{{preheader}}

אם אינכם מצליחים לצפות במסר לחצו כאן

קיבלתן/ם את הניוזלטר מחבר/ה? הצטרפו לרשימת התפוצה כאן.

שלום לכולן/ם,
אני מקווה שהניוזלטר הזה מוצא אתכם/ן בטוב.

את מרבית השבוע האחרון העברתי חולה במיטה, מה שאפשר הכנה של ניוזלטר עשיר במיוחד. מעבר לתכנים הרגילים תמצאו בו מחשבות שעלו בי אודות הלהיט הענק "תמיד אוהב אותי" ולקראת סופו הנתון המדהים הבא: בתקופה האחרונה יוצאת בכל יום יותר מוסיקה משיצאה בשנת 1989 כולה (!).
כולי תקווה שתהנו ושתשכילו ממנו ואשמח ושתעזרו לי להפיץ את הניוזלטר הזה לכמה שיותר א/נשים.
כמו כן, אני מקווה שאין חטוף או חטופה שלנו שהיו חולים השבוע כי שירותי הבריאות שם במנהרות, אתם יודעים..
צריך להחזיר אותם הביתה עכשיו.

סאונד וכל מה שנוגע בו, שמעניין ושהגיע אלי בשבועיים האחרונים,
נתחיל:

יש מנהלת חדשה לגלגל"צ

ועדת האיתור סיימה את תפקידה, מנהל גל"צ טל לב רם אמר את דברו ולתפקיד מנהלת גלגל"צ החדשה מונתה שירה לוקסנבורג (33), בוגרת התחנה, לשעבר מנהלת מחלקת הדיגיטל של גל"צ, עורכת המוזיקה הראשית של MTV ישראל ועד לא מזמן עורכת דין ששימשה כמנהלת אסטרטגיה, פיתוח משאבים ושיתופי פעולה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. ברכות ובהצלחה בתפקיד החשוב, היצירתי והמשפיע.

שירה לוקסנבורג (צילום: שני קיטלרו)

פרסים ומועמדויות

עונת טקסי חלוקת הפרסים נמשכת ולפניכן/ם חדשות מהמרכזיות שבהן, בארץ ובחו"ל:

פרסי הגראמי: טקס חלוקת פרסי תעשיית המוסיקה האמריקאית ה67 יתקיים ב 2.2.25 ב Crypto.com ארנה בלוס אנג'לס. רשימת המועמדים/ות פורסמה השבוע ובראשה ביונסה, שיאנית המועמדויות לפרס הנחשק, שהוסיפה 11 מועמדויות ל 99 שכבר באמתחתה (מתוכן היא זכתה ב 37 פרסים, שיא כשלעצמו). בילי אייליש, Charli xcx, קנדריק לאמאר ופוסט מאלון יגיעו לטקס עם שבע מועמדויות לכל אחד/ת וטיילור סוויפט, סברינה קארפנטר וצ'אפל רואן עם שש. לפרס שיר השנה מועמדים "TEXAS HOLD 'EM" של ביונסה, "אספרסו" של סאברינה קארפנטר, "BIRDS OF A FEATHER" של בילי אייליש, "360" של Charli xcx, השיר החדש-ישן של הביטלס "Now and then", קנדריק לאמאר ו "Not like us", צאפל רואן עם "!Good Luck, Babe" ו "פורטנייט" של טיילור סוויפט ופוסט מאלון. רשימת כל המועמדים/ות, הכוללת את הבמאים הישראליים וניה היימן וגל מוגיה שביימו את "Taylor Swif" של A$AP Rocky, כאן.  

פרסי העיתונות: כנס פרסי העיתונות ה 16 התקיים השבוע באילת. אודי סגל וענת דוידוב זכו בפרס "תכנית האקטואליה של השנה" על "שבע-תשע" המשודרת ברדיו ללא הפסקה 103FM. פרס השדר המצטיין הוענק לגדי נס מרדיו צפון, כתוכנית המלל הטובה ביותר שאינה אקטואליה הוכרזה "לירון ויצמן ונלי תגר" מרדיו תל אביב ו"תוצרת הארץ" - תוכנית נהדרת בכיכובם של חקלאים מהעמקים והגליל המשודרת ברדיו קול רגע. פרס תוכנית המוזיקה הטובה ביותר הוענקה השנה ל"אגן הים התיכון" עם מיכל אסולין מכאן גימל ול"מדינה בדרך" עם הדר מרקס מגלגל"צ. פרס מיזם מיוחד של תחנות רדיו הוענק ל"תמיד יחכו לך - השירים של החטופים והחטופות" שהופק על ידי eco99fm, "למען הקהילה במלחמת חרבות ברזל" לרדיו דרום ו-"יום הזעם" בהגשת כל שדרני רדיו צפון FM104.5. פירוט אודות הזוכים/ות ותכניותיהם/ן תמצאו בכתבתה של מאיה גדש מ"מעריב", כאן.

פרסי טיקטוק ישראל: בקטגוריית "אמני השנה" בטקס פרסי טיקטוק ישראל זכו נס וסטילה שפרצו באפליקציה עם "תיק קטן". רשימת שאר הזוכים/ות, הלא מוסיקליות/ים, כאן.

לירון וייצמן ונלי תגר (רדיו ת"א)

מוסיקאים מגיבים לטראמפ - "חתיכת חרא גזעני"

דונלד ג'יי טראמפ נבחר כנשיאה ה 47 של ארצות הברית. חלק ניכר מאמריקה הליברלית הגיב בכעס ובחרדה ואיתה אנשי מוסיקה. כמה וכמה שירי תגובה כואבת ונזעמת יצאו בשבועות האחרונים ובין הבולטים שבהם "מה אמריקה עשתה" של Consequence שמארח את צ'אק די מפאבליק אנמי ו "RxPxOxS" המקפיץ של פישבון שבו הוא קורא לטראמפ "חתיכת חרא גזעני".

בו בזמן, הווייט סטרייפס הסירו את התביעה שלהם נגד השימוש הלא חוקי שטראמפ עשה בשירם "Seven nation army" במהלך הקמפיין שלו. האם מפחד להסתבך? מצד שני, בפוסט שג'ק ווייט פרסם באינסטגרם הוא קרא לטראמפ "גזען, עבריין מורשע ואנס מורשע, שגנב סודות מדינה שהחביא בשירותים, שאמר שצריך להזריק אקונומיקה ושאפשר להילחם בהוריקנים בעזרת פצצות אטום, שהעליב אנשים נכים ויוצאי צבא, איש עסקים כושל שהתסיס ותמרץ אנשים לעלות לגבעת הקפיטול, נוצרי מזוייף שמוכר ספרי תנך וסניקרס כאילו היה בקרקס" ועוד. הפוסט נמחק בינתיים אבל הודות לאיש הרדיו ולעורך המוסיקלי המבריק ניק הארקורט, הוא נמצא בפייסבוק.

מתוך הקליפ של פישבון

טלוויזיה מרגשת

אני לא איש של תכניות ריאליטי, בטח לא של ריאליטי מוסיקה, אבל מה שקרה השבוע ב"הכוכב הבא" לא יכול להשאיר עין יבשה אצל איש. יובל רפאל, שורדת פסטיבל נובה, חסרת נסיון והכשרה מוסיקלית מסודרת, נתנה ביצוע מצמרר ל "Anyone" של דמי לובאט שכולל את השורות

Anyone, please send me anyone"
?Lord, is there anyone
I need someone, oh

צופות/ים ובוכות/ים כאן.

יובל רפאל, מתוך התכנית

רדיו מרגש

אני נשאל תדיר, ובצדק, האם אני מודאג מעליית ה AI הקולי והאפשרות שהוא ישתלט על עולמות הרדיו והפודקאסטים. השידור של טל ברמן ב 12.11, שבו הוא נשנק כשהוא מדבר על הריגוש העמוק שמעוררת בו ההאזנה ל "Nevermind" של נירוונה ומתפרק כשהוא מתחבר לכאבן של משפחות החטופים הוא משהו שאלגוריתם, משוכלל ככל שיהיה, לעולם לא יוכל לייצר. מה שמחבר אותנו המאזינים לשידור רדיו טוב הוא מה שמחבר בינינו - א/נשים שמקשיבים/ות לא/נשים. את הקטע הוויראלי והמרגש מהשידור אפשר לשמוע כאן, (טל מדבר על נירוונה בדקה ה 9:15) ולראות כאן (5:30).

רחוק מנירוונה. מתוך הוידאו של השידור.

 הופעה מרגשת

רנדי טראוויס הוא זמר קאנטרי זוכה גראמי אהוב מאד בארה"ב שבשנת 2013 עבר שבץ שבעקבותיו הוא לקה באפאזיה - אובדן כושר הדיבור. למרות זאת, ובעזרת טכנוולוגיית AI, טראוויס הוציא שיר חדש שבעקבותיו הוא אף יצא לסיבוב הופעות. בהופעות טראוויס עולה לבמה, מלווה באשתו, ומתיישב לצידה וליד הנגנים שמופיעים איתו מזה עשרות שנים. אחריו עולה ג'יימס דופרי, זמר קאנטרי בעל קול דומה לזה של טראוויס שמבצע במשך שעתיים את כל הלהיטים של הזמר ובשיא ההופעה עוזב את המיקרופון כשברמקולים נשמע קולו הדגום של טראוויס שר את להיטו האחרון, "Where that came from" שבוצע באמצעות טכנולוגיית AI. הטור זוכה להצלחה רבה והקהל מספר שהוא מתרגש בה כמעט כמו טראוויס עצמו. את הקליפ המרגש של השיר, שצולם בזמן העבודה עליו, אפשר לראות כאן ועוד פרטים על הטור, כאן.

רנדי טראוויס, מרוגש כשהוא שומע את קולו הדגום שר באולפן. מתוך הקליפ.

פני הלהיט כפני הזמן - "תמיד אוהב אותי" כמקרה בוחן

נתקלתן/ם בו. בין אם בהאזנה לרדיו ו/או לשירותי הסטרימינג ובין אם כשהוא בוקע, בדרך כלל בווליום גבוה, ממכונית שנמצאת לידכן/ם בפקק או מהסלון של השכנים. הוא יושב היטב במקום הראשון ב"היטליסט", המצעד שמשקלל את ההשמעות בתחנות הרדיו ובשירותי המוסיקה השונים, גרף מעל 11 מליון צפיות בחודש ואת תואר השיר המושמע ביותר ביוטיוב. אני מדבר "תמיד אוהב אותי" של ששון איפרם שאולוב, זה עם הפזמון שתוקף בפתאומיות עם המילים: "ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, ויהיה לי עוד יותר טוב, ועוד יותר טוב, ועוד יותר טוב, ועוד יותר טוב, ועוד יותר טוב, ועוד יותר טוב, ותמיד יהיה לי רק טוב". השיר הזה הוא קאוור שביצע במקור יאיר אליצור שגם כתב אותו בעזרת הרב שלום ארוש (מילים) והרב אורן לוי (לחן) ואפשר ללמוד ממהצלחה שלו הרבה על התקופה ועל ההשפעה והיחס שיש לא/נשים למוסיקה.

ראשית, התכונה הבולטת ביותר בשיר, הרפטטיביות של מילות החלק השני בפזמון שלו. המוח אוהב פאטרנים ורפטיציות; הם נותנים לו תחושת ביטחון. זו הסיבה שבגינה קל למסרים האלה להיטבע בנו. התכונה הזו נכונה למוסיקה בדיוק כפי שהיא נכונה למנטרות מעולמות הרוח ולמסרים פוליטיים חוזרים ונשנים. אם תגידו משהו מספיק פעמים, הוא יתפוס. שנית - העיבוד. בעוד שהבית הראשון מינימליסטי ונשלט על ידי סאונד חמים של גיטרות אקוסטיות הרי שהפזמון בן שני החלקים, במהירות כפולה ובסאונד אלקטרוני שמקורו ברחבות הריקודים באיביזה של שנות התשעים המאוחרות, מגוּבֶּה בִּמחיאות כפיים קצובות שמכשפות את הגוף לזוז יחד איתו, תוקף במפתיע ובמלוא העוצמה. מתקפה כזו משחררת את ההורמון קורטיזול שמכניס אותנו למנגנון הילחם או ברח. אנחנו נלחמים - בקפיצות על הרחבה ויידיים מונפות באוויר, כדי לנצח את הטראומה הקלה. זה סוד ההצלחה של הדרוֹפֹים במוסיקה האלקטרונית. הלחן בחלקו השני של הפזמון, זה עם ההוק הטקסטואלי הרפטטיבי, הולך ונבנה, הולך ומתרומם ויחד איתו מרים את מצב הרוח, שר את הטקסט הפשוט והאופטימי לגבהים רוחניים ורגשיים כאחד.
למה מסר כזה תופס כל כך דווקא היום? פשוט משום שאנחנו במקום מאד נמוך. כל כך נמוך שאנחנו צריכים משהו פשוט, ראשוני וחזק בכדי להרים אותנו. א/נשים פונים/ות למוסיקה בין השאר כמקור לנחמה ולשינוי מצב הרוח, ממש כפי שהם פונים לסמים, ואת זה הם מקבלים כאן ובמנות גדושות, מתובלות באמונה, בתקופה בה, כמו בכל תקופה קשה, החברה נהיית מאמינה יותר, תופעה לעזרה להפריח את זרם הפופ האמוני, מחנן בן ארי וישי ריבו ועד נרקיס ואודיה. הדור משתקף במוסיקה, והמוסיקה - בדור.
והווליום. בכל פעם שנתקלתי בשיר הזה מרכבים שעמדו לידי בפקקים, הוא הפגיז במלוא העוצמה. למה שומעים אותו בווליום כזה מטורף? בשביל למסך את רעשי הרקע כמובן. כששומעים משהו בעוצמה מחרישת אזניים, אי אפשר לשמוע דברים אחרים, כמו את זעקות החטופים/ות ובני משפחותיהן/ם למשל. כל מי שנחשף לטלי גוטליב מכיר את זה מצוין.

מתוך הקליפ

למה הופעות חיות מענגות כל כך?

לדר' נאס, נוירולוג, יש ערוץ אינסטגרם מצליח שבו הוא מסביר תופעות המתרחשות בקופסא השחורה שבגולגולת שלנו. בסרטון הזה הוא מדבר על מוסיקה והופעות חיות ומסביר שהמוח מגיב למוסיקה חיה, לעולם חד פעמית ומפתיעה, הרבה יותר מאשר למוסיקה מוקלטת שנשמעת תמיד אותו הדבר (עובדה שיושבת בדיוק על הנקודה שבה יותר מחבֶּר ומרגש להאזין לשדרן/ית רדיו חי/ה מאשר לסירי). הוא לא מזכיר את התחושה המרוממת שבלהיות מוקף באנשים שחולקים איתך את החוויה החזקה, זה כנראה עניין לסרטון אחר.

סאונד וטבע 1: מסתבר שצמחים מפיקים סאונד

ב "The sound machine", הסיפור הקצר המטלטל של רואלד דאל, חוקר מֵפתחַ דרך להאזין לקולות שמשמיעים צמחים ומאבד את שפיותו כשהוא שומע את הצרחה שמפיק עץ נכרת. מחקר חדש מגלה שדאל צדק, לפחות חלקית. מסתבר שצמחים מפיקים סאונדים בתדרים גבוהים שאינם נשמעים לאוזן האנושית ושהסאונדים האלה משתנים כשהצמח מתחיל להתייבש וכאשר הוא נפגע, למשל מחיתוך. האם הסאונד הזה קורה מעצמו או שהוא טומן בחוב מסר שיש מי שמפענח? ואם כן, מה המסר, מי מפענח אותו ולמה? השאלות האלו עדיין צריכות להענות ועוד על המחקר המרתק תוכלו לקרוא כאן.

סאונד וטבע 2: על שפת הציפורים

ואם בעצים עסקינן, הנה משהו על ציפורים: למה הן מצייצות? האם יש להן אוצר מילים?מנין הוא הגיע והאם לכל מין שפה משלו? על כל אלה בכתבה הזו מאתר "הידען" ותודה לאפרת.

סאונד וטבע 3: עיוורים, דולפינים ועטלפים שמנווטים בעזרת סאונד

מחקר עומק שנעשה על עטלפים מגלה שהבנתם את הסביבה, המבוססת כידוע על אקוסטיקה והחזרי גלי סאונד, היא רחבה יותר משחשבו עד כה ושהעטלפים ממש מייצרים מפה מנטלית של סביבתם שאותה הם מפנימים וזוכרים. המאמר כאן. (תודה בוזי!)

איתור באמצעות הד אינו בלעדי לעטלפים. גם דולפינים משתמשים כדי לנווט ולמצוא מזון. הם משמיעים צלילים חדים ומקשיבים להדים המוחזרים מהסביבה ועל פי הזמן שחלף עד שההד חזר ועל פי עוצמתו וכיוונו הם מסוגלים לחשב את המרחק, הכיוון והגודל של העצמים שסביבם. זהו רדאר טבעי המאפשר להם "לראות" בעזרת השמיעה, גם בחושך מוחלט, ובשיטה הזו נעזרים גם בני אדם: עיוורים רבים יודעים לנווט בסביבתם באמצעות הקשה מהירה בלשונם וניתוח ההחזרים המגיעים מהסביבה. חלקם נעזרים במקל ההליכה לא רק כדי לאתר מכשולים בנגיעה אלא גם באמצעות החזר הסאונד שמגיע מנקישת המקל ברצפה. על פי ההד, הם יכולים להעריך את המרחק והגודל של המכשול, העץ, האדם או החיה שבסביבתם ולהתאים את צעדיהם/ן לתנאי השטח. ו - היי, כל אחד/ת יכול/ה. מסתבר שאחרי שמונעים מהעיניים גירוי למשך כמה ימים, המוח, רעב לאינפורמציה, מפנה את הקולטנים המחווטים בדרך כלל לחוש הראייה, לחושים אחרים, בהם השמיעה. זה ה"פיצוי" הידוע. חוקר המוח דיוויד איגלמן מרחיב על כך בפרק האחרון של הפודקאסט "People I mostly admire".

הסרט לא חיכיתם והסרט שכן

"מוסיקת יאכטות" הוא שם שניתן לאחרונה לז'אנר שהיה פופולרי בסוף שנות השבעים ותחילת שנות ה 80 של המאה הקודמת. שייכים אליו אמנים דוגמת הדובי בראת'רס, טוטו, קני לוגינס, כריסטופר קרוס ומייקל מקדולנד שעירבו סופט רוק, ג'אז ואר אנד בי לתערובת מתקתקה שכולה "חייך, הכל בסדר". HBO הפיקה סרט דוקומנטרי על הז'אנר שיש מי שקרא לו "מוסיקה מושלמת לריקודים בישיבה" והוא יעלה למסכים ב 29 בחודש. את הטריילר לסרט הלא באמת חשוב אך כנראה מהנה הזה, שבו אפשר, בין השאר, לשמוע את דונלד פייגן מסטילי דן אומר לבמאי "לך תז***ן" כשהוא שומע באיזה ז'אנר המוסיקה שלו מקוטלגת, תוכלו לראות כאן.

עוד בגזרת הקולנוע: דיסני פלוס פרסמו טריילר ראשון ל "ביטלס 64'" של מרטין סקורסזה שיסקור את תופעת הביטלמניה, סרט על הרכב האר אנד בי Boyz II Men נמצא בתהליך הפקה ומועד השקת הדוקו על מייקל ג'קסון, שכתבתי עליו לפני כמה חודשים נדחה עמוק אל תוך 2025.  

קצר ומעניין

* בתכנית האחרונה של "1+1", אסף ליברמן ארח את מאיה קוסובר וניר גורלי, היוצרים של "שיר אחד", אחד הפודקאסטים הטובים והמואזנים בישראל. על תהליך העבודה, הפרק שנגנז, האומן שלא יוזמן לעולם, החרטות, המעבר לטלוויזיה ועוד בפרק המעניין שאפשר לשמוע כאן.

* ביל אקמן, תומך קולָני בישראל מאז שבעה באוקטובר ובעלי קרן הגידור פֶרשינג סקוור המחזיקה ב 10% ממניות חברת המוסיקה יוניברסל, ביקש, בעקבות התפרצות האלימות כלפי אוהדי הכדורגל הישראליים באמסטרדם בשבוע שעבר, שהחברה תעתיק את מקום פעילותה מהולנד לארצות הברית.

* ועוד מיוניברסל: אחד הטרנדים הפופולריים בטיקטוק הוא השימוש בשירים המנוגנים במהירות גבוהה או איטית יותר מהמקור. לחברה נמאס מההפרה הזו של זכויות היוצרים שלה והיא החליטה לתבוע את חברת TuneCore, האחראית לדבריה להפצת התכנים מפרי הזכויות, בסכום של חצי מיליארד דולר. הנתבעת הודיעה שהיא מכחישה ושתילחם בביהמ"ש.

* האתר MusicRadar פרסם ראיון עם כלכלן המוסיקה וויל פייג' (לשעבר כלכן בכיר בספוטיפיי) שמסר את הנתון המטלטל הבא: בכל יום יוצאת לעולם יותר מוסיקה משיצאה בשנת 1989 כולה.

ביל אקמן ואשתו, המדענית הישראלית נרי אוקסמן

 חדשות טֶק

* חברת ה AI סוּנוֹ הכריזה על דור רביעי של המוצר שלה שלדבריה יחולל מהפיכה נוספת. האלגוריתם יודע עכשיו ליצור פסי קול לסרטי וידאו, משחקים ופרסומות ובכל פעם שניסיתי לבדוק אותו בעצמי נתקלתי בהודעה שרף המשתמשים הגיע למקסימום.

* ספוטיפיי הודיעה שהיא נכנסת עמוק אל תוך עולם הווידאו עם קידום פודקאסטים מצולמים ומסלול מוניטיזציה למצליחים שבהם. בנוסף, היא מאפשרת לחלוק שירים ממנה ישירות לטיקטוק ולאינסטגרם.

* הרשת החברתית למוסיקאים עצמאיים/פלטפורמת הסטרימינג "סאונדקלאוד" מוסיפה כלי AI לעזרת משתמשיה היוצרים.

* ג'רי גארסיה מהגרייטפול דד נתן אישור לדגום את קולו למטרות מסחריות. בקרוב, בזכות הטכנולוגיות המהפכניות, תוכלו להאזין לספרי שמע וכתבות המוקראות בקולו הדגום.

* אפל משיקה את "Concerts for one" חוויות מוסיקה אימרסיביות המיועדות למשקפי הוויז'ן פרו שלה. יאמי.

* האם גם האיירפודס פרו שלכן/ם משמיעים קולות פצפוציים? אולי תשקלו להצטרף לתביעה הייצוגית המוגשת נגד אפל.

* ועוד אפל: זרוע המוסיקה שלה מוציאה, בשיתוף הוצאת Asouline, ספר מתנה המוקדש למאה האלבומים הטובים ביותר לדעת הלקטורים המכובדים שהיא בחרה (ובראשם שדרן הרדיו Zane lowe). את הספר תוכלו לרכוש, במהדורתו הרגילה במחיר 450$ או במהדורה המוגבלת, הממוספרת ובעלת השוליים המוזהבים, ב 1,500$, כאן.

וגם זה קורה

* ביונסה תופיע במחצית משחק ה NFL בין הבולטימור רייבנס למארחת, היוסטון טקסנס. יוסטון היא עיר הולדתה של כוכבת העל, והמשחק יתקיים בכריסמס.
* גלריית הפורטרטים בלונדון תציג, החל ב 29.11, תערוכה של הצלמת זואי לאו. נואל גאלאגאר מאואזיס, מושא אחד הצילומים היותר מפורסמים שלה, יצר עבורה גרסה מואטת של "Champagne supernova" שלו שאורכה לא פחות משש שעות. דגימה קטנה ממנה אפשר לשמוע בוידאו שבכתבה הזו. התערוכה תיפתח ב 29.11.

 * ו 85 תחנות רדיו בארצות הברית הצטרפו ל 25 שסיפרתי עליהן בניוזלטר שעבר וגם הן מנגנות שירי כריסמס 24/7.

 

נואל גאלאר. זואי לואו

פינת העברית

למה יקח נצח עד שה AI ידבר עברית כמו שצריך? בין השאר כי גם אנחנו לא יודעים לדבר עברית כמו שצריך. סרטון נהדר של האקדמיה ללשון, כאן.

זאב זורד

כיף לפני סיום

* ידעתם שהרמקולים בטלפון שלכם מנגנים בסטריאו? יאפ. סובבו אותו על הצד ונגנו את זה.

* עכשיו מלמדים ילדים את ה A B C בעזרת להיט של טיילור סוויפט. תראו.
* איך קריינים/ות היו נשמעים/ות לו הם/ן היו עובדים/ות עם טקסטים מהחיים? ככה.

* עולם הדייטים בישראל, 2024, קווים לדמותו.

* ראיתן/ם את הסרטון על די ג'יי אהרון סגל, חסיד הברסלב שמתקלט טראנס במסיבות טבע? הנה, תראו.

* קבלו את "מאסטרו" - משחק למשקפי האוקולוס של מטא שבו אתם/ן יכולות/ים לחוש כמנצחות/י על תזמורת.

* 1955, המוסיקאית פורצת הדרך דיליה דרבשייר, מדגימה ב BBC מהי מוסיקה אלקטרונית.
* 1983, המוזיקאי הגאון הרבי הנקוק מתארח ברח' סומסום.

* "Sweet child ow mine" של גאנז אנד רוזז, מנוגן בחמת חלילים, בדיוק כשחשבתם שראיתם הכל.
* והנה גיטרה שהיא משטח.

המלחין הגאון האנס זימר ליד סינתיסייזר ה Moog שלו. 1970. צלם לא ידוע

ואצלנו במכללה

קורס פודקאסטים שהעברתי ב"מרכז לתרבות מונגשת" (לשעבר "הספרייה לעיוורים") הסתיים בהצלחה רבתי. החבר'ה נהנו ולמדו המון, תוצרי הסיום שהם הפיקו נהדרים ואני נהניתי, למדתי והתרגשתי מאד. הם קהל שיש לו רקורד האזנה מפואר, שבאמת יודע להקשיב, והם היו קשובים, סקרנים, יצירתיים ומצחיקים. קורס הקריינות בבית הספר שלי נהנה מכיתת אמן עם ליאת לשם, מבכירות הקרייניות בישראל, ויצא לסשן קריינות פרסומות בלב התעשייה בעוד שקורס הרדיו סיים את פרק המבואות ולמד את עקרונות העריכה מוסיקלית. ההרשמה למחזור דצמבר של קורס הקריינות תסתיים בקרוב. את הפלייליסטים המתארכים של עבודות הבוגרות/ים שלי תמצאו כאן (יוטיוב) וכאן (סאונדקלאוד), לפרטים נוספים על אודות הקורסים ולסילבוסים המלאים שלהם, היכנסו לאתר המכללה ולכל שאלה בנוגע אליהם, הרגישו חפשי לפנות אלי.

בוגרות/י קורס הפודקאסטים של המרכז לתרבות מונגשת בצילום חגיגי שבו הם/ן מחזיקות/ים את תעודות הסיום שלהם/ן הפוך, כי זה מצחיק.

זהו. כמו תמיד, אתם/ן מוזמנות/ים להעיר ולהאיר, להציע, לבקש ולשאול, להגיד שלום ולעקוב אחרינו בפייסבוק, באינסטגרם, בטיקטוק ובלינקדאין, יש שם קטעים מצולמים משיעורים, המלצות בוגרים/ות ועוד ועוד.
אם יש לכן/ם ידיעות שאתן/ן חושבות שמתאימות לכאן - אשמח שתשלחו לי אותן. המייל שלי מופיע כאן למטה.

תודה שקראתן/ם, זיכרו להעביר את הניוזלטר הזה למישהו/י שאתם/ן אוהבות/ים, שימרו על עצמכן/ם וזיכרו - תמיד עדיף להקשיב מלשמוע.

אמיר 

לניוזלטרים הקודמים ולהצטרפות לרשימת התפוצה הקליקו כאן

צילום: שי בראל

 

 

  זה אני, הבעלים של מכללת "און אייר", המכללה המובילה בישראל לקריינות, רדיו ופודקאסטים.

להזמנת קריינויות
וואטסאפ - o5o-5717340

כיתבו לי
 amirascher2000@gmail.com

לאתר מכללת ON AIR