ידיעון יולי 2019 نشرة اخبار تموز ٢٠١٩ סיון-תמוז תשע"ט
שלום
חמש שנים לאחר מבצע צוק איתן, בימים של בין הבחירות, רגע לפני יום הולדת 5 של נשים עושות שלום, פינינו זמן לבדיקת עומק של מטרות התנועה והדרכים להשגתן - מעין חישוב מסלול מחדש.
בידיעון הפעם - הזמנה למסע התקווה של נשים עושות שלום שיתקיים בסוף אוגוסט, מידע על הנעשתון ועל מפגשי הלמידה 1325 מהלכה למעשה, וכמובן, המדורים הקבועים.
מסע התקווה של נשים עושות שלום مسيرة الأمل لحركة نساء يصنعن السلام
בשבוע האחרון של אוגוסט 25-29.8.2019 נעבור ברחבי הארץ, מצפון לדרום, ברכב וברגל, נקים את אוהל האימהות הנודד בחוצות הערים ונקיים מפגשים, פאנלים, שיירות, צעדות ואירועים. מסע הבחירות יצא מצפון הארץ ויעבור בירושלים, לוד, תל-אביב, אשדוד ורהט.
כי חמש שנים חלפו מאז צוק איתן, הדרום עדיין בוער - והנושא המדיני חייב להיות על סדר היום של הבחירות!
שיא המסע: רכבת השלום לשדרות
ב-29.8 ניסע כולנו ברכבת השלום לשדרות ונקיים אירוע גדול בעוטף עזה.
כי אנחנו לא מוותרות על שלום וביטחון, לא מוותרות על הדרום, לא מוותרות על הקול שלנו, לא מוותרות על התקווה - ולא עוצרות עד הסכם מדיני!
איך אפשר לעזור?
לשריין את התאריכים 25-29 באוגוסט (או כל חלק מהם שאפשרי) ביומן ולהצטרף למסע!
לספר לכמה שיותר חברות וחברים! לשתף את דף הארוע בפייסבוק כדי שיגיע לעשרות אלפי אנשים!
ללחוץ על הכפתור הורוד ולמלא פרטים בטופס ההרשמה המוקדמת. זה יעזור מאוד בתהליכי ההכנה למסע.
עוד לקראת הבחירות: לא מוותרות על נשים בכנסת! أيضًا قبل الانتخابات: لن نتنازل عن نساء في الكنيست
הכנסת ה-21 התאפיינה במספר נשים נמוך מזו שקדמה לה. שיעור הנשים באוכלוסיה הוא 51%, אנחנו שואפות שזה יהיה גם שיעור הנשים בכנסת!
לכן עמדנו במשמרות בימים האחרונים מול בתי ראשי המפלגות שאין בהן בחירות מקדימות בקריאה שיצרפו יותר נשים לרשימות שלהם. כל הפרטים כאן.
נציגות נשים עושות שלום מול ביתו של גנץ בראש העין
1325 מהלכה למעשה ١٣٢٥ من التخطيط الى التنفيذ
מה הם האתגרים הפוליטיים הבוערים ביותר בראשית המאה ה-21? כיצד ניתן להגדיר "מצב חירום פמיניסטי"? כיצד על נשים ומיעוטים אחרים לפעול אל מול המציאות הנוכחית?
אלה הנושאים להם הוקדש המפגש השני של פרויקט 1325 מהלכה למעשה שהתקיים החודש בחיפה.
שמענו את הרצאתה של ד"ר שרי אהרוני, מרצה למגדר וליחסים בינלאומיים באוניברסיטת בן גוריון: 1325 בפרספקטיבה של 20 שנה: האם העולם מסוכן מתמיד? ואת הרצאתה של נאילה עוואד, מנכ”לית נשים נגד אלימות בנצרת: בין ביטחון המדינה לביטחון האישי.
המפגש השלישי יתקיים במכללת ספיר בשדרות ביום שישי 30 באוגוסט. נשמע בו על הדרת נשים מד"ר יופי תירוש, ועל הקשר בין פוליגמיה, מסורת ואלימות נגד נשים מעו"ד אינסאף אבו שארב. לפרטים והרשמה יש להקיש כאן.
פעם בחודש, כבר למעלה משנתיים, אנחנו עומדות בצמתים בכל רחבי הארץ ומזכירות לנוסעים בדרכים שיש להחזיר את המשא ומתן לסדר היום הציבורי!
הצטרפו אלינו לפעילותסעו לשלום לקראת הבחירות!
יום חמישי ה 15.8 בין השעות 17:30-19:00 לרשימת הצמתים פרטים: תמנע 0505943427
נעשתון ناعشتون - صوت الحركة
הנעשתון הראשון של נשים עושות שלום התקיים בגבעת חביבה. מדובר במפגש עבודה של 24 שעות בסגנון האקתון, במהלכו 12 קבוצות בנות 8-10 נשים מצוות המאה פתחו את עקרונות התנועה לחשיבה מחודשת, דנו במטרות התנועה, בחנו את הדרכים להשגת המטרות - במה התקדמנו ובמה לא, נעזרו במומחים ומומחיות מתחומים שונים - מתחומי הפוליטיקה, האקדמיה, התקשורת האקטיביזם ועוד שהגיעו בשעות לא שגרתיות ועזרו בנדיבות רבה - ולבסוף, ניסחו הצעות בהתאם.
בימים אלו צוות מצומצם מעבד את התוצרים ומכין סיכום שעליו נדווח בידיעון הבא.
עד אז, לפניכן אחת מהפעילויות המקדימות לקראת המפגש:
כן, אתן רואות טוב, אתם קוראים נכון, מדובר בפגישה מרגשת שהתקיימה בעוד עשר שנים!... כי היכולת שלנו להתבונן קדימה מבלי להתייאש מקשיי ההווה היא חלק מהדרך לעצב את העתיד.
את הסיפורים הבאים כתבו נשים עושות שלום ש"נזכרו" מה עשינו ואיך עזרנו להביא הסכם שלום. לפניכן פתיחה של אחד הסיפורים מתוך החוברת סיפורי השלום
סנוניות
"כמו סנוניות המכדררות בוץ לכדורים קטנים ובונות בסבלנות אין קץ את הקן המפואר שלהן, גם נשים עושות שלום יודעות להפוך בוץ של ייאוש ובוז וגזענות לכדורים מושלמים של בנייה, תקווה והכלה..."
כותבת הסיפור אומרת שבחרה בסנוניות במקום בנמלים, כי סנוניות, בנוסף לעמלנות, ממריאות לשחקים...
מוזמנות להמשיך לקרוא, להכיר סיפורים נוספים ולהצטרף ליוזמה כאן
עושות ועושות ועושות نصنع ونصنع ونصنع
החודש הסתיימה סדרה של 9 מפגשים בראשון לציון (בתמונה למטה) שאותה סיכמה איריס כגן חכמון מנהלת "רשת נשים" בעיר במילים:"על במה אחת - מתנחלת מעלי זהב ופלסטינית משכם שוחרות שלום, במפגש אותנטי וכן, דברו על המאחד ועל השונה ביניהן, על השאיפות ועל הדאגה המשותפת לדורות הבאים".
מפגש היכרות נוסף התקיים בין נשות הקולחוז לנשות הר ברכה שבשומרון, וכך כתבה לימור מהר ברכה: "כח נשי! הדמויות: נשים לבושות חולצות לבנות מתנועת נשים עושות שלום ולצידן נשים, אמהות עם כיסויי ראש מגוונים. והרגשות: לבבות פועמים עם רצון להתחבר ולחולל מציאות יחד. נשמע לכן לא מציאותי? האם ציירתי לעצמי תמונה עתידנית? התמונה הזו התרחשה היום הזה ממש..." עוד על המפגש כאן
בנוסף - עמדנו כמדי חודש בצמתים ברחבי הארץ ובכל שבוע בצומת כרמיאל. קיימנו שיח גלריה בראשון לציון עם האמנית תמר שליט-אבני בעקבות התערוכה פולחן אביב שבה צילומים שצילמה בלשכת הגיוס. יזמנו חוגי בית בתל אביב. הקמנו דוכן הסברה, סדנת פ[ר]יסות שלום ומעגלי שיח ב-peacetival שהתקיים במתחם התחנה בירושלים. המשכנו לקיים מפגשי פעילות במרחב דן ובגליל מערבי והעברנו הרצאה על חוק חלופות מדיניות תחילה בכפר תבור.
המשכנו לפעול גם ברחבי העולם: בקרנו בשגרירות פינלנד באירוע עם נשיאת EU. הגענו לאירוע יום העצמאות האמריקאי בירושלים. נפגשנו עם Israel Policy Forum Atid - ארגון אמריקאי ציוני שמחפש דרכים לקדם שלום ועם קבוצת אור שלום מסן פרנסיסקו. קיימנו מפגש עם צעירים יהודים, מוסלמים ונוצרים מארגוני שלום ונגד גזענות בצרפת בהנחיית ד"ר מרילין סמדג׳ה.במפגש נוסף עם א/נשים מהקהילה הפרנקו-ישראלית לציון 5 שנים לצוק איתן ותמיכה בתושבי הדרום, סיפר ג'אהן ברמן, אזרח מעוטף עזה שנפצע בצוק איתן, על המלחמה המתמדת, "שגרת החירום" בעוטף, וצפינו בסרט תיעודי בצרפתית על התנועה.
חנה ליה דגני - אשה עושה שלום حنا ليا دغاني - سيدة تصنع السلام
אשת השלום של החודש גרה בדרום, בערד, אבל למעשה נמצאת בכל מקום ואתר, כפי שתוכלו לקרוא בטור שכתבה, ומסתיים בסיפור אישי: "לפני כמה שנים ביקרנו את ילדינו שחיו אז במרכז אמריקה. נכדותינו ציירו את אשר ראו סביבן: פרחים ופרפרים. באותו הזמן התרחש בארץ אחד המבצעים הצבאיים, וכאשר חזרנו וביקרנו את ילדינו בארץ, שהיו תחת אזעקות, ראינו שנכדותינו ציירו... שלטים למקלט. מי ייתן וילדי ישראל לא יציירו אלא פרחים ופרפרים."
הכרות עם צוותי התנועה - צוות תקשורת التعرف على طواقم الحركة - طاقم الاعلام
כולנו מכירות בכוחה של התקשורת לקדם תהליכים. כולנו מצפות שיוזמה אקטיבית למען הסכם שלום ושילוב נשים בתהליך תוצג על המסכים ובעיתונים. כולנו מחפשות האם והיכן יש דיווח על הפעילות האחרונה שלנו... אז איך מקדמות את הנושא? את מי כדאי לסקרן?
תפקידו של צוות תקשורת "להיות עם היד על הדופק" ולעקוב אחר הפעילויות המתקיימות בתנועה, הן ברמה הארצית והן ברמה המקומית, ולנסות "לשווק" לתקשורת (וכן, גם להיות מתוסכלות כשזה לא קורה...)