לכבוד ציון הניוזלטר מס' 12 של משרדינו, בחרנו לציין את המאורע, ולרכז עבורכם/ן את המאמרים המקצועיים פרי עטינו שפורסמו בשנה החולפת. כל זה כמובן לצד סיכום חודש יולי האחרון...
בברכת המשך קיץ נעים לכולם/ן,
צוות משרד קניר ושות'
ביהמ"ש העליון אמר את דברו
לפני כחודשיים פרסמנו כאן את פסק דינו של כב' ביהמ"ש המחוזי שפסק לטובת האישה (לקוחת המשרד) וקבע כי זכאית למחצית מהזכויות בנכס, שבעלה לשעבר טען כי התקבל לידיו במתנה טרם נישואיהם.
החודש התקבל פסק דינו של ביהמ"ש העליון לטובת לקוחת משרדינו, אשר הותיר על כנו את פסק דינו של ביהמ"ש המחוזי, שפסק לטובת האישה וקבע כי זכאית למחצית מהזכויות בנכס, שבעלה לשעבר טען כי התקבל לידיו במתנה טרם נישואיהם. בנוסף, ביהמ"ש העליון הותיר את קביעתו של ביהמ"ש המחוזי כי מדובר בנכס משפחתי, שבפסק הדין הוגדר כנכס ביניים, עליו חלה כוונת שיתוף ספציפית ודינו כנכס משותף של בני הזוג.
לפני 13 שנים הגיח לעולם דיני הירושה בישראל סעיף 8א במסגרת תיקון מס' 12 לחוק הירושה, שעניינו צוואות הדדיות.
מי יכול לערוך צוואה הדדית? מה התנאים לחוקיות מסמך זה? איך מבטלים צוואה הדדית? איך היא פוקעת בפועל? מה היא הוראת יורש אחר יורש? האם וכיצד בני הזוג רשאים להתנות על החופש לביטול הצוואה לאחר פטירת הראשון? האם ניתן על פי דין לקבוע הוראה שמאפשרת או לא מאפשרת את שינוי הצוואה בעתיד על ידי בן הזוג הנותר בחיים? מהם הסיכונים הטמונים שעורכי הדין והלקוחות צריך לקחת תחת חשבון בהגיעם לערוך צוואה כזו?
כל התשובות בהרצאתו המקיפה והמעמיקה של עו"ד יהונתן קניר, בפני עשרות עורכי דין של מחוז מרכז לשכת עורכי הדין בישראל.
כמשרד שחרט על דגלו "מסורת של מקצועיות", אנחנו מתכבדים להניח כאן בפעם הראשונה את ריכוז המאמרים פרי עטינו מן השנה החולפת, בהם תמצאו, בין היתר, ריכוז פסיקה והפניות מקצועיות רבות לשימושכם/ן.
האם ביה"ד הרבני מוסמך להתיר נישואים במקרה שבו אחד מבני הזוג אינו יהודי? האם דין מזונות ילדים יהודיים כדין מזונות ילדים שאינם יהודיים (בשים לב להלכת בע"מ 919/15)? מה ניתן לעשות כשהוכח שאחד מבני הזוג העלים כספים אך לא ניתן להוכיח מה הסכום? והאם ניתן להוציא לפועל צוואה מאוחרת שנוגדת הוראות הסכם פשרה (שהמנוח צד לו) שניתן לו תוקף של פס"ד?