שלכת, הטבע מתכנס פנימה ונאסף, החיות מתארגנות לחורף, הטמפרטורה יורדת, רוח.
רגע לפני אותה כניסה פנימה, אנחנו נדרשים להחליט מה אוגרים וממה נפטרים. התנקות וחשבון נפש, סדר.
זהו הזמן של אלמנט המתכת שתפקידה שליטה בארגון, בסדר ובתקשורת. הצבת גבולות וגם היכולת לשחרר, להשיל TO LET GO להפטר מרגשות תקועים, לסלוח, לבקש סליחה לחתוך כבלים שקושרים ומקבעים אותנו, לשחרר ולהשתחרר. ולהמשיך הלאה.
זה הזמן שלנו לבדוק בביתנו פנימה, במה אני מחזיק ולא משחרר, למה או למי אני לא נותן ללכת. ללכד ולמקד את המחשבות הפזורות לארגן את כוחות הנפש לקראת החורף.
אני מזמינה אותך לבדוק, לבחון ולארגן את הבית הגשמי והנפשי שלך. בואו להעמיק במחשבה הזו בזוג.
יצרנו עבורכם בספא בית אורן מרחב מקודש לזוגיות, אנחנו מזמינים אותך לזמן של שקט ונקיון. לזמן של הקשבה, מנוחה ושיחה עם האהובים עליכם.
במבצע סתיו מיוחד למועדון הלקוחות.
|
סודות הריפוי בתזונה
האיברים הקשורים לעונת הסתיו לפי הרפואה הסינית הם הריאות והמעי הגס. ובהתאם הוירוסים והמחלות הפוקדות אותנו - התקררות (מרוח), הצטננות, בעיות נשימה, וירוסי בטן.
אז מה מומלץ לאכול?
טעמים מומלצים:
הטעם החמוץ נחשב לבעל איכויות של ספיחה ומִרכוז. הוא יסייע לנו להתאסף בסתיו לקראת החורף, להגביר את יכולת המיקוד המחשבתית וההתכנסות המנטלית פנימה. הטעם החמוץ הוא טעם חזק ומספיקות כמויות קטנות ממנו. הטעם המר והטעם המלוח מניעים את אנרגיית הגוף מטה ופנימה. ככל שמתקרבים לחורף מומלץ להגביר את השימוש בהם.
שיטות הכנה מומלצות:
כדאי לצרוך מרקים ודייסות המעשירים את הגוף בנוזלים, ולהמעיט במזון יבש שלצורך עיכולו הגוף מבזבז נוזלים (טוסטים, קרקרים, בייגלה וכו'). אכילת מרקים מומלצת מאוד! המרק החמים יסייע לשמור על טמפרטורת הגוף חמימה, בנוסף להזנה העמוקה שנקבל מהמזון. מומלץ להכין מרק כתום- דלעת, גזר ובטטה, מרק זה מחזק את מע' העיכול ועוזר לו ביצירת אנרגיה אשר תמנע את תקיפתן של מחלות החורף השונות. מומלץ לבשל את המזון בחום נמוך ולאורך זמן רב יותר.
מזונות שכדאי לצרוך:
מזונות הנחשבים חמוצים הם: כרוב כבוש, ירקות כבושים ומוחמצים, לחם שאור, זיתים, שעועית אזוקי, חומץ, לימון, פירות חמוצים, תה מפקעות ורדים ויוגורט. כדאי להרבות בצריכת ירקות שורש, דגנים, קטניות, וזרעים. ירקות: סלק, ברוקולי, כרוב, גזר, כרובית, שומר, ארטישוק ירושלמי, פטרוזיליה, כוסברה, קולורבי, כרשה, סלרי, פטריות, בצל, שום, פלפל, תפוח אדמה, דלעת, שומר, שעועית, לפת, בטטה. פירות: תפוחים, אשכוליות, ענבים סגולים, אגסים, אפרסק למן, רימון, דובדבן, פטל. תה ותבלינים מומלצים: קליפת קינמון, שומשום, שמן שומשום, פטרוזיליה, שום, קימל, חילבה, ריחן-בזיליקום, אניס, חזרת, אורגנו, טימין, גרעיני כוסברה.
מזונות שכדאי להפחית:
יש להיזהר מצריכה רבה מידי של מזון חריף. אמנם הטעם החריף נחשב למחזק את הריאות ומסלק ליחה, אך חריפות רבה מידי או בכמויות גדולות מידי יגרמו להזעה ולפתיחת נקבוביות העור. בעונות קרות איננו מעוניינים בפתיחה שכזו, מחשש לחדירה של מחוללי מחלה (פתוגנים) כמו רוח וקור.
אם אהבתם, אתם מוזמנים לשתף או לשלוח לחברים שיהנו גם הם מהידע העתיק!
הנה שוב הקישור למבצע סתיו שלנו במיוחד בשבילכם :)
יש משהו מופלא בתדר הסתווי, כדאי להתמסר אליו. הוא קצת כמו עיסוי לנשמה...
סתיו מפנק לכם,
יעל,
מנהלת ספא בית אורן.
|