{{preheader}}

אם אינכם מצליחים לצפות במסר לחצו כאן

שלום

בידיעון הפעם דיווח על פעילויות חודש מרץ המגוונות שכללו השתתפות בעצרת תנועות השלום ובכנסים בנושא היום שאחרי, המשך תמיכה במשפחות החטופים, שלל פעילויות מגוונות של קירוב לבבות בין יהודים וערבים, ועוד.

אבל לפני הכל אנחנו שמחות לספר על הקמפיין השנתי שלנו שהתקיים החודש בהצלחה רבה. תודה לכולכן וכולכם על התרומות וההתגייסות!

הקמפיין השנתי הסתיים בהצלחה
انتهاء الحملة السنوية للتجنيد بنجاح

קמפיין מימון ההמונים השנתי שלנו התקיים ב 18-27 למרץ.

כשיצאנו לדרך הצבנו לעצמנו יעד ראשוני של מיליון ורבע ש״ח, ולא רק שהיעד הושג, אלא השגנו גם את היעד הנוסף שלנו - מיליון וחצי ש״ח! כל זה בזכות 92 פעילות נשים עושות שלום שפעלו במרץ במהלך ההתרמה, ולמעלה מ-2400 תורמות ותורמים, 76% מהם מישראל.

כל תרומה מקדמת אותנו צעד נוסף לשלום. השנה, יותר מתמיד, ברור לכולנו ששלום הוא הדרך היחידה. מתוך האבל הגדול, מתוך הכאב הבלתי נסבל, צומחת התקווה לעתיד טוב יותר לנו, לילדינו ולדורות הבאים.

התרומות הכספיות יעזרו לנו לפעול במלוא הכוח כדי לשנות את מציאות חיינו הבלתי אפשרית ולהשיג את הביטחון שכולנו ראויים לו.

אם פספסת, אפשר עדיין לתרום בלחיצה על הכפתור

תרומה לנשים עושות שלום

עצרת תנועות השלום
وقفة حركات ألسلام

ברחבת הסינמטק בתל אביב נערכה עצרת תנועות השלום והשוויון בהשתתפות כאלף איש ואישה מתנועות שלום, ביניהן נשים עושות שלום ותנועת עומדים ביחד.

בעצרת נישאה הקריאה: רק שלום יביא ביטחון! הגענו לצומת היסטורי, וזה הזמן לבחור: שלום או מלחמת נצח; זה הרגע בו אנחנו, הציבור בישראל, צריכים לצאת לרחובות ולדרוש שלום.

בין הדוברים בכנס - סתיו שפיר, שאול אריאלי ואילנה קמינקא. בשם התנועה נשאה דברים אנעאם פרח עודה. הדוברים השמיעו קריאה עוצמתית וברורה להסכם מדיני - לשחרור חטופים, להפסקת אש, לסיוע הומניטרי לתושבי עזה וליצירת אופק מדיני לפתרון הסכסוך, הגובה מחיר בלתי נסבל.

היום שאחרי  أليوم ألتالي

החודש השתתפנו בשני כנסים שונים שעסקו ב"יום שאחרי"

כנס בנושא "היום שאחרי - ביטחון ואופק מדיני כערובה לעתידה של מדינת ישראל", התקיים בכנסת ב-12 במרץ. ארגנו אותו ח"כ גלעד קריב, ח"כ נעמה לזימי וח"כ יואב סגלוביץ.

ליאורה הדר, שייצגה את תנועת נשים עושות שלום נשאה דברים מרגשים ונְכוֹחִים:

"אנו בנשים עושות שלום הצלחנו למצוא בנות ברית פלסטיניות, אימהות פלסטיניות, שהקימו לנו תנועת-אחות, את תנועת נשות השמש. יחד אנו קוראות לפיתרון מדיני מוסכם…הגיע הזמן להפסיק לחשוב שאפשר רק לנהל את הסכסוך, להשאיר אותו על אש קטנה ו"יהיה בסדר"... אנחנו קוראות מכאן לממשלה לעבור למהלך מדיני דחוף לשחרור החטופים, ולהתחיל לטפל בעתידה ובשיקומה של עזה באופן שייצר ביטחון לישראל ויאפשר את חזרתם של תושבי הדרום והצפון לבתיהם."

כאן ניתן לשמוע את הנאום של ליאורה

בנוסף, השתתפנו גם בכנס "בעקבות המלחמה: הפקרה ו'היום שאחרי'" בחסות הקולקטיב המזרחי-אזרחי בבאר שבע. בכנס נדונו - בפאנל ובשולחנות עגולים - הנושאים הבוערים שעל סדר היום הציבורי, ביניהם דיון בנושא "מחאה בזמן מלחמה" בהנחיית חברת התנועה נעמה ברק.

מטרת הכנס, לדברי המארגנות, הייתה "לקדם אסטרטגיות שיתופיות שלא מחריגות אף אחד בין הים לירדן מתוכניות שיקום ותקווה לחיים של שלום בר-קיימא".

ואכן, במהלך הכנס דיברו על השאיפה ליציאה מה"מנהרה" באמצעות רעיונות פוליטיים שמאפשרים ראייה רחבה, על התעקשות, על אופטימיות, על ערכים ועל עמדה אלטרנטיבית. ובמילותיה של עו"ד נטע עמר שיף - "להתחיל לדבר על מחויבות של שני העמים להצלה והגנה הדדית, במקום על הזכות להגנה עצמית".

הנשים המנהיגות של המגזין טיים
النساء القائدات ضمن مجلة تايم

בערב גאלה בלוס אנג'לס התקיים אירוע יוקרתי ומרגש של מגזין טיים, שבו פורסמה רשימת 12 הנשים המשפיעות בעולם לשנת 2024. ברשימה המכובדת נמנות ד"ר יעל אדמי, נציגת תנועת נשים עושות שלום הישראלית, ורים חג'אג'רה, נציגת תנועת נשות השמש הפלסטינית.

נשים משפיעות נוספות ברשימה: הבמאית-תסריטאית ושחקנית גרטה גרוויג שיצרה את הסרט המצליח "ברבי"; הזמרת והשחקנית אנדרה דיי; נאדיה מורד פעילה יזידית, זוכת פרס נובל לשלום ב 2018 ,שנחטפה ושועבדה והצליחה לברוח מהשבי וכן נשים מנהיגות ומשפיעניות בתחומי הספורט, המדע, הכלכלה, העסקים והתרבות.

אנחנו גאות בתנועה שלנו, נשים עושות שלום, ובתנועת נשות השמש הפלסטינית. בחרו בנו בשל מאבקנו הנחוש המשותף לפני המלחמה, וגם בעיצומה, ממש בימים אלה. אנו קוראות לעצירת מעגל הדמים הנוראי, ששורשיו בסכסוך הישראלי-פלסטיני, ומקדמות ביחד את קריאת האימהות לעתיד של שלום, חירות, שוויון, זכויות וביטחון למען ילדינו - באמצעות הסכם מדיני שיביא לסיום הסכסוך.

ד"ר יעל אדמי תופיע בתוכנית היומית של רביב דרוקר בערוץ 13 ביום ראשון 7.4 בשעה 19, ותספר על הבחירה של מגזין טיים. האזנה מומלצת!

עם משפחות החטופים
مع أهالي المختطفين

ב-8 במרץ, יום האישה הבינלאומי, התאספו עשרות נשים עושות שלום מכל רחבי הארץ בכיכר החטופים לזעוק את זעקתן של הנשים שנמצאות עדיין בשבי. כל יום שעובר חורץ את גורלן וגורל כל החטופים, וגם את גורלה של החברה הישראלית - היא לא תשתקם אם לא נחזיר אותן ואותם. אנו זועקות: את כולם! עכ-שיו!

עד שהם לא שבים, אנחנו לא שווים.

עד שהן לא שבות אנחנו לא שוות.

כבר חודשים רבים שאנחנו עומדות יום יום בככר החטופים, תומכות במשפחות החטופות והחטופים וזועקות: עסקה עכשיו. להחזיר את כולם ומיד.

הצטרפו אלינו למשמרת היומית מ 17:00 עד 18:30. לפרטים אורלי 054-567-8105

תרומה לנשים עושות שלום

קירוב לבבות בין יהודים וערבים
تقريب ألقلوب بين اليهود والعرب

סרט בדיר אל אסד

הסרט "דיוקן" של חברת התנועה כיפאיה עיאטי הוקרן באולם המתנ"ס בדיר אל אסד. זהו הסרט השני בסדרת נשים ושיח, המעלה סוגיות ואתגרים בחיי נשים וביחסי יהודים-ערבים.

את ההקרנה יזמו וארגנו חברות נשים עושות שלום לב-הגליל. באירוע נכחו מנהלת נעמת מרחב-כרמיאל, יועצת מעמד האישה במועצה המקומית דיר אל אסד, נציגת פורום נשים כרמיאל-משגב ורכזת אזור לב-הגליל בנע"ש. בתום ההקרנה התקיים שיח עם היוצרת.

עוגיות ראמאדן בכפר קרע

חברות נשים עושות שלום התארחו החודש במרכז הנוער בכפר קרע. הן הכינו יחד עם 30 בני נוער מהכפר עוגיות רמדאן לרגל יום המעשים הטובים. את המפגש הובילה אמנה כנעאן ממרכז הנוער, שגם נתנה הסבר מאיר עיניים, במבט נשי, על הרמדאן. העוגיות הועברו לבית הספר לאוטיסטים בכפר.

טיול פריחה בגליל

14 נשים עושות שלום-גליל מערבי, יהודיות וערביות, יצאו לטיול פריחה בהדרכתה המעולה של נורית רז, חברת התנועה. בטבע, בין כלנית לכרמלית נאה, ישבו סביב שולחן ושמעו מקצת מתולדות המשפחה של כל אחת מהקבוצה; למדו שרקפת בערבית היא עצא אלראעי, מקל הרועה, בשל עוקץ הפרח הכפוף המזכיר מקל הליכה; התוודעו לעשבי מאכל למילוי הפטאייר (בצק ממולא בירק עונתי) ואף זכו לטעום מהם בארוחה המשותפת. "נמשיך לבלות יחד, ליהנות, לטייל, לשוחח, להכיר טוב יותר. ולהוכיח שאפשר לחיות במשותף".

מרוץ ללא גבולות בירושלים

גם השנה השתתפנו, קבוצה של נשים עושות שלום מכל הארץ, במרוץ של "רצים ללא גבולות" בירושלים. במהלך האירוע התוודענו מקרוב לפעילות העמותה לקירוב נוער ממזרח וממערב ירושלים באמצעות פעילות ספורט מקצועי. אחרי המירוץ קיימנו מפגש בביה"ס "יד ביד" הדו-לשוני הסמוך, ובו שמענו על ליגת השכונות בכדורגל, טורניר של קבוצות ילדים וקבוצות ילדות, מבתי ספר יהודים וערבים בירושלים ועל היחסים ביניהם. שוב ושוב אנחנו רואות את הכוח המחבר של היכרות, שותפות, הקשבה והבנה.

עם הפנים לעולם ألنظر إلى ألعالم

וובינר לזכר ויויאן באו"ם

מ-7 באוקטובר התחדדה עוד עובדת היעדרן של נשים במוקדי קבלת החלטות בנושאים הקשורים לביטחון, להסכמים מדיניים, למשא ומתן לשחרור החטופים ועוד. על רקע זה יזמה תנועת נשים עושות שלום וובינר לזכרה של ויויאן סילבר ז"ל, במסגרת הכנס השנתי של ועדת האו"ם למעמדן של נשים (19.3)

הוובינר - בחסות משלחת קנדה לאומות המאוחדות - עסק בנושא ההשלכות ההרסניות של הדרת נשים ממוקדי קבלת החלטות בנושאי שלום וביטחון. נשים בתפקידים שונים שיתפו בפאנל את חוויותיהן בחתירה לביטחון, שלום ושוויון.

יום האישה בסלובניה

חברות התנועה מנו רוטשטיין ואנעאם פרח עודה ייצגו את התנועה בפאנל שאורגן על ידי הפורום האסטרטגי של המכון למחקר Bled בסלובניה, בחסות שרת החוץ של סלובניה, הגברת טניה פג'ון. כל זה במסגרת יום האישה הבינלאומי. הנציגות קיבלו את ההזדמנות לספר על התנועות ולשתף בקריאת האימהות לשלום, חירות וביטחון לישראלים ופלסטינים.

לסיכום ולנאומים לחצו כאן

פאנל נשים בבית השגריר הבריטי

במעון השגריר הבריטי בישראל התקיים פאנל נשים בנושא - Honouring Women's leadership in Crises - מוקירים מנהיגות נשים בעת משבר.

מהתנועה נכחו ד"ר יעל ברוידא בהט, שנשאה דברים בשם נשים עושות שלום, ואנג'לה שרף, מצוות קשרי חוץ. במסגרת האירוע הוענקה לתנועתנו - כתנועה של נשים מנהיגות ומובילות - תעודת הוקרה על הצטיינות והשראה.

מפגש בבואנוס איירס

מפגש מחזק וממלא-כוחות התקיים עם קבוצת התומכות בבואנוס איירס. במפגש התארחה ד"ר יעל אדמי, והוא אורגן ע"י חברת התנועה אסתר דינר.

התומכות הביעו הערכה רבה לעשייה שלנו ולתקווה שהיא מפיחה בהן.

ברשת  في الشبكة

>>> עוד יום - הֶסְכֵּת האקטואליה של כאן:

בכאן-הסכתים אירח יואב קרקובסקי את נעמה ברק וולפמן, מתנועת נשים עושות שלום לשיחה בנושא: "מי מדבר על שלום?" השניים שוחחו על הדרך שבה חוו בתנועה את מתקפת חמאס. עלו השאלות: איך השפיע טבח 7 באוקטובר על מי שהאמין בכל ליבו בצורך להגיע להסדר מדיני עם הפלסטינים? האם עוצמת המתקפה ומידת האכזריות של המחבלים גרמה לאלה שצידדו בהסדר "להתפכח"ולשנות את השקפתם? האם אפשר להמשיך לדבר על שלום גם בעיצומה של המלחמה הקשה?

האזינו כאן

>>> פלייליסט נאומים של ויויאן

בערוץ היוטיוב של התנועה עלה פלייליסט של קטעים מנאומיה של חברתנו ויויאן סילבר ז"ל. התכנים מרגשים מאוד. מומלץ להאזין! ניתן לבחור כתוביות בשפה הרצויה (ללחוץ על הגדרות, שפות, ולבחור השפה הרצויה לכן).

תהנו! כאן צופים

>>> משדרות שלום

גם החודש התקיימו שידורים חדשים ומרתקים של התוכנית הוותיקה שלנו.

לכל השידורים של משדרות שלום
תרומה לנשים עושות שלום