{{preheader}}

אם אינכם מצליחים לצפות במסר לחצו כאן

ידיעון אפריל 2022         نشرة نيسان "أبريل" 2022             ניסן תשפ"ב

 שלום ,

חודש אפריל היה חודש של חגים לכל הדתות, ועשיר במפגשים מגוונים של הכרות, קרוב לבבות ועשייה משותפת.

גללו למטה וקראו על סעודות איפטאר משותפות במקומות שונים בארץ, מפגש בין נשים יהודיות ממגזרים שונים, פרס מיוחד מעמותת רוטרי לקבוצת חיים משותפים, עמידה ביחד בצמתים, אשת החודש וגם חלום...

איפטאר 1: אום אל פאחם الإفطار الأول: أم الفحم  

באום אל פאחם התארחו כ- 20 חברות התנועה מהאזור המשותף - חוף כרמל, ואדי ערה, עמק חפר ומאזורים נוספים.

האיפטאר התקיים במסגרת פרויקט שכנות של שלום תוך שיתוף בין תנועת נשים עושות שלום ועמותת מרבד ירוק, שמפתחת תיירות וחיים משותפים באזור ואדי ערה. האירוע כלל סיור בעיר, ברכות מראש העיר, שיחה עם נשות קריירה מהישוב, שירה וכמובן ארוחה מצוינת.

"מפגש מלא קרבה ואהבה, עם תקווה גדולה שרק ככה נקרב את השלום", כתבה אחת המשתתפות.

מצגת עם תמונות ומידע נוסף כאן

איפטאר 2: עכו الإفطار الثاني: عكا

בעכו נערכה ארוחת איפטאר משותפת ערבית-יהודית בהובלת כיפאיה עיאיטי ונשים עושות שלום גליל מערבי, בשיתוף עם עיריית עכו ובתרומה נדיבה של אנשים פרטיים מהעיר.

בארוחה השתתפו כ-80 אורחות ואורחים מעכו, חברות נע"ש מבוסמת טבעון ומאזורים נוספים.

הארוחה נערכה מול הים בשעת השקיעה, ונישאו בה ברכות ותודות. החלק האומנותי כלל את להקת הדבקה של נוער עמדאן עכא (עמודי עכו) וכן את דיאן קפלן ומירה עילבוני ששרו שיר שכתבה כיפאיה למען השלום והולחן ע"י דיאן.

המשתתפות סיפרו על ערב מרגש, משמח, מלא תקווה, וגם מלמד ומסקרן. לסרטון מהארוע.

איפטאר 3: בסמת טבעון  الأفطار الثالث: بسمة طبعون

קבוצת חיים משותפים (על הקבוצה ראו בהמשך) אירחה אנשים מהסביבה ואורחות יקרות מעכו.

המשוררת חנון אחמד סיפרה על נוהגי הרמדאן; הרב אמנון ריבק דיבר על התקשורת שבין המילים, התקשורת של הכוונה; כאמל ברגותי, פעיל שלום, בירך על המפגש והוסיף שלא די בכך שנפגשים בנעימות, יש לעשות לשינוי. בהמשך התקיים מעגל הקשבה על חווית הרמדאן. הייתה תחושה של קירבה, הקשבה ויכולת לעשייה משותפת.

איפטאר 4: מצר  الإفطار الرابع: كفر مصر

בכפר מצר התקיימה סעודת איפטאר, שאורגנה על ידי קבוצת חיים ביחד בגליל התחתון. השתתפו בה יהודים וערבים מיישובי האזור, כולל חברות מנשים עושות שלום. הכיבוד שהוגש היה ממגוון מאכלי הפסח ומאכלי האיפטאר. השייח של כפר מצר סיפר על הצום. לאחר מכן המשתתפים התחלקו לקבוצות ושוחחו על מהות החגים בעזרת קלפי משחק בנושא. חברות וחברים סיפרו שהיה מעניין ונעים מאוד.

אישה פוגשת אישה  إمرأة تلتقي بإمرأة

במסגרת פרויקט אישה פוגשת אישה שונה ממנה התקיים מפגש המשך למפגש סוכת השלום שהתקיים בסוכות ביוזמת צוות מגוון של התנועה.

המפגש ההוא, בסוכה בישוב עלי זהב, כלל קבוצה של נשות הישוב (וחברה נוספת שגרה במעלה שומרון) וכן כמה נשות נע"ש.

הפעם התקיים המפגש בבית באבן יהודה בהשתתפות ארבע מתנחלות, ארבע נשים מנע"ש, ואחינועם ניני אחת, שהצטרפה למפגש כאדם פשוט, ולא כזמרת מפורסמת.

הקבוצה היתה מאוד מגוונת - מזרחיות ואשכנזיות, נשואות ורווקות, דתיות על כל הרצף וחילוניות, והגיוון הזה היה נוכח בשיח המרתק, המחכים והמעשיר. "גילינו הבדלים מהותיים, אך גם הרבה מאוד משותף וחיבורים מפתיעים בתוך סיפורי החיים שלנו." אמרה אחת המשתתפות, "פתיחות, כנות, הערכה ותחושת קירבה יצרו מפגש מיוחד ומשמעותי".

קבוצת חיים משותפים  مجموعة الحياة المشتركة

בחודש שעבר קיבלו חברות התנועה עליה עליסאת (אשת החודש בינואר), ומרשה מיכאל את מגן הסובלנות, השלום, האחווה והדו קיום מטעם מועדון רוטרי ישראל על יוזמתן המשותפת להקמת קבוצת חיים משותפים. זוהי קבוצה מקומית, הכוללת שלוש קהילות: נשים מזובידאת ומבוסמת טבעון, קהילת מעלות טבעון (בית הכנסת הרפורמי), ונשים עושות שלום מטבעון והסביבה. הקבוצה מקיימת פעילות רציפה ומשותפת להיכרות אישית בין נשות הקהילות ולעשייה חברתית למען ערכים של שוויון, שותפות, איכות סביבה, צדק חברתי ושלום.

במצגת כאן ניתן לראות את הפעילות הבלתי-נלאית של הקבוצה בכנסת ישראל, בסוכה, במסיק זיתים, בבית כנסת ובמסגד, בלימוד השפות הערבית והעברית, בניקוי נחל ציפורי, במעגלי שיח והקשבה ובעמידה משותפת בצמתים. שאפו גדול לחברותנו !!!

ביחד בצמתים  معًا على المفترقات

על רקע האירועים הקשים וההסלמה הכואבת, ולאור מקבץ חגי כל הדתות בחודש הזה, יצאו חברות תנועת נשים עושות שלום יהודיות וערביות, ביחד, לצמתים ולגשרים, להבליט את הקול המתון ואת התקווה. נחושות כתמיד לקדם הסכם עם הפלסטינים, הסכם שיביא שלום ובטחון, קראו לשיתופי פעולה בין הצדדים - "כי רק כך יהיה פה בטוח, שקט וטוב.."

לתמיכה בהמשך הפעילות תרמו וחתמו

תרומה לנשים עושות שלום
לחתימה על קריאת האמהות

אישה עושה שלום – חלימה יונס
إمرأة تصنع السلام-حليمة يونس

חלימה יונס, בת עכו, מהישוב ג'דיידה-מכר (מזרחית לעכו), אם לשניים ובקרוב בעזה"ש – סבתא.

חלימה היא אשת שטח מיוחדת, שעל אף קשיים ומהמורות בחיים, מאמינה ביכולת של בני אדם לשתף פעולה, לעזור, לסלוח... להדוף קנאה, שנאה ורגשות שליליים, להגיד כן לשלום ולא לאלימות, לא לסכסוך, ללא הבדל דת!

על חלימה, איך הגיעה לתנועה ומה הופך אותה לנכס של ממש לנשים עושות שלום קראו כאן

הידיעון ב-5 שפות ואולי גם שישית?
النشرة بخمس لغات وربما ستة

ידיעון התנועה בעברית יוצא כל חודש.

בנוסף, ביוזמה של צוות קשרי חוץ, יוצא 4 פעמים בשנה ידיעון ב-4 שפות: אנגלית, גרמנית, צרפתית וספרדית. אם יש לכם חברות וחברים ברחבי העולם שדוברים את השפות האלה הזמינו אותם להרשם לקבלת הידיעון כאן:
 https://womenwagepeace.org.il/en/join-us-2/

אחד החלומות הותיקים שלנו שעוד לא הצלחנו לממש, הוא להוציא ידיעון גם בשפה הערבית. לכן אנחנו יוצאות בקול קורא לחברות דוברות ערבית עם ידע ונסיון בכתיבה, תרגום, ועריכה דיגיטלית להתגייס לצוות הידיעון בערבית. אנא צרו קשר עם דליה מצוות דיגיטל בטלפון 054-5704203.