{{preheader}}

אם אינכם מצליחים לצפות במסר לחצו כאן

שלום לכולן/ם

דקות ארוכות שאני יושב מול הסמן המהבהב שעל המסך הריק ולא יודע מה לומר. אין לי מילים.

כולי תקווה שאני מוצא אתכם/ן ואת יקיריכן/ם בטוב.

 

כעת, משהשברים של חלקנו מתחילים להאסף, חשבתי לשאול לשלומכן/ם ולחלוק אתכן/ם כמה לינקים שקשורים בסאונד ובמוסיקה ושיש בהם אלמנט חומל, מנחם, מחלים ומרפא, אלמנטים נדרשים כל כך בימים אלה.

הניוזלטר הזה יהיה קצר מאשר בדרך כלל. הוא יחולק לפרק ראשון ובו ארבע ידיעות שנוגעות לאקטואליה ואחר כך יעבור לרשימות של המלצות לתכני סאונד שאולי יקלו עליכן/ם ועל הסובבות/ים אתכן/ם את ההתמודדות עם הימים האיומים האלה, שיסתיימו במהרה בימינו אמן.

כולי תקווה שהוא יהיה לכן/ם לעזר.

סאונד בכותרות

כולנו ראינו את צילומי המחבלים הכפותים ומכוסי העיניים שהושבו על האדמה ונאלצו להאזין לשיר "מני ממטרה" משך שמונה שעות רצופות.
למה העינוי הזה אפקטיבי כל כך? הסבר מאת ישראל חסון, בכיר לשעבר בשב"כ, בכתבה הזו של N12. שימו לב שבשניה ה 00:40 נראים תיעודי חקירות ובהם תיאורים שלא מתאימים לכל אחד/ת.

 

צילום מסך מוידאו של admma_news@

 

הרדיו הישראלי שינה כמובן את אופי שידוריו מהקצה אל הקצה. מה היו השירים המושמעים ביותר ומי היו המבצעות/ים המושמעות/ים ביותר בשבועות הראשונים של המלחמה? הכל בדו"ח של אקום כאן.

 

בצעד מרגש, גלי צה"ל החליטו להצדיע גם לחיילות ושינו את הג'ינגל המזוהה עם התחנה, "הבית של החיילים", ל "הבית של החיילות". הנה הידיעה.

 

בתוך כך, השיר "אין לך מה לדאוג" ("שלחי לי תחתונים וגופיות") של עוזי פוקס עודכן וזכה לגרסה נשית לכבודן של הלביאות שלנו. תלמה אליגון רוז כתבה גם את מילות הגרסה החדשה, וכל הפרטים על השיר, שנולד במשרד הפרסום מק'קאן, כאן.

 

נמשיך.

המלצות להאזנה רגועה

רבות ורבים מאיתנו, גם נשות ואנשי מקצוע, מדווחות/ים שהם/ן אינם/ות מסוגלות/ים לשמוע מוסיקה מאז אותה שבת מקוללת. מחקרים אינספור מדברים על הכח המרפא שיש למוסיקה ולסאונד (בהמשך אלנקק לפודקאסט בנושא) וכולם ממליצים על האזנה למוסיקה אינסטרומנטלית ורגועה כמזור לנפש. את השקט שבתוך הסערה שחי אני שואב מהאזנה למוסיקה קלאסית: בקול המוסיקה ובתחנת המוסיקה הקלאסית של הביביסי (במוסיקה קלאסית הם דווקא בסדר), BBC3.

 

למי שקשה לשמוע גם את זה, אני ממליץ על סאונד שהזכרתי באחד הניוזלטרים הקודמים שלי. קוראים לו Green noise ולהבדיל מרעש לבן למשל, הוא מיקס מעשה ידי אדם של קולות מן הטבע. רוח, מפלי מים ונהרות מפכים מתמזגים זה בזה ליצירת ענן סאונד שהאזנה לו מרגיעה את הנשימה ואת הגוף. רבים ורבות ישנים כשהסאונד הזה מנגן אצלן/ם בווליום שקט בחדר. (אל דאגה, אתן/ם תשמעו את האזעקות אם תהיינה). לינק ל 10 שעות של הגרסה האהובה עלי של "רעש ירוק" תמצאו כאן.

לילדים

בצעד התנדבותי מרגש נוסף של העורף שלנו, עידן זילברמן, מפיק באולפני דיבוב, גייס עשרות מדבבות ומדבבים שיקליטו ברכות אישיות ומחזקות לילדות ולילדים בקולן של הדמויות האהובות עליהם. רשימת המתנדבות/ים המפוארת כאן.

אתר "עברית" העלה 11 סיפורי ילדים המוקראים על ידי קרייניות וקרייני האתר. כולם כאן.

לבקשתו של מולי גלזר, מורה מחונן וחבר, הקלטתי שלוש מדיטציות לילדים הלקוחות מתוך הספר "בודהה לפני השינה". הן כאן.

 

אסקפיזם

הנה מקום מהנה לברוח אליו מהחדשות, לבד או עם חברות/ים ובני/ות משפחה: חידון מאתגר של מוסיקה ישראלית. נדב בן סימון ואורי משגב פרסמו כאלה בדפי הפייסבוק שלהם והנה הם, שלושה חידונים, עשרים שאלות בכל אחד: 1, 2 ו 3.

 

עזרה בדרך

תאגיד השידור הישראלי העלה פודקאסט חדש ובו שיחות עם מטפלים ומנחים ועם אנשים שעברו טראומות, כולם מספרים איך מתחילים להתאושש ומצליחים לחיות בצל השבר הגדול. הוא נקרא "איך ממשיכים?" ומגישים אותו תומר מיכלזון וצליל אברהם הנהדרים. אפשר למצוא את דף הפוסדקאסט כאן.

עמית ויינר ראיין, במסגרת הפודקאסט שלו "להצליח במוסיקה!", את שירלי וינר, מנכ"לית עמותת אימאג'ן שעוסקת בהעצמה באמצעות מוסיקה לאוכלוסיות מגוונות. את הראיון שעוסק בכח המרפא שיש בהאזנה למוסיקה ובעשייתה ובעמותה עצמה תמצאו כאן.

מדיטציות

האינטרנט גדוש במדיטציות מכל הסוגים ובכל השפות. אני ממליץ על המדיטציות של הפודקאסט "הכרית" מבית פסיכו-דהרמה שהוקלטו כפרקים חדשים בשבועות האחרונים. כאן תמצאו מדיטציה של לילה קמחי שתעזור לכן/ם להתחבר לכוחותיכם/ן ולמצוא תמיכה ואיזון בעיתות משבר, כאן יש מדיטציה שמותאמת לימים אלה עם ד"ר סטיבן פולדר ושתי מדיטציות של איילת שמלוביץ', אחת שמיועדת לעזרה בנשיאת כאב ושניה להרגעה וויסות במצבי לחץ, תמצאו כאן.

ואצלנו במכללה, בוגרות ובוגרים רבים של קורסי הקריינות שלנו הצטרפו לקבוצת מתנדבות/ים לסרטוני הסברה ורבים השתתפו בסדנאות נשימה שערך אחד היועצים שלי, דר' נמרוד קאופמן. בדף הפייסבוק שלו אפשר למצוא את סשן תרגולי הנשימה האחרון.

פוסט קצר עם שם ארוך, "שלושה דברים שקרייניות וקריינים יכולות/ים לעשות כדי לעזור לעצמן ולאחרים בימי מלחמה" נמצא בבלוג שלי, כאן.

  

קורסי הקריינות, הרדיו והפודקאסטים הבאים שלי יפתחו בדצמבר ובינואר (כולל קורס קריינות דו שבועי ומומלץ). לכל הפרטים ולסילבוסים המלאים של הקורסים אתן/ם מוזמנות/ים לאתר המכללה.
5% מההכנסות מהם יתרמו לעמותת NOVAHelp המעניקה סיוע נפשי לניצולות וניצולי פסטיבל "נובה".

 

לאלו שמתקשות/ים לדבר ו/או סובלות/ים מכאבים הנובעים משימוש לא נכון בקולן/ם, קורסי "שימוש נכון בקול" אחרונים נמכרים באתר המכללה ב 90% הנחה. עוד פרטים אודותיו תמצאו כאן, וגם שיעורי הקריינות הפרטיים שלי חזרו. דברו איתי לפרטים.

 

זהו להפעם. כולי תקווה שבמהרה נמצא ימים בטוחים ושקטים, ימים של שלום ושגשוג וכרגיל, אתם/ן מוזמנות/ים להעיר ולהאיר, להציע, לבקש ולשאול, להגיד שלום ולעקוב אחרינו בפייסבוק, באינסטגרם, בטיקטוק ובלינקדאין.

 

שימרו על עצמכן/ם וזיכרו: תמיד עדיף להקשיב מלשמוע.

הרבה בריאות,

שלכן/ם,

אמיר

צילום: שי בראל 

זה אני, הבעלים של מכללת "און אייר", המכללה המובילה בישראל לקריינות, רדיו ופודקאסטים.

בכדי לדבר איתי? כיתבו ל

amirascher2000@gmail.com

לניוזלטרים הקודמים ולהצטרפות לרשימת התפוצה הקליקו כאן

 

לאתר מכללת ON AIR