ידיעון מאי 2019 نشرة اخبارية أيار ٢٠١٩ ניסן אייר תשע"ט
שלום
חודש מאי היה חודש טעון במיוחד. בנוסף לחגים, ימי הזיכרון, צום הרמדאן וההסלמה בגבול עזה, גם לבחירות ולניסיון לגבש הסכם קואליציוני בדרך להקמת הממשלה יש השפעה על החיים במדינה ועל ההתנהלות שלנו כתנועה שמטרתה קידום הסכם מדיני וייצוג הולם של נשים במרכזי קבלת ההחלטות.
בידיעון הפעם - הזמנה לפרוקט חדש ומרתק, שיתוף פעולה עם המכון למחקרי ביטחון לאומי, מה עשינו החודש, מהם הצעדים שאנו נוקטות כדי להתאים את פעילותנו למציאות המשתנה בישראל, וכמובן, המדורים הקבועים.
אחרי עבודה מאומצת יוצאת לדרך תוכנית לימוד, העשרה, הכשרה, ליבון ודיון בנושא שם הקוד 1325 - או באופן מורחב יותר השתתפות נשים במוקדי קבלת החלטות בנושאי ביטחון המדינה ומדיניות חוץ. כל הפרטים על הפרויקט החדש והמרתק הזה כאן.
המפגש החגיגי לפתיחת הסידרה יתקיים ביום שישי, 21 ביוני בשעה 9 בבוקר בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. הפרטים פה למטה.
יהיו הסעות מהצפון, מהדרום ומירושלים. להרשמה לארוע ולהסעות יש להקיש כאן.
חוק חלופות מדיניות תחילה إقتراح القانون البدائل السياسية أولًا
ההרשמה לכנס נסגרה בשל תפוסה מלאה. אפשר להירשם ברשימת המתנה כאן ונחזור אליכם אם יתאפשר להרחיב את הקהל.
דווקא עכשיו, לפני הסבב הבא, בזמן הפסקת האש השברירית – חשוב לקדם את הצעת חוקחלופות מדיניות תחילה המחייבת את מקבלי ההחלטות להקצות משאבים של קשב, זמן וכוח אדם לבחינה ופיתוח של חלופות מדיניות בשגרה ובחירום.
איך תוכלו לעזור להמשיך ולקדם את הצעת החוק?
ארגנו חוג בית או הרצאה.נשמח להגיע ולספר ביתר הרחבה בכל מקום בארץ! כתבו לנו למייל: womenwagepeace@gmail.com או לטלפון 052-3421353
החתימו חברים על חוק החלופותהעבירו לחברים את הקישור לטופס ההחתמה והפיצו ברשתות החברתיות
תרמו להרחבת היקף הפעילות.כדי להגדיל את הפרסום ברשתות החברתיות, להגיע לכנסת, לקיים כנסי הסברה ועוד
נשים עושות שלום דורשות פתרון מוסכם בעשרות צמתים ברחבי הארץ
הצטרפו אלינו!
קרוב לבית! מאמץ קטן נראות עצומה!
האירוע הבא: יום חמישי 13 ביוני 17:30-19:00 לרשימה ולמפת הצמתים הקישו כאן.
לפרטים: תמנע 050-5943427
מה עשינו בחודש האחרון?
חושבות ועושות نفكر ونعمل
תנועת נשים עושות שלום מבקשת להמשיך לפעול ולהיות רלוונטית נוכח השינויים שחלו מאז הקמתה בקיץ 2014, לאחר מבצע צוק איתן. שאלות כמו: איך אנו מגיבות למצב ולשיח המשתנה, מהם הפרויקטים שמתאימים לתקופה הנוכחית והאם צריך לחשב מסלול מחדש, עולות ומעוררות שיח נוקב בשטח ובצוותים המקצועיים.
במהלך השנה החמישית לקיומה של התנועה הקמנו ועדות אד-הוק יעודיות במטרה לעשות בדק בית: ועדת "אחרי 4 שנים" וועדה ליצירת "מודל פעילות שטח" הגישו חוות דעת והצעות להמשך הפעילות השוטפת.
בנוסף לוועדות אלו, חברות רבות בתנועה שותפות לתחושה שיש לבחון את האפקטיביות של פעילויותינו. לאור זאת, במפגש צוות המאה האחרון הכרזנו על יציאה למהלך של חשיבה מחודשת והתנענו תהליך שמטרתו לבחון ולהגדיר מחדש "פני התנועה לאן". את מהלך החשיבה מובילות ומתכללות רכזות ההיגוי בעזרת צוות מלווה מתוך צוות המאה. תהליך החשיבה יכלול שלבי הכנה, איסוף מידע ועיבוד נתונים, אירוע מרתוני של חשיבה רדיקלית, ושלבי הסקת מסקנות ועיבוד תוצרים. התהליך יהיה אינטנסיבי, יימשך כחודשיים, וישולבו בו ליווי ויעוץ של גורמים מקצועיים מגוונים.
בראשית חודש אוגוסט ייערך המפגש הבא של צוות המאה, ובו נסכם את המהלך ואת תוצריו. נמשיך לעדכן על ההתפתחויות וההכנות גם בידיעון הבא.
בחינה עצמית נוקבת ורדיקלית אינה צעד קל, אך ברור לנו שהיא הכרחית כדי שנוכל להמשיך ולהתקדם בנחישות בדרך למטרה שלנו - השגת הסכם מדיני מכבד ומוסכם, תוך שילוב נשים בתהליך המשא ומתן.
בעיצומם של ימי פירוד וקיטוב בחברה היהודית ובין החברה היהודית לחברה הערבית, הגיע חודש הרמדאן. בחודש זה קמה קבוצת נשים ערביות החברות בתנועת נשים עושות שלום, ויזמה סדרת סעודות איפטאר, שבהן נשים ערביות בכל הארץ מזמינות את חברותיהן היהודיות להשתתף בארוחה לשבירת הצום כל ערב בחודש הרמדאן.
סיפורים, תמונות ודיווחים בתקשורת מהמפגשים שהתקיימו ברחבי הארץ תמצאו בקישור זה
עושות ועושות ועושות نصنع ونصنع ونصنع
בסיום החג השני של פסח הדרימו נשים רבות והגיעו לרהט כדי לחגוג מימונה משותפת ליהודים וערבים בשיתוף תנועת תיקון ותנועת הגר. על האירוע המיוחד כאן
הוזמנו לכנס שלום, שיח ופעולה לציון 25 שנים להסכם אוסלו, שהתקיים באוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע, בחסות מרכז חיים הרצוג לחקר המזרח התיכון. בכנס השתתפנו בפאנל "פעולה אזרחית לשלום" יחד עם נציגים משיח שלום, שומרי משפט, ארץ לכולם, פורום המשפחות השכולות, קול אחר, תנועה רוחנית לשלום ותנועות אזרחיות נוספות
שיח חיבורים בעקבות תערוכת הטלאים חיבורים בבדים ובצבע התקיים בבית גבריאל, המקום שבו אושרה החתימה על הסכם השלום בין ירדן לישראל
צוות שטח דרום ביקר בישוב לקיה לתמוך במשפחה שביתה נפגע מקאסם
קיימנו ישיבת פעילות של אזור הגליל המערבי בכברי, מפגש של נשות דרום השרון עם נשים מהוד השרון לעיצוב פעילות בשטח, חוג בית על חוק חלופות מדיניות תחילה בחרשים, מעגלי שיח על המשמעות להיות יחד במפגש ההכרות השני בג'וליס ומייצג יונה לבנה פרחים אדומים בכיכר הבימה בתל אביב
במכון הצרפתי בתל אביב קיימנו מפגש עם רופאים מצרפת החברים בארגון Pax Medicalis למען השלום. נציגותינו ייצגו את התנועה בצעדה בונציה. נציגות נוספות שנפגשו עם אלחנדרו דל ריו - המשנה לשגריר ספרד, למדו כיצד מתמודדים בספרד עם הסכסוך עם הבסקים. שגרירת אירלנד אירחה את משלחת ארצה לארווזיון והזמינה גם את המשלחת של נשים עושות שלום שהתארחה באירלנד, וקיימנו חוג בית בסנטה מוניקה לוס אנג'לס
העיתונאית הצרפתיהMarie-Anne Divet ביקרה באוהל האמהות והכינה כתבה נוספת על התנועה. לכתבה
כדי שנוכל להמשיך בפעילויות הרבות בכל רחבי הארץ אנחנו מזמינות אתכם ואתכן לעזור בתרומה (כל סכום יעזור!)
תא הסטודנטיות באוניברסיטת תל אביב מדווח: خلية الفتيات الجامعيات جامعة تل ابيب تقرير:
השנה התגבש תא סטודנטיות בשיתוף פעולה עם פרויקט מתחברים אשר מנגיש את הפעילויות והרעיונות של נשים עושות שלום לסטודנטיות וסטודנטים באוניברסיטה מתוך הבנה שהם מתקשים בדרך כלל לפעול מחוצה לקמפוס.
שלי פורמן אסא - אשה עושה שלום شلي فورمان اسا - سيدة تصنع السلام
שלי היא אחת מהנשים שהובילו מתחילת ימי התנועה את הקמת התשתית הארגונית של נשים עושות שלום - יצירת מודל לקבלת החלטות, נוכחות דיגיטלית ועוד. ועל כך היא מספרת: "באוגוסט 2014 כשמיכל ברק התקשרה ואמרה לי "בואי", באתי... אני אישה הרפתקנית וכמעט תמיד כשמישהו אומר לי בואי, אני באה, לרוב כשיוצאים לדרך מגלים דברים מופלאים.
הימים היו ימי מלחמה, ואני הרגשתי בכל נים ונים בגופי את החובה לפעול לשינוי. לא היה לי עבר אקטיביסטי לפני המפגש הזה, אבל אחריו הכול השתנה. פגשתי קבוצת נשים עם חשיבה מקורית, רעננה ורדיקלית. נשים מבריקות ומרתקות שמאמינות בלב שלם כי הסכם מדיני הוא אסטרטגיית הביטחון הטובה ביותר למדינת ישראל".
על שלי ועל המבט המקורי והמרענן שהיא מביאה לתנועה בכתבה הבאה.
מה חדש בערוצי התקשורת الجديد في قنوات الاعلام
כמידי חודש, אנו ממליצות לקרוא, לראות ולהקשיב לערוצי התקשורת השונים שלנו: