות מול הכנסת והדרישה לבדוק חלופות מדיניות, על התמיכה בתושבי הדרום ועל הפעילות השוטפת בארץ ובעולם.
נשים עושות שלום מגיעות לדרום نساء يصنع السلام يصلن للجنوب
תנועת נשים עושות שלום קמה בעקבות מבצע צוק איתן. המתיחות וההסלמה בגבול עזה, לאחר 4 שנים, מעוררות ביתר שאת את ההכרח למצוא דרכים חלופיות כדי למנוע סבב נוסף של אלימות. השאלות איך והיכן לפעול מעסיקות אותנו יום יום. מכל עבר עולה הקריאה להגיע לישובי הנגב המערבי כדי לסייע ולתמוך בתושבים. ביוזמתן והובלתן של נשות הדרום בתנועה, שמדווחות בזמן אמת ומציגות את הצרכים האמיתיים של התושבים, התארגנו במהירות והשתתפנו בטקס הנטיעות שהתקיים באנדרטת נירים דנגור (בתמונה למטה), שבא כתגובה לשריפות עפיפוני התבערה. נסענו לנתיבות כדי לסייע לבעלי העסקים בעיר שנפגעו מביטול עסקאות עקב המצב המתוח.
נשים נוספות באו לבקר באופן פרטי, לסייר ולהיפגש עם אנשי המקום, ואמרו: "אנחנו אתכם ונעשה כל מה שביכולתנו לשנות את המציאות האלימה, להגיע לנורמליזציה עם שכנינו בעזה ולחיות בשלווה משני צדי הגבול".
בזמן שהידיעון הזה נשלח, ביום חמישי ה- 28 ביוני בשעות אחר הצהרים, קבוצה גדולה של נשים עושות שלום נמצאות בלב השדות השרופים, בתל ג'מה שליד קיבוץ רעים בטקס סולידריות עם תושבי עוטף עזה ובקריאה למקבלי ההחלטות לבחון חלופות מדיניות שיביאו שקט ובטחון לאזור.
אוהל האמהות בגן הוורדים מול הכנסת خيمة الأمهات في حديقة الورود مقابل الكنيست
אליהו ממאה שערים, שהגיע במקרה לאוהל האמהות, וממשיך לבקר אותנו כמעט בכל יום, מסביר את חשיבות הישיבה שלנו באוהל: "אחד האויבים הגדולים של השלום הוא חוסר ישוב הדעת. כשאנחנו נמצאים במירוץ החיים ולא נותנים במה לקול הפנימי, לנשמה שלנו, לתת לנו תובנות חשובות כמו עניין השלום וכמה יהיה טוב לנו ולאנושות כשיהיה שלום. זה משהו ענק ענק ענק. האוהל הזה נמצא במקום מרגיע ונותן ישוב הדעת ואתן תצליחו בגדול. אתן כבר מצליחות בזה שאתן חושבות ועוזרות אחת לשניה. לכו עם הכוח הזה ותעשירו את כל עם ישראל ואת כל העולם כולו. האנושות כולה מחכה לכן. תמשיכו, אתן תצליחו בגדול!"
כמו אליהו, עוד אלפי תומכות ותומכים נכנסים לאוהל כדי לשאול, לשוחח ולהציג את עמדתם. כמה מרגש לפגוש אנשים בכל הגילים, מקשת רחבה של קהילות בארץ ובעולם, בני אומות ודתות שונות, שעוצרים באוהל בדרכם לכנסת. אודות לנחישות של הנשים באוהל כולם מתוודעים לתנועה. חלקם מצטרפים אליה ומעודדים אותנו לא להתייאש גם כשהמצב מחמיר, כדי להמשיך לזרוע תקווה, להמשיך להאמין ולפעול.
כנסת הנשים מושב קיץ البرلمان النسائي الدورة الصيفية
אנחנו ממשיכות לפעול ולהיות נוכחות גם בתוך הכנסת. משלחות של נשים עושות שלום, כל פעם מאזור אחר בארץ, ממשיכות לפקוד את הכנסת מדי יום שני. בחודש יוני נפגשנו עם חברי הכנסת, יפעת שאשא-ביטון, סתיו שפיר, איילת נחמיאס ואורן חזן שהגיע, בעקבות הפגישה עמנו בתוך הכנסת, לביקור באוהל האמהות. קיימנו פעמיים "סיור נשי" - היכרות עם הצד המגדרי בכנסת, וצפינו מהיציע בדיוני המליאה.
חברות תנועה דוברות ערבית עם כישורי כתיבה ו/או כישורים דיגיטליים כדי שנוכל להוציא גרסה של הידיעון גם בערבית. לפרטים פנו לדליה 054-5704203
קשר עם העולם التواصل مع العالم
משלחות מברזיל, איטליה ומדינות נוספות בעולם הגיעו לבקר באוהל האמהות
בקונצרט של אחינועם ניני בארגנטינה, תומכות התנועה העניקו צעיף טורקיז לזמרת שהזכירה את התנועה ושרה שיר מחווה לשלום
פיסות שלום נתלו בתערוכה לשלום ביפן לכבוד תנועת נשים עושות שלום (בתמונה למטה)
כ-60 פיסות שלום הגיעו מקבוצת התמיכה במיאמי
מפגש עם משלחת נשים אמריקאיות התקיים בתל אביב
תומכת מארה״ב שלחה ברכת שלום מעל במת כנס רוטרי בקנדה
הנשיא הטיבטי נפגש בירושלים עם נציגות של תנועת נשים עושות שלום
נציגה של נשים עושות שלום הירצתה על התנועה בפני עובדי הפדרציה היהודית בסאן-פרנסיסקו
הכרות עם צוותי התנועה - צוות פרויקטים التعرف على طواقم الحركة- طاقم المشاريع
צוות פרויקטים הוא אחד מצוותי השירות המקצועיים של התנועה. מטרתו ליזום ולגבש פרויקטים ארציים ואזוריים, שנתיים ו/או קצרי טווח, לתאם את הפרויקטים למטרות התנועה ולתרגם אותם לעשייה ופעילות כדי לקדם את היעדים האסטרטגיים.
הצוות התחיל את פעילותו עם הפרויקט הראשון שהיה "רכבת השלום לשדרות"(נובמבר 2014), רכבת שהובילה נשים מכל הארץ לטקס ההשקה הרשמית של התנועה. כאלף נשים הגיעו לאירוע והיה מרגש ביותר לראות את הנשים בלבן עולות בתחנות השונות לאורך הדרך, יורדות בתחנת שדרות וצועדות עד למכללת ספיר.
על הצוות וכיצד הוא פועל, ועל פרויקטים בעבר, בהווה ובעתיד - בקישור זה.
זרקור על אזור - הגליל העליון إضاءات على منطقة-الجليل الأعلى
הפעילות הראשונה של נשים עושות שלום, חוג בית בראש פינה, התקיימה בנובמבר 2014 ומאז האזור הכי צפוני במדינה מונה כבר 670 רשומות בתנועה.
נשות הגליל העליון מספרות: "כמו אזורים אחרים, גם אנו מאותגרות ברצוי ובמצוי, בפער בין כמות הרשומות לבין האקטיביסטיות המתמידות, באיך להגיע לנשים מגוונות באזורנו ואיך להגדיל את ההשפעה שלנו".
על עבודת הצוות ועל הפרויקטים הייחודיים של נשות הגליל העליון בכתבה הבאה
ניצן סניור - אשה עושה שלום نيتسان سنيور- سيدة تصنع السلام
ניצן סניור מתא הצעירות, פעילה ויזמית פוליטית, מספרת: “הצטרפתי לנשים עושות שלום כשאחי ניר לחם בצוק איתן בעזה. ב"ה הוא בסדר ויצא משם בשלום, בניגוד ללוחמים אחרים מיחידתו, שחלקם נהרגו וחלקם נפצעו. שם, בקיץ הקשה הזה, התחלתי להרגיש חרדות חזקות ולסבול מפחד שמשהו רע יקרה. למרות הקושי המנטלי, לקחתי חלק במספר קבוצות דיאלוג עם נשים פלסטיניות, בניסיון לשכך קצת את הכאב הזה, וזאת מתוך אמונה חזקה שאין דבר כזה "ככה זה", והמצב הביטחוני והמדיני בו אנו נמצאות, לא יכול להישאר כזה לנצח. אני לא מוכנה לקבל את זה”.
עוד על ניצן, על פרויקט "פוליטיקאיות צעירות" שהקימה, ועל הפרס שקיבלה מהוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת בכתבה הבאה
עושות ועושות ועושות نصنع ونصنع ونصنع
יום האחדות - נחגג באוהל האימהות. בגן הוורדים נפרשו 150 שטיחי שלום (בתמונה למטה) שנתפרו מאלפי ריבועי שלום מרחבי העולם; יצרנו שרשרת אנושית של חיבור ואחדות אנושיים, ויחד ביטאנו את הכמיהה המשותפת לשלום. יעל דקלבאום, שהצטרפה לאירוע, שרה משיריה וסיפרה על מסעות השלום שלה
מפגש ראשון של הקתדרה החיפאית
פרויקט אמנות עולמית בעכו ובאשדוד שבמרכזו הכנת פריסות שלום
מפגש נטיעות בדרום.
פאנל ביבנה – מה הביא אותי לנע''ש?
סדנת יצירה משותפת של נשים עושות שלום גליל עליון עם נשות אמונה (תנועת האשה הדתית לאומית). נוצרו חיבורים חמים ונשות אמונה הוזמנו לבקר באוהל האימהות
הצגת תנועת נשים עושות שלום בקטורה שבערבה. הסרט "אחרייך", של הבמאית רנא אבו פריחה, הוקרן ולאחר מכן התקיים דיון מרתק על נושאי זהות
מפגש במכללת תל חי עם המרכז לשלום ודמוקרטיה עם נשות התנועה בגליל העליון
הפעילות הקרובה: סעו לשלום
ביום חמישי, 5/7/18, 17:30-19:00 נחזור לעשרות צמתים מהצפון עד הדרום!
הצטרפו אלינו ויחד נכסה את מפת הארץ בדרישה להסכם מדיני! לפרטים נוספים יש להקיש כאן.
לרשימה המלאה של הפעילויות בתקופה הקרובה יש להקיש כאן