ידיעון אוקטובר 2018 نشرة أكتوبر 2018 תשרי-חשון התשע"ט
שלום
ביום בו מתקיימות הבחירות לרשויות המקומיות, ובו אזרחי המדינה מממשים הליך דמוקרטי חשוב, הקמנו דוכנים סמוך לנקודות הקלפי כדי להציג בפני המצביעים את הצעת החוק: חלופות מדיניות תחילה, ולהזמין אותם לתמוך בו. במסגרת כנסת הנשים חזרנו החודש למושב החורף והגשנו את הצעת החוק לחברי הכנסת במשכן.
בקונגרס הבינלאומי הראשון שיזמה תנועת נשים עושות שלום, שיתקיים ב-27 בנובמבר, נעסוק בנושא חסמים בדרך לשלום במזרח התיכון.
על הפרויקטים החשובים האלו ועל הפעילות השוטפת מדי יום ברחבי הארץ - בידיעון זה.
היכונו לפעילויות הקרובות
جهزوا أنفسكن/م للفعاليات القادمة
הקונגרס הבינלאומי של נשים עושות שלום المؤتمر العالمي لنساء يصنعن السلام
תנועת נשים עושות שלום מזמינה את מיטב המוחות הצעירים של ישראל לקחת חלק במיזם חשיבה בינלאומי לקידום ריאלי של תהליכי שלום במזרח התיכון.
המיזם מורכב מארוע מקדים וארוע מרכזי.
האירוע המקדים הוא האקתון (Hackathon) שיתקיים ביום חמישי 15.11.18 בהרצליה. בהאקתון ישתתפו כ-50 צעירות וצעירים, מיטב המוחות הצעירים בישראל, מחולקים לצוותים ומלווים במומחים מתחומים שונים. הצוותים ינסו לפצח את החסמים לשלום במזרח התיכון במשך 24 שעות. בסוף האירוע תציג כל קבוצה את הפתרונות שלה בפני ועדת שופטים המורכבת מאנשי מדע, אקדמיה והייטק. שלושת הפתרונות הראשונים יזכו בפרס.
הארוע המרכזי הוא הקונגרס שיתקיים ב-27 בנובמבר (במשך יום שלם), באודיטוריום סמולרש באוניברסיטת תל אביב. הקונגרס חדשני ואינטראקטיבי והמשתתפים לוקחים בו חלק פעיל. ישתתפו בו כ- 900 צעירות וצעירים (גילאי 20-40), מומחים ומומחיות מתחומי ידע שונים, אנשי אקדמיה, נבחרי ציבור, ואורחים רבים מחו"ל.
אם אתם מבוגרים יותר שלחו את קישור אתר הקונגרס לכל הצעירים והצעירות בגילאים 20-40 שאתם מכירים, והזמינו אותם בחום להרשם ולבוא.
סעו לשלום سافروا بسلام
ביום חמישי 8.11, בין השעות 16:00-17:15 (שימו לב, שעון חורף!), שוב נפשוט על הצמתים ברחבי הארץ. נדרוש כולנו יחד בו זמנית: התקדמו להסדר מדיני! יש חלופות מדיניות!
כדי להצטרף לפעילות הקרובה אליך צרי קשר עם הרכזת האזורית או התקשרי לתמנע 050-5943427
חוק חלופות מדיניות תחילה إقتراح القانون البدائل السياسية أولًا
איך נולד חוק?
בדו"ח מבקר המדינה על מבצע צוק איתן שפורסם בפברואר 2017 כתב המבקר: "פסילתן על הסף של חלופות בתחום המדיני בלי שאלה הוצגו לקבינט, מנעה מחברי הקבינט לשקול חלופות אלו ולדון בסיכוייהן וסיכוניהן".
בעקבות מסקנות הדו"ח עמדנו 80 יום מול משרד הביטחון. היום אנחנו עולות מדרגה. לאחר התייעצות עם עשרות מומחיות ומומחים מהזירה הפוליטית, מלב העשייה הביטחונית והמדינית, מהאקדמיה ומעולם המשפט, שנתנו לנו רוח גבית ותמיכה נרחבת ושאמרו: "אם נקיים את הדיון החשוב רק ברגע שייהפך גם לדחוף, נגלה שכבר מאוחר מדי. מרחב האפשרויות שיעמוד בפנינו יהיה צר ונאלץ לקבל החלטות בחופזה" [גיורא איילנד]. וגם: "חוק הוא דרך להטמיע ערכים במציאות" [דן מרידור].
את הצעת החוק הגשנו בתחילת מושב החורף לכל חברי הכנסת.
להצעת החוק 3 מרכיבים עיקריים:
הסדרה של חובת הקבינט המדיני-ביטחוני להקדיש זמן, בשגרה ובחירום, לדיונים על חלופות מדיניות.
חיזוק המטה לביטחון לאומי (מל"ל) בכלל והקמת אגף שאמון על פיתוח ובחינת חלופות מדיניות בפרט.
חיזוק ועדת חוץ וביטחון כגוף שאמון על הפיקוח והבקרה על התהליכים האלה.
אם עוד לא חתמת על הצעת החוק החתימה כאן. אם כבר חתמת, תעביר/י את הקישור הזה לכמה שיותר חברים וחברות.
הצעת החוק זכתה עד עכשיו לכיסוי תקשורתי נרחב, כולל ראיונות בתכניות האקטואליה של גלי צהל ("מה בוער" ו"עושים צהרים") ומאמר גדול תחת הכותרת "תופרות חלופות" שהתפרסם ביום שישי האחרון (25.10) במוסף השבת של ידיעות אחרונות.
כנסת הנשים מושב החורף البرلمان النسائي الدورة الشتوية
עם פתיחת מושב החורף של הכנסת, חזרנו גם אנו לפקוד את המשכן מדי שבוע.
בישיבת הפתיחה החגיגית נכחו כמאה נשים עושות שלום שצבעו את הכנסת בצבעי טורקיז ולבן. שוחחנו על הצעת החוק "חלופות מדיניות תחילה" עם מובילות הפרויקט, ועלינו ליציע המליאה תוך שאנו יוצרות גוש גדול ובולט של לבן וטורקיז אל מול חברי הממשלה, חברי הכנסת והנואמים.
שבוע לאחר מכן הגענו שוב לכנסת ונפגשנו עם חברת הכנסת קסניה סבטלובה, חברה בוועדת חוץ וביטחון מהמחנה הציוני. ח"כ סבטלובה, עיתונאית לשעבר ומומחית לעולם הערבי בכלל ולמצרים והחמאס בפרט, הסבירה שלצד קידום הסכם מדיני עם הפלסטינים, ישראל חייבת לטפח את הסכמי השלום עם מצרים וירדן בבניית קשרי מסחר כלכלה ותרבות. זאת נוסף על הקשר ההדוק בנושאי ביטחון. ״היחסים עם הפלסטינים הם עוגן ביחסי החוץ עם מדינות ערב בכלל ועם מצרים וירדן בפרט. להידרדרות בערוץ הפלסטיני יש השפעה על היחסים עם מדינות אלה ושיפור במישור הפלסטיני יסייע לשפר ולחזק את היחסים עם השכנות ממזרח ודרום״.
מתכונת הביקורים בכנסת בימי שני ממשיכה - לכל תאי השטח של התנועה נקבעו תאריכי ביקור. לפרטים אנא פני אל רכזות האזור שלך. להרשמה לביקורים הקרוביםכאן
נשים עושות שלום מביאות את ספרי הצעת חוק חלופות מדיניות תחילה לכנסת
עושות ועושות ועושות نصنع ونصنع ونصنع
בארץ
מאז פורסמה החודש הצעת החוק חלופות מדיניות תחילה שתנועת נשים עושות שלום מקדמת, חתמו עליה כבר אלפי אזרחים/ות מכ-700 ישובים. בעקבות יוזמה שעלתה מהשטח, ניצלנו את יום הבחירות לרשויות המקומיות לחשוף את הצעת החוק לציבור הרחב. ב-30 לאוקטובר עמדו מאות נשים בחולצות לבנות ב-55 דוכני החתמה בכל רחבי הארץ והחתימו על הצעת החוק כ- 5000 אנשים נוספים! לפוסט בפייסבוק עם תמונות מהמבצע המרגש הזה יש להקיש כאן
הסופרת צרויה שלו התארחה במפגש הרביעי של הקתדרה החיפאית לנשים, שלום וביטחון, ודיברה על הקסם של מלאכת הכתיבה
פעילות משותפת של יהודים וערבים להכנת פ[ר]יסות שלום התקיימה במועדון הגימלאים בעכו
בזכרון יעקב, ביוזמת נשים עושות שלום תושבות המקום, התקיים מפגש בנושא נשים והבחירות המקומיות ובו פאנל של מועמדות למועצה המקומית
מפגש ראשון של שיח שלום בין פעילות נשים עושות שלום לבין נשים מובילות בציבור הדתי ימני, התקיים במשכנות שאננים בירושלים. שיח שלום שהקימו שרון לשם זינגר, אליק אייזקס ואבינועם רוזנק הוא פרויקט עצמאי, א-פוליטי, הפועל משנת 2009 ומושתת על שילוב של מיומנויות של הנחיית קבוצות דינמית ופסיכודרמה, בשילוב יסודות עמוקים של המחשבה היהודית
קבוצת נשים מעמק הירדן, עמק המעיינות וטבריה החלו להיפגש עם נשים מעילבון להכרות ולימוד ערבית. עוד על המפגש - כיצד נוצר ואיך לומדות באמצעותו ערבית במאמר זה
נשות באר שבע ממשיכות לחשוף את התנועה לנשים חדשות בעזרת הקרנת הסרט על נשות ליבריה
ובעולם
ברכות לנאדיה מוראד זוכת פרס נובל לשלום לשנת 2018. בביקורה בישראל בשנה שעברה אמרה לנו נאדיה "אף אחד לא יכול להשתיק את קולותיהן של הבונות שלום. אתן ואני צריכות להוביל את תהליך השלום. נשים, אימהות ובנות - אתן כבר עושות את זה, ומהוות מודל לקהילה שלי. אתן השראה בשבילי, ואני צועדת אתכן במסע מיאוש לתקווה"
אדריאנה, תומכת נלהבת של נשים עושות שלום ופעילה בארגון מפגשי פ[ר]יסות שלום, הקימה את אוהל השלום בקורדובה שבארגנטינה
המדורים הקבועים الأقسام الثابتة
כרמית ארבל רומבק - אשה עושה שלום كَرميت أربيل رومبك - سيدة تصنع السلام
כרמית ארבל מהישוב מתת, האשה שיזמה את פרויקט הושיטי לי יד לשלום, שירת We shall overcome בגבולות הארץ, מספרת: "בגלל שאני גרה על יד הגבול והדיאלוג עם הגבול הוא יום יומי, אנחנו רואים ושומעים את הקולות שמעבר לגבול, הבת שלי שואלת למה אי אפשר ללכת לשם? הבנתי פתאום איך תפיסת הגבול שלי היא ברגלים. אבל אפשר להתייחס בכל מיני צורות. הבנתי שהעניין זה לא לחצות את הגבול אלא להיות ביחד. לשיר ביחד זה להסיר את הגדר. הקולות שלנו מתאחדים לשירה אחת".