תודה ששאלתם. חומצות שומן אומגה 3 יכולות להגיע קשורות (אסטר = קשר) בשתי צורות: אסטר של גליצרול (גליצרול- סוג של סוכר) ואז הן נקראות "טריגלצריד" או אסטר של אתנול (אתנול- אלכוהול טבעי) ואז הן נקראות "אתיל-אסטר". שמן דגים אתיל-אסטר (הסוג של אומגה 3 גליל) הוא הנפוץ ביותר בעולם ויש לכך מספר סיבות: - מאפשר להגיע לריכוז גבוה יותר של חומר פעיל בכל כמוסה.
- מתעכל בקלות ולכן עדיף לבעלי בעיות עיכול.
- זול יותר לייצור ולכן זול גם במוצר הסופי לגרם חומר פעיל EPA+DHA.
- והכי חשוב- הזמינות הביולוגית שלו גבוהה והיעילות שלו במצבי מחסור מוכחת בהמון מחקרים קליניים, כולל במבחן ההשוואה מול אומגה 3 צמחית.
יש לציין ששתי הצורות בטוחות לשימוש ובעלות זמינות ביולוגית גבוהה ולכן יהיו יעילות בהעלאת אינדקס אומגה 3 וביעילות הקלינית (אם כי עדויות בשפע יש בידינו רק מצרכני אתיל-אסטר). כמו כן שתיהן רגישות לחימצון, כמו כל אומגה 3 אחרת, גם צמחית, ולכן חשוב שישמרו בקירור. למה זה צריך להעסיק אותנו? האמת, זה לא. בישראל קשה להשיג אומגה 3 בצורת טריגליצריד, כנראה בגלל המחיר הגבוה, אבל גם אין סיבה להתאמץ. גם אתיל-אסטר וגם טריגליצריד יכולות להיות יעילות לאינדקס אומגה 3 וגם להשפעות קליניות. וזה מה שחשוב. |