ידיעון יוני 2019 نشرة حزيران ٢٠١٩ אייר סיוון תשע"ט
שלום
בימים אלו בין בחירות לבחירות, אנחנו מבקשות ללמוד ולהעמיק חקר כדי לקדם את דרישתנו להסכם מדיני ושיתוף נשים בתהליך. בידיעון הפעם על פתיחת סדרת ההרצאות 1325 מהלכה למעשה, על שיתוף פעולה עם חוקרי המכון למחקרי ביטחון INSS, על הפעילות המתמשכת בשטח וכמובן, המדורים הקבועים.
תמיכה רחבה לחוק חלופות מדיניות תחילה دعم واسع لقانون البدائل السياسية أولا
המכון למחקרי בטחון לאומי (INSS) ערך החודש כנס שהוקדש כולו לחוק חלופות מדיניות תחילה.
מומחים רבים שהשתתפו בכנס תמכו בחוק כולל אלוף (מיל.) עמוס ידלין - ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, עו"ד גלעד שר - ראש המרכז למשא ומתן יישומי במכון, פרופ' דן אריאלי -מומחה בינלאומי לכלכלה התנהגותית, תא"ל (מיל.) ישראלה אורון ועוד מומחיות ומומחים. לכל הפרטים על הכנס החשוב הזה יש להקיש כאן.
דן אריאלי הסביר בכנס למה צריך לשקול את כל האופציות, בחיים הפרטיים ובחיים הפוליטיים, ומדוע קשה כל כך לעשות זאת. להרצאה של דן אריאלי יש להקיש כאן. כדי לצפות בנציגות נשים עושות שלום מציגות את הצעת החוק בכנס יש להקיש כאן.
הכנס ו"חוק חלופות מדיניות תחילה" זכו לסיקור נרחב בכלי התקשורת, כולל בגלי צהל, 103, ערוץ 7 ערוץ הכנסת ועוד.
זה הזמן להמשיך לעבוד יחד לקידום חוק החלופות!
החתימו חברים על חוק החלופותהעבירו לחברים את הקישור לטופס ההחתמה והפיצו ברשתות החברתיות
ארגנו חוג בית או הרצאהנשמח להגיע ולספר ביתר הרחבה בכל מקום בארץ! כתבו לנו למייל: womenwagepeace@gmail.com או לטלפון 052-3421353
תרמו להרחבת היקף הפעילותכדי להגדיל את הפרסום ברשתות החברתיות, להגיע לכנסת, לקיים כנסי הסברה ועוד
גם החודש עמדנו בימי שישי בצומת כרמיאל והמשכנו בפרויקט "סעו לשלום" בצמתים ברחבי הארץ. צעדנו לשלום בירושלים, קיימנו חוגי בית ברעננה, רמת גן וחולון, והרצאות על חוק חלופות מדיניות תחילה בניר יצחק ובכרמיאל. ערכנו מפגשים לתכנון הפעילות האזורית במרחב דן, בעמק חפר, בשפלה ובקולחוז - עמק בית שאן ודרום הרמה.
וברחבי העולם - נציגות התנועה נסעו למפגש השנתי של הפדרציה היהודית במילווקיארה״ב, נציגות אחרות פגשו את אדוורד דג'רג'יאן השגריר האמריקאי לשעבר ופמלייתו, את נציגי ה-Reform congregation - CBE מברוקלין וקבוצת עיתונאים מגרמניה.חברות צוות קשרי חוץ נפגשו עם נציגי EIP - European Institute of Peace ועם שגרירת גרמניה ונפרדו מאליסון קלי, שגרירת אירלנד היוצאת שבירכה אותנו במילים חמות, סיפרה על ההערכה הרבה בארצה לנשים עושות שלום ואמרה שיש לנו דלת פתוחה בשגרירות. נזכיר שבזכותה נרקמו הקשרים עם הכומר גרי מייסון, שליווה את המשלחת של נשים עושות שלום להכשרה באירלנד.
צוות קשרי חוץ נפרד משגרירת אירלנד אליסון קלי ונותן לה במתנה את המילה שלום במגוון שפות
כדי שנוכל להמשיך בפעילויות הרבות בכל רחבי הארץ אנחנו מזמינות אתכם ואתכן לעזור בתרומה (כל סכום יעזור!)
סוזאן עבד אלקאדר - אשה עושה שלום سوزان عبد القادر - سيدة تصنع السلام
סוזאן מוכרת בזכות הפעילות הרבה שהיא מארגנת ומובילה בטייבה עיר הולדתה, באזור המשולש ובכל הארץ. סוזאן מגדירה את עצמה כאישה ערביה, מוסלמית, בטוחה בעצמה ומאמינה במה שהיא עושה, לא מובן מאליו בסביבה החברתית שלה. כפי שהיא מספרת: "בהתחלה היו הרבה מעצורים ולחצים עלי לעזוב את הפעילות. אבל בנחישות שלי ובאמונה שלי חציתי את כל הגבולות והתקדמתי למען השלום ולמען ילדינו, כי אני מאמינה בשלום, בחיים משותפים ובדו קיום".
על סוזאן ועל הפעילויות שאירגנה בנשים עושות שלום בכתבה הבאה
הכרות עם ועדות התנועה - ועדות אד הוק التعرف على لجان الحركة لجان "ادهوك" لجان " تخصص"
ועדות אד הוק הן כלי לקבלת החלטות בתנועה שטוחה, תנועה שאין בה מנהיגות מובילה. נשים עושות שלום היא תנועה שטוחה שנעזרת בוועדות אד הוק רבות. הוועדות נועדות למטרות ספציפיות ומאוישות בחברות מתוך צוות המאה, כל פעם בנשים אחרות. כל ועדה פועלת זמן קצר במטרה לגבש החלטה או המלצה לגבי המשימה לשמה קמה.
ועדות אד-הוק עוסקות בנושאים רבים, חלקם רגישים כמו: איך מגיבות לחוק הלאום? האם להשתתף באירועים בעלי גוון מפלגתי? בתנועה פוליטית לא מפלגתית שחברות בה שותפות מכל קשת הדעות השאלות הללו קריטיות.
מה זה 'צוות המאה'? מה הסיבה להיעזר בכלי כזה לקבלת החלטות? מדוע כל פעם נשים אחרות נבחרות לאייש את הוועדה? אילו משימות מוטלות על הוועדות? על כך ועוד – במאמר הבא
הצטרפו אלינו לפעילויות! יחד נצליח!
לרשימה המלאה של הפעילויות בתקופה הקרובה יש להקיש כאן