את חודש ספטמבר מאפיין הביטוי: "אחרי החגים", אבל לא כך בתנועת נשים עושות שלום. גם החודש המשכנו לפעול: הושטנו יד לשלום לשכנינו בכל גבולות הארץ, צעדנו בירושלים ביום השלום הבינלאומי, למדנו בקתדראות, קידמנו קונגרס בינלאומי להסרת חסמים לשלום במזרח התיכון. וגם - הכרזנו בפומבי לראשונה על במת יום השלום בירושלים את הפעילות הפרלמנטרית שאנו יוזמות: הצעת החוק - חלופות מדיניות תחילה.
על זאת ועוד בידיעון שלפניכן.
חלק ראשון: היכונו לפעילויות הקרובות القسم الأول: جهزوا أنفسكن/م للفعاليات القادمة
הקונגרס הבינלאומי של נשים עושות שלום المؤتمر العالمي لنساء يصنعن السلام
הקונגרס הבינלאומי של נשים עושות שלום להסרת חסמים לשלום במזרח התיכון יתקיים ב-27 בנובמבר באודיטוריום סמולרש באוניברסיטת תל אביב. קהל היעד של הקונגרס הוא צעירים וצעירות מכל רחבי הארץ אשר מהווים את מנהיגות העתיד של מדינת ישראל. לקהל היעד של הקונגרס חשיבות עליונה וזו פעם ראשונה שאנחנו מכוונות רק אליהם.
לשם השגת מטרה זו אנחנו זקוקות בדחיפות לעזרתכן. ללא העזרה שלכן בנושא זה אנחנו חסרות. כל מי שיש לה קשר עם מוסדות אקדמיים או מכללות או סמינרים, קשר או מידע לגבי תאים פוליטיים-מפלגתיים של סטודנטים בתוך המוסדות האקדמיים, פנו בדחיפות אל הדסה נווה - haday@bezeqint.net או בהודעה לנייד 0544629998
הצעת חוק חלופות מדיניות תחילה إقتراح القانون البدائل السياسية أولًا
לפני 4 שנים, בעקבות מבצע צוק איתן, קמנו - נשים עושות שלום - מתוך אחריות עמוקה לדאוג לעתיד טוב יותר לילדים שלנו. והיום, אנחנו מממשות זאת באמצעות קידום הצעת חוק שתחייב את מקבלי ההחלטות – בשגרה ובחירום – לבחון חלופות מדיניות לפתרון הסכסוך, ולהפנות משאבים לחיפוש פתרונות מדיניים.
בדו"ח מבקר המדינה על צוק איתן נכתב כי "פסילתן על הסף של חלופות בתחום המדיני בלי שאלה הוצגו לקבינט, מנעה מחברי הקבינט לשקול חלופות אלו ולדון בסיכוייהן וסיכוניהן".
עשרות מומחיות ומומחים מהזירה הפוליטית הבטחונית והמדינית, מהזירה האקדמית ומעולם המשפט איתם התייעצנו - הצביעו על ליקויים חמורים בתהליכי קבלת החלטות בנושאים בטחוניים ומדיניים לאורך עשרות שנים, ונתנו רוח גבית ותמיכה נרחבת למהלך הזה.
הצעת החוק מממשת את הציווי: "בקש שלום ורדפהו" (תהילים לד טו), ומבטאת את האחריות והמחויבות שלנו, כנשים, כאימהות, כאזרחיות פעילות המקדמות שינוי ממשי במציאות הכאובה של סכסוך קשה ומתמשך.
כנסת הנשים מושב החורף البرلمان النسائي الدورة الشتوية
נשים עושות שלום חוזרות למושב החורף ומביאות לכנסת את הצעת החוק: חלופות מדיניות תחילה.
ביום שני ה-15.10.18 בין השעות 14:30-17:00 נגיע מכל רחבי הארץ לפתיחת מושב החורף של הכנסת. בתכנית: שיחה על הצעת החוק חלופות מדיניות תחילה ונוכחות ביציע הכנסת בזמן הדיון במליאה.
חלק שני: הפעילויות בספטמבר القسم الثاني: فعاليات سبتمبر "أيلول"
יום השלום הבינלאומי يوم السلام العالمي
כל עוד יש תקווה سوف نعيش بسلام We Shall over come
ב-20 בספטמבר, ערב יום השלום הבינלאומי, צעדנו יחד, יד ביד, מול חומות העיר העתיקה וברחובות ירושלים שנסגרו לכבודנו - אלפים רבים של נשים וגברים, ילדות וילדים, מבאר שבע, מעכו, מחיפה, מתל-אביב, מירכא, מאילת, מבית צפאפא, מעלי זהב, מכפר סבא, מלוד, מסעד וממאות יישובים. שרנו יחד בעוצמה ובאמונה We Shall Overcome בעברית, ערבית ואנגלית, קראנו לקידום הסכם מדיני וידענו שכן, זה אפשרי! זה חייב להיות אפשרי, זו הדרך היחידה - הדרך לעתיד טוב יותר לכולנו, עתיד של שלום וביטחון, שותפות ושוויון.
ויש גם הצלחה ויראלית, הגענו לחשיפה של אירועי יום השלום אצל יותר מחצי מיליון אישה ואיש. כן, זה נשמע דמיוני, אבל אלה המספרים!
לכל האזכורים בתקשורת על יום השלום והפעילות לקראת יום השלום בגבולות הארץ יש להקיש כאן.
צילום: גל מוסנזון
הושיטי לי יד לשלום مدي لي يدك للسلام
"שבע שנים האדמה רועדת ברמת הגולן, שבע שנים הלב בוכה ואינו מוצא מנוחה ושקט, אבל יום אחד תשוב קוניטרה להיות הגשר המחבר עליו יעברו תפוחים וכלות ביום חתונתן",אמרה אביטל מכנף באירוע שהתקיים בפארק הוולקני בהר אביטל על גבול סוריה.
"בנשים עושות שלום אנו נאבקות למען תקווה ואופטימיות, מסרבות להיכנע לייאוש, להשלמה עם מציאות יומיומית של מוות ומלחמה וקורבנות משני הצדדים. כוחנו נמצא בתקווה ובהתמדה, במחויבות שלנו לחיים", אמרה אסתר ממעלה גלבוע באירוע שהתקיים בתצפית מעוז חיים על גבול ירדן.
אלו הן חלק מהמילים החזקות שנשמעו באירועים במהלך השבוע שבין ראש השנה ליום הכיפורים. אירועים בהם הושטנו יד לנשים מעבר לגבולות המדינה בתקווה לשנת שלום, שנת סליחה ומחילה. אירועי שירה דומים התקיימו גם ברכס השלום בחניתה על גבול לבנון, בניר-עם מול עזה, בתצפית הגבולות באילת מול מצרים וירדן, ועל קו התפר באום אל-פאחם.
ארוע הושיטי לי יד לשלום בגבול עם לבנון ברכס השלום בקבוץ חניתה
עושות ועושות ועושות نصنع ونصنع ونصنع
בין ראש השנה ליום כיפור, בטקס שהתקיים בבית הנשיא, הוגשה לנשיא המדינה אמנת השיח הישראלי בהשתתפות נציגי הארגונים השותפים לניסוח האמנה. גם אנחנו, נשים עושות שלום, בהובלת צוות שיתופי פעולה וצוות שיח מקדם, השתתפנו בקידום הפרויקט לשיפור השיח הישראלי, קיימנו מעגלי שיח לאיסוף דעות ועמדות מרבדי החברה השונים, ולקחנו חלק בניסוח האמנה.
כדי ללמוד איך נולדה אמנת השיח הישראלי וכיצד נוצר שיתוף הפעולה יש להקיש כאן.
אירועים נוספים:
"פוליטיקה של היכרות", מפגש עם הודא אבו ערקוב רכזת ארגון ALMEP - ארגון הגג של למעלה מ-100 ארגוני שלום ובהם גם תנועת נשים עושות שלום - התקיים בקתדרה לנשים, שלום ובטחון בחיפה
דיון מעמיק על חוק יסוד הלאום עם פרופ' למשפטים סוזי נבות התקיים במפגש הקתדרה בתל אביב. המפגש נערך ביוזמת צוות קשרי ממשל של התנועה
הקתדרה הירושלמית לנשים, שלום וביטחוןבשיתוף עם סינמטק ירושלים קיימו אירוע מיוחד לרגל יום השלום הבינלאומי ובו הקרנה של הסרט הישראלי אוונטי פופולו והרצאה של ענת סרגוסטי, עיתונאית וחברה בנשים עושות שלום: ״אוונטי פופולו: מקדים את הזמן ומעל לזמן״
חלק שלישי: המדורים הקבועים القسم الثالث: الأقسام الثابتة
וידאד זייד - אשה עושה שלום وداد زيد - سيدة تصنع السلام
לפגוש אישה צעירה, אמא לילדות קטנות, אקטיביסטית, שמצליחה לקחת חלק בפעילויות רבות בתנועה, ושבנוסף לכך יזמה והפיקה אירוע של "טעימות סביב שולחן השלום" בואדי ערה - זה לא מובן מאליו. אבל לוידאד זה כנראה ברור מאליו, והיא אומרת: "נולדנו לתוך מציאות מורכבת וכל אחד מתמודד איתה בצורה אחרת. יש כאלה שהחליטו לשבת בצד ולהסתכל, ואני החלטתי לקום ולפעול כמה שאני יכולה מתוך הרגש האימהי שלי, כדי להבטיח לבנות שלי עתיד טוב יותר".
כדי לדעת עוד על חייה של וידאד ומדוע הצטרפה לתנועה יש להקיש כאן.
הכרות עם צוותי התנועה - צוות גרפיקה التعرف على طواقم الحركة - طاقم الغرافيكا
האם אנחנו מודעות להשפעה שיש לשפה הגרפית על תדמית התנועה? צוות של נשים יצירתיות ומסורות עמל יומם וליל, ולא על דרך המליצה, על ה"פנים" של התנועה. ועל כך מספרת ענת נגב רכזת הצוות: "כשהתחלתי את פעילותי בתנועה היה לנו לוגו נתון שקיבלתי, עד היום אינני יודעת מי היה או הייתה המעצב/ת. לוגו מבחינתי הוא דבר כמעט קדוש – לא משנים אם אין סיבה טובה ותקציב גדול כדי להטמיע משהו חדש. אז שם התחלנו. תנועה שטוחה, אין עדיין ארגון מסודר, יש לוגו ואין כלום חוץ ממנו – ואני לבד... במשך הזמן נוצר צוות גרפיקה ונוספו אליו חברות נאמנות המסייעות ככל יכולתן.
אנחנו מבקשות מחברות התנועה שזקוקות להזמנות לאירועים או לפריטים גרפיים אחרים לבקש אותם מצוות גרפיקה ולא להכין באופן ״עצמאי״. חשוב לנו לשמור על שפה גרפית עקבית שתורמת לניראות שלנו במרחבים הציבוריים והוירטואליים. העבודה הגרפית תמיד רבה, אבל אנחנו משתדלות להיענות לכל בקשה במהירות ובמקצועיות".
40 שנה להסכמי קמפ דויד – 17 בספטמבר 1978–2018 איך הגיעו לפסגה ואיך אישה היתה דמות מפתח
לפני 40 שנה אנואר אל-סאדאת, נשיא מצרים, ומנחם בגין, ראש ממשלת ישראל, נפגשו עם ג'ימי קרטר, נשיא ארצות הברית והסכימו על המסגרת לשלום במזרח התיכון. בנובמבר 1977 יזם סאדאת מגעים ישירים עם ישראל וערך ביקור דרמטי בירושלים, שם שוחח עם הכנסת. עם זאת, ביקור גומלין של בגין לא צלח, ולא היתה התקדמות לקראת השלום. רוזלין קרטר, הגברת הראשונה של ארצות הברית, הציעה לבעלה שיזמין את סאדאת ובגין לקמפ דייוויד, במרילנד הכפרית, שם הפרטיות וההסתגרות היחסית עשויות לשמש מקום לפריצת דרך.
למאמר המלא שכולל תמונות מרגשות ומידע מרתק על ההסכם יש להקיש כאן
הצטרפו אלינו לפעילויות! יחד נצליח!
לרשימה המלאה של הפעילויות בתקופה הקרובה יש להקיש כאן