שנת 2021 החלה - והיא גדושה בשיתופי פעולה ועשייה מבורכת!
שמחים לשתף אתכם בפעילויות הנבחרות שעברו עלינו בעת האחרונה.
קריאה מהנה! צוות משרד קניר ושות'
כנס דיגיטלי: צווי הורות פסיקתיים ואפשרות ההכרה בשלושה הורים
לפני כשבועיים קיימנו כנס דיגיטלי בשיתוף המכללה האקדמית נתניה בנושא צו הורות פסיקתי והכרה בשלושה הורים משפטיים שנחל הצלחה אדירה!
בכנס השתתפו מיטב אנשי ונשות המקצוע בתחום דיני המשפחה בישראל - כב' השופט צבי ויצמן, פרופ' ישראל צבי גילת, ד"ר יחזקאל מרגלית, פרופ' איילת בלכר פריגת וד"ר רות זפרן, פרופ' שחר ליפשיץ, עו"ד דניאלה יעקבי ועו"ד רוברט ליכט פטרן, שהטיבו להרצות ולחלוק מהידע הרב שלהם/ן בתחום. למעלה מ - 1,000 צופים וצופות לקחו חלק פעיל וחשוב בנושא הכנס והשיח סביבו.
במידה ופספסתם/ן את הכנס - אל דאגה!
הכנס זמין לצפייה בעמוד הפייסבוק והיוטיוב של משרדנו, ותוכלו להמשיך להגיב ולשאול שאלות בכל זמן.
לפני כחצי שנה משרדנו השיק לראשונה את מיזם 'העבודות האבודות' לזכרו של רס"ן גל ויסברג ז"ל, מאגר דיגיטלי לעבודות סמינריון ומחקר בתחום דיני המשפחה והמעמד האישי, הפתוח לעיון באתר משרדינו.
בחודשיים האחרונים פרסמנו את עבודות המחקר המרתקות של עו"ד אילנה דור ועו"ד ידידיה שטיגליץ, אשר מונחות כאן בפניכם.
זה נפלא לקבל את כל התגובות האוהדות והמפרגנות למיזם הזה, ואם במקרה עוד לא פתחתם את המגירה שלכם, אז קדימה קדימה (לחצו על הלינק והצטרפו למיזם!)
תודה מקרב לב לכל המשתתפים/ות במיזם - קריאה מהנה ויישר כוח!
פיצוי נזיקי בדין סרבנות גט - הריב בין הערכאות השיפוטיות
עו"ד אילנה דור
מה יוצר וגורם לתופעה של סרבנות גט? מה משמעות הפתרון שהציע בית המשפט לענייני משפחה לתופעה – יצירת עוולה נזיקית חדשה – ומהם כל השלבים שבדרך ליצירתה של העוולה בערכאות האזרחיות? האם פתרון זה ראוי או חסר? מדוע פתרון זה לא זכה "לברכתו" של בית הדין הרבני? מה מצבם המשפטי של מסורבי גט הלכה למעשה? ומה האפשרויות העומדות בפני אישה מסורבת גט?
הקטין - מעמדו המשפטי בחקיקה ובפסיקה בראי דיני המשפחה בישראל
עו"ד ידידיה שטיגליץ
לכל העוסקים והעוסקות בתחום דיני המשפחה בישראל ברור כי התיקים הרגישים והמורכבים ביותר נוגעים לענייני קטינים, ובכלל זה – הגדרת טובת הילד ומשמורתו. עבודת סמינריון זו סוקרת באופן ממוקד וברור את מצבם המשפטי של קטינים בישראל ומסתיימת במספר בעיות מובנות הקיימות בעניינים הקשורים לטובתו של הקטין בשיטת המשפט בישראל ופתרונות אפשריים לצידן.
איך אומרים בצרפתית? "זֶה לֹא רַק שֶׁלְּךָ, זֶה שֶׁלָּנוּ!"
הם נישאו לפני 24 שנים בצרפת, חתמו על הסכם ממון לפי הדין הצרפתי שקובע הפרדה רכושית ועלו לישראל לפני כעשור עם ארבעת ילדיהם. הוא איש עסקים שבבעלותו מס' חברות נדל"ן, בישראל ובצרפת, ורכוש רב. היא (לקוחת המשרד) נשאה על כתפיה את נטל גידול הילדים ואחזקת הבית משך כל השנים.
כשעזב את בית המגורים הגיש הבעל תביעת גירושין ותביעת רכוש וטען בחסות הדין הצרפתי שכל הרכוש שנצבר לצדדים, כולל בית המגורים בישראל הרשום על שם הצדדים בחלקים שווים ונכס בצרפת הרשום על שם האישה בלבד, שלו בלבד.
5 שנים, 4 תביעות מרכזיות, 2 נכסים ושתי שאלות משפטיות – מה דינו של בית מגורים בישראל שנרשם על שם הצדדים אל מול הסכם הממון הצרפתי, ומה הדין של הנכס בצרפת הרשום על שם האישה בלבד?
צו זמני שמשנה מצב קיים ומהווה חלק מהסעדים הסופיים בתביעה אינו יכול להינתן כלאחר יד
ערעור שהוגש מטעם האישה (לקוחת המשרד) על החלטת כב' ביהמ"ש לענייני משפחה לפיה ניתן צו עשה כסעד זמני לבקשת הבעל למסור סרטונים שצילמה לכאורה האישה.
כב' ביהמ"ש המחוזי (כב' השופט שאול שוחט) קבע כי מדובר בסעד זמני שמהווה למעשה חלק מהסעדים הסופיים בתביעת הבעל וניתן ע"י בימ"ש קמא טרם התבררה תביעתו וטרם הגשת כתב הגנה לתביעה ע"י האישה.
תיק בו ייצגו את האישה עוה"ד יהונתן קניר ועוה"ד מיכל קניר לובלין ממשרדנו.