{{preheader}}

אם אינכם מצליחים לצפות במסר לחצו כאן

 שלום נעמי,

חודש מאי הוקדש למפגשי חשיבה לקראת השגת היעד שהצבנו לעצמנו לספטמבר 2023: מנהיגי הצדדים סביב שולחן דיונים במשא ומתן לשלום.

במקביל המשכנו לקיים מפגשים מגוונים של הכרות, קרוב לבבות ועשייה משותפת.

על כל אלה ועוד בידיעון הפעם.

מפגש ה-100: מחלום להגשמה
لقاء المئة نحو تحقيق الحلم

כזכור, נפגשנו בסוף מרץ בים המלח עם שותפותינו הפלסטיניות מתנועת נשות השמש (כאן סרטון מהארוע למי שפספסה) והצבנו לנו מטרה משותפת ומאתגרת, להשיב את התקווה לשני העמים.

סמנו ביומן! ספטמבר 2023, עוד כשנה וחצי! זה המועד שתנועות נשים עושות שלום ונשות השמש הציבו לעצמן להביא את הנהגות שני הצדדים לשולחן המשא ומתן לקראת הסכם מדיני מכבד לפתרון הסכסוך.

לשם כך קיימנו החודש בגבעת חיים, בחדווה גדולה ותחושת אתגר גדול, שני מפגשים פנים אל פנים של צוות המאה של התנועה. צוות זה כולל את גרעין החברות הפעילות שלנו, את רכזות הצוותים והאזורים הרבים (ואם את מעוניינת להצטרף - ברוכה הבאה! פני אל רכזת האזור/הצוות שלך!).

נפגשנו במטרה לענות על השאלה: מה עלינו לעשות כתנועה בשנה וחצי הקרובות כדי להתקדם אל עבר היעד שהצבנו לעצמנו? מה יעשה את ההבדל וייצר התקדמות? מה עוד לא ניסינו? מה עשינו מצוין וצריכות להמשיך לעשות?

יחד התחלנו לגבש תוכנית עבודה ישימה, על מנת להתקדם באופן יעיל ובר-מעקב אל עבר היעד. תירגמנו חלומות ליעדים תנועתיים ממשיים. המפגשים היו מעוררי מחשבה, מאתגרים ועשירים ביצירתיות.

הקשיבו לדבריה של רים חג'אג'רי ממובילות תנועת נשות השמש המברכת את נשות צוות המאה. בדבריה היא מביעה תקוה: "יחד נעשה שלום".

אם יש לכן רעיון נהדר איך להגיע ליעד - כתבו לנו!

לתמיכה בהמשך הפעילות

תרומה לנשים עושות שלום

ארוחת איפטאר עם עמותת עלם
وجبة إفطار مع جمعية عيليم

נשים עושות שלום ערכו ארוחת בוקר מפנקת לנערות מוסלמיות ויהודיות מעמותת עלם, עמותה לנוער במצבי סיכון ומצוקה. הארוחה נערכה במקלט של עמותת עלם בירושלים לרגל עיד אל פיטר, חג שבירת הצום. בארוחה הוכן אוכל כיד המלך, החברות סיפרו על תנועת נשים עושות שלום והעניקו לנערות צמידים של התנועה. הצוות והנערות שהשתתפו הביעו בהתרגשות את תודתם.

זה לא המפגש הראשון מסוגו - גם בשנה שעברה, בימי קורונה, ערכו חברות התנועה ארוחת איפטאר לנערות.

פרויקט אדם ומקום בדרום
مشروع الإنسان والمكان في الجنوب

במסגרת פרויקט אדם ומקום בדרום - התקיים סיור ראשון לציון 40 שנה לפינוי חבל ימית. במסגרת הסיור ערכו חברות התנועה ביקור במוזיאון ימית שבמושב דקל, שם התקיים מפגש עם מפוני ימית שחלמו חלום, בנו בית ונאלצו לעזוב אותו. במסגרת הסיור נערך ביקור באתר קירות ימית ובמושב נתיב העשרה הנמצא 20 שנה תחת אש. "הסיור היה מעניין, עצוב ומעודד גם יחד" ציינה אחת המשתתפות. "עברו אלינו תחושות העצב והשבר שחוו חלק מהתושבים, מהולים בסיפורים יפהפיים על קשרים מאז עם הבדואים והפלסטינים. וברקע כל זה שמחה על ההישג הנפלא של השלום עם מצריים".

בין המשתתפות בסיור הייתה גם רות כץ קליין, אמנית, חברת נע"ש, תושבת חבל ימית (מושב שדות), שיצרה בעת הפינוי עם תושבי החבל את היונה הלבנה בחולות ימית. "פיזרנו את זרעי השלום", היא סיפרה.

פרויקט שכנות של שלום
مشروع جيران السلام

במסגרת הפרויקט שכנות של שלום נפגשו נשים מאזור חוף כרמל, ואדי ערה, מנשה ועמק חפר עם נשות הקהילה האתיופית, בגינה הקהילתית של קהילת עולי אתיופיה בפרדס חנה.

במפגש שאורגן ע"י נשים עושות שלום מהאזור השתתפו כ-40 נשים יהודיות, מוסלמיות ואתיופיות. הנשים האתיופיות קיבלו את האורחות בכיבוד מסורתי כיד המלך כולל טקס הכנת הבונה, הקפה המסורתי, וטעימות ממאכלי העדה, כגון לחם שעורים ואינג'רה.

היתה שיחה ערה של נשים - בעברית, ערבית ואמהרית - על המסורת והשינויים החלים בעדה ועל השינויים שמובילות הנשים האתיופיות במשפחותיהן ובקהילה.

למצגת מהארוע הקישו כאן

מהיכרות לחברות من التعارف للصداقة

באמצע החודש נערך בבית ברמת גן מפגש של כ-15 נשים מהתנועה ומחוצה לה, במסגרת המיזם של צוות מגוון מהיכרות לחברות. המפגשים נערכים בכל פעם במקום אחר, עם גרעין קבוע של משתתפות ועם אורחות. מטרתם לתת כלים להיכרות עם "אישה אחרת ממני", למען יצירת קשר והשגת מטרות משותפות, וכן כדי להעביר את מסרי התנועה ולהרחיב את מעגליה - כל זאת בעזרת פעילות חברתית.

במפגש הפעם התארחה נורית חג'ג, חברת התנועה, שדיברה על אקטיביזם, פמיניזם ומזרחיות - והשפעת נושאים אלה על אירועים אישיים, חברתיים ולאומיים.

המשתתפות שיתפו מנסיונן וחייהן וסיפרו על מעברים פיזיים ותהליכי חיים שהיו להם השפעה על הפיכתן לאקטיביסטיות, נשים סיפרו על התנסויות חברתיות עם נשים שונות מהן וניתחו מה עזר להן בתהליך יצירת הקשר. התברר שהמשותף בין נשים - גם אם הן לכאורה שונות - גדול ורחב.

למעוניינות לארח מפגש שכזה - אנא פנו ללי-את אספיר 0545200966

עם תג מאיר בג'סר אל זרקא
مع تاغ مئير في جسر الزرقاء

נשים עושות שלום מזכרון וממעין צבי לקחו חלק בביקור שאירגן תג מאיר בג'סר אל זרקא כדי להביע הזדהות ותמיכה בתושבים בעקבות ההתקפה הלילית בישוב בראשית החודש: אלמונים רעולי פנים ניקבו צמיגים של מכוניות רבות, ריססו קריאות שטנה וגרמו נזק בישוב. להתקפה זו קדמו אירוע דקירה בשער שכם בירושלים, וניסיון פיגוע בגוש עציון.

משתתפי קבוצת הביקור נפגשו עם ראש המועצה וביקרו בחצר משפחה בישוב.

אחת מחברות תנועת נע"ש הביאה איתה לפגישה את הצמח "חי עד", הגדל בסביבה חמה ויבשה, כמו באזור הכורכר של חוף הכרמל, וּבֵרְכָה : "מי ייתן שכמו החי-עד נחזיק את החַיּוּת ואת יכולת הפריחה שלנו, ונשמור על שכנות תומכת וטובה גם בתנאים הקשים של הסביבה".

זום קפה قهوة على الزوم

עו"ד תמי יקירה, חברת נע"ש, התארחה במפגש זום-קפה האחרון ונתנה הרצאה בנושא: מהי תפיסת "מחנה האוהלים" ומה תפקידה בקידום העשייה של ארגוני השלום?

תמי, בעברה רכזת המטה של נע"ש וכיום מארגנת לשינוי חברתי בשתיל, הקרן החדשה לישראל, ופעילה בזירת אירגוני שלום, מאבק בכיבוש, זכויות אדם ודמוקרטיה.

היא הציגה בהרצאתה את תפיסת מחנה האוהלים, מטפורה להתארגנות פרגמטית לקידום בניית כוח, עשייה וסינרגיה של ארגוני השלום. עוד בהרצאתה: הדגמה של קואליציית "מחנה אוהלים" נגד הכיבוש, ודיון על האפשרויות של נע"ש לפעול ברוח תפיסה זו. להקלטה של המפגש לחצו כאן.

אישה עושה שלום – עדית גרפונקל
إمرأة تصنع السلام- عديت غرفونكل

נשים אכן חושבות אחרת, וטוב שכך, אומרת עדית גרפונקל ויודעת על מה היא מדברת.

הקריירה המרשימה שלה כוללת תפקידים ניהוליים כלכליים בכירים, ולרוב, כאישה יחידה בעמדת ניהול בין גברים.

עוד על עדית, על שלושת הצוותים בנע"ש בהם היא פועלת ומדוע היא מאמינה שהובלה של נשים תיתן סיכוי למדינה וגם לעולם - קראו כאן