{{preheader}}

אם אינכם מצליחים לצפות במסר לחצו כאן

בכדי לא לפספס אף מהדורה, הרשמו לרשימת התפוצה כאן.

שלום לכולן/ם,
אני מקווה שהניוזלטר הזה מוצא אתכם/ן בטוב.
על אלבום מחאה שכולו שקט, חדשות טובות לרדיו האלטרנטיבי, אילמות שנובעת מטראומה, רמקול בעובי סנטימטר, רמקול בגובה 5 מטרים ועוד - הכל כאן, בניוזלטר ה 41 (!) של "מעניין לי ת'אוזן" מבית מכללת און אייר, המכללה המובילה לקריינות, רדיו ופודקאסטים ובסופה - הנחה בלעדית למנויים/ות שרוצים/ות להעמיק את יכולות ההקשבה שלהם/ן. מקווה שתהנו ותשכילו ותודה לכל מי ששולח את הניוזלטר הזה לאחרים/ות שיכולים/ות להתעניין בו. זה עוזר!

יאללה, נתחיל: 

סערת האירוויזיון - ההמשך

 בניוזלטר הקודם כתבתי על סערת בחירת השיר שייצג את ישראל באירוויזיון (האם אין בימים אלו דבר שיכול לעבור בשקט?) ומאז הסתעפה הפרשה. התאגיד שלל מכל וכל את ההאשמה של קבוצת המוסיקאים בראשות רון ביטון ("בית משוגעים", "דובשנייה", "לך לישון", "מיליון דולר" ועוד) כי בחירת השיר שכתבה קרן פלס היתה נגועה בניגוד עניינים משום קרבתה לחלק מהשופטים/ות בוודעה הבוחרת ובטענה שהשירים נשלחים לוועדה אנונימית, ומאוחר יותר הודו כי השיר שזכה הוגש לוועדה כשהוא מושר בקולה של פלס. המוחים איימו בפנייה לבג"צ אם לא יחשפו הפרוטוקלים מישיבות הוועדה ויתקיים הליך בחירה חדש, התאגיד ענה כי באופן פרדוקסלי שירה של פלס זכה לניקוד נמוך בתחילת התהליך, תשובה שלא השביעה את רצונם של המוחים, ומאז, יותר משבוע, דממה דקה.
התחרות תתקיים במאי בעיר בזל וככל שזה חשוב, השיר, שהיה במקום הראשון בטבלת ההימורים, ירד בינתיים לחמישי.  

רון ביטון, יח"צ

 אילמות טראומטית - מקרה הישאם א-סייד

"הוא לא יודע לדבר, אין לו קול, אין לו זיכרון לכלום", שיתף שעבאן א-סייד, אביו של הישאם א-סייד את מצבו של בנו אחרי כמעט עשור בשבי החמאס.
המצב שבו אדם מאבד את היכולת לדבר כתוצאה מטראומה נקרא בעברית "אילמות טראומטית" או, בעולם הרפואי והפסיכולוגי, "אילמות פסיכוגנית". באנגלית היא ידועה בשם "Traumatic Mutism".

הטיפול באילמות כתוצאה מטראומה כולל בדרך כלל שילוב של פסיכותרפיה, בה עובדים על עיבוד הטראומה וקלינאות תקשורת שמטרתה לעזור לאדם "להחזיר" את קולו. גישות כמו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) או EMDR (שנועד לטראומות) עשויות להיות יעילות גם הן. פרט מעניין הוא שברגע שהאדם חוזר להרגיש בטוח, קולו עשוי לחזור במלואו ובפתאומיות. ויש גם אילמות טראומטית סלקטיבית, שבה האדם נאלם מול האדם שפגע בו או כשהוא נמצא בסיטואציה שמזכירה את הטראומה. בספרה האוטוביוגרפי "אני יודעת למה הציפור הכלואה שרה" ("I Know Why the Caged Bird Sings"), הסופרת והמשוררת האמריקאית המפורסמת מאיה אנגלוּ מתארת כיצד בילדותה היא נאלמה למשך כמה שנים לאחר שחוותה טראומת אונס בגיל שבע.
שלא נדע, ורפואה שלמה להישאם וכל האחרות/ים וקרוביהן/ם.

חדשות מענקיות הטכנולוגיה וה AI

* פלטפורמת הפרילאנסרים פייבר מאפשרת רכישת יצירות ממודלות AI של חבריה. אהבתן/ם קול של קריין/ית הרשומ/ה לאתר ולא בא לכן/ם להטריח אותו/ה או לשלם את מלוא הסכום שהוא/יא מבקש/ת? - הכניסו טקסט ותקבלו אותו, מעובד ע"י AI, כלומר, לא חף מבעיות, בקולו/ה. הדגמת היכולות כאן.

* ספוטיפיי מוסרת שבחודש הראשון להשקתו של מודל חלוקת הרווחים שלה, מאות פודקאסטרים/ות זכו לתמלוגים של מעל 10,000 דולר.

* בנוסף, היא הודיעה על העמקת חדירת קרייני ה AI למדפי האודיובוקס שלה וכי היא פצחה בשיתוף פעולה עם Eleven labs, החברה המובילה בתחום ה AI הקולי. אני, קריין, עדיין אופטימי.

* בעקבות יוטיוב, גם נטפליקס נכנסת לתחום הפודקאסטים.

* קייט בוש, דיימון אלבארן, אנני לנוקס (שגילתה בורות משוועת אחרי אירועי שבעה באוקטובר) ועוד כאלף מוסיקאים ומוסיקאיות הוציאו אלבום שכולו שקט ושנועד להעלות את המודעות לבעייתיות שמעורר ה AI הגנרטיבי. אפשר להאזין לאלבום, ובו סוגי השקט שנמצאים באולפניהם/ן של המוסיקאים/ות, כאן.

עטיפת האלבום "האם זה מה שאנחנו רוצים/ות?"

הופעות ופסיבלים

* האם הנורמליזציה חוזרת לסצנה המקומית? סנונית ראשונה תנחת בקרוב בדמות פסטיבל חדש מבית הבלוק. 24 שעות רצופות של מוסיקה, שלוש במות, שלל די ג'יים מחו"ל ואפילו הכרטיסים במחירים סבירים. כל הפרטים כאן וכל הכבוד לכל הנוגעים בדבר.

* בילי מקפרלנד, שהפיק את מה שהיה אמור להיות פסטיבל הענק "Fyre" והפך לקטסטרופה ולהונאת ענק, סיים לרצות את עונש המאסר שלו והכריז על פסטיבל "Fyre 2". מחירי הכרטיסים יאמירו ל 1.1 מליון דולר ואין אמן/ית שהבטיח את השתתפותו/ה. מה יכול כבר להשתבש?

* מגזין הרולינג סטון משיק חוויה אימרסיבית המבוססת על הקטלוג הענף שנבנה ב 58 שנות פעילותו. המופעים, שמובטח שיהיו מרהיבים, יפתחו בלוס אנג'לס ב 12.3.25. הפרטים כאן.

* קצב מכירת הכרטיסים להופעות של ביונסה בלונדון מאכזב. מאידך, שיטת ה"תמחור ע"פ דרישה" הביא את מחירי כרטיסי ההופעות המתוכננות בפריז למעל 1,000$ האחד.

* פול סיימון, שהודיע שפרש מהופעות בשל אבדן השמיעה שלו, יצא לטור בן עשרות הופעות בארה"ב באפריל.

* וו טאנג קלאן הודיעו על טור שמרומז שיהיה האחרון שלהם. Run the jewels יחממו.

המודעה לסרט הדוקומנטרי המוצלח "Fyre" מבית נטפליקס שמגולל את סיפורה של התרמית.

רדיו ופודקאסטים

* אחרי כ 25 שנות פעילות, רשת "פודקאסט ישראל" (היא "רשת עושים הסטוריה") של רן לוי ודני טימור נמכרת, על עשרות פודקאסטיה המסחריים. הרוכשים: איש ההייטק אייל דגן, ושילה דה בר, עורך ראשי לשעבר של ידיעות אחרונות וממקימי מיזם "רלוונט". אל דאגה, כל התכנים ימשיכו בפעילותם כמו שהם והמאזינים לא ירגישו בשינוי, לפחות בשלב הראשון. בהצלחה!

* תחרות פודקאסט השנה השביעית של גיקטיים יצאה לדרך. מצביעות/ים עבור הפודקאסטים האהובים עליכם/ן, כאן.

* סוף סוף נמצאו מי שירימו מצעד השמעות רשמי של תחנות הרדיו האלטרנטיביות בארה"ב. המצעד, שיקיף את שידורים של כ 5,000 התחנות הפעילות בה ובקנדה יתן את תמונת המצב האמינה ביותר של סצנות מוסיקת השוליים ביבשת.

* מזל טוב לרדיו "הקצה" שמצא לו בית חדש בגן העיר/מרכז ענב בתל אביב.

אנשי ונשות רדיו הקצה במשכנם/ן החדש (אריאלה לנדא)

                                 בקצרה

* משפחתו של החטוף יותם חיים ז"ל, שנורה בשוגג ע"י חיילי צה"ל בתקרית שבה מצאו את מותם גם אלון שמריז וסאמר טקאלקה מקימה במועצה המרכזית "מרחבים" את "בית יותם" בית ספר למוסיקה שיהווה מקום מתאים גם לציבור מתמודדי הנפש. כאן הידיעה מ YNET.

* למה א/נשים אוהבות/ים מוסיקה עצובה? דר' מאסנרו, הנוירולוג האינסטגרמי מסביר שזה משום שהיא מתמירה עצב לנחמה.

* האם אוזניות מבטלות רעש פוגעות בשמיעה? יש מדענים שסבורים שכן והטיעונים שלהם נשמעים הגיוניים מאד. הכתבה מהגארדיאן כאן ותודה לאפרתי.

 * השמועות התבררו כנכונות, הרד הוט צ'ילי פפרס מבקשים למכור את הקטלוג שלהם תמורת סכום שמתחיל ב 350 מליון דולר. יש קונים.

* פאראמונט מפיקה דוקו על אוזי אוסבורן.

 * ניסיון נוסף לשדר מוסיקה מהחלל לכדה"א יצא לדרך שוב. אם הוא יצליח, להקת Imagine dragons תהיה הראשונה שמוסיקה שלה תשוגר מהירח לכדור הכחול והקטן שלנו.

* מכנסי הפְלֶר שקנדריק לאמאר לבש במופע הסופרבול שלו, נחטפות כלחמניות בשווי 1,200 דולר האחת.

יותם חיים ז"ל, הארץ.

פינת העברית - דר' או ד"ר?

קיצור מילה בעברית מסומן בדרך כלל בגרש - כמו ה- ר' המבטא את הקיצור למילה "רבי". ראשי תיבות, כמו צה"ל, או ת"ז, מסומנים בדרך כלל בגרשיים. המילה ד"ר היא מקרה יוצא דופן. ההגיון אומר שהקיצור היה צריך להיות דוק' אבל העברית נכנעה לקיצור הלועזי, .Dr והגרשיים באים לציין כי ישנן אותיות חסרות בין הראשונה במילה (הד') לאחרונה (הר').  

ד"ר קור. נתניהנט.

  וקצת כיף לפני סיום

* איזו הפתעה נעימה נחתה עלי בטיקטוק - סרטון מהערוץ של תמר שאוקי, ביתם של שוקי ודורית. הנה שלושתם שרים ומנגנים ברוב רגש את "גן נעול".

* סיקוונסר שהוא גיטרה, גיטרה שהיא סיקוונסר, כאן.

* אני אפילו לא יודע איך לקרוא לכלי הזה, אבל הוא נשמע סופר מעניין. טוב למי שמחפש סימפול מקורי וקצת שבטי.

* למה בהופעות הפסנתר תמיד מקביל לקהל ולא ניצב אליו? התודה ליאן לאדיסלב דוסֶק, פסנתרן צ'כי מהמאה ה 18. הסיפור כאן.

* יופי של דבר לאוהבי/ות הגאדג'טים - מערכת סאונד שקופה שתקליטים מיוחדים נראים עליה מעולה, כאן.

* וכאן מתנה להיפסטר שיש לו הכל. פטיפון נייד שאפשר לקחת לפיקניקים בפארק המסילה.

* אנשי/ות הגברה מתעבות/ים את שלב גלגול הכבלים בסוף האירוע. יש מי שמצא לו פתרון אלגנטי.

* ואני ממשיך בהעלאת סדרת הסרטונים מושקעת שלי שמוקדשת לשירים שהייתי משמיע ברדיו בשנות ה 90 (בעיקר). נוער שוליים, שרון חזיז, EMF ועוד שמות שעושים טוב בפלייליסט שאפשר למצוא כאן (ביוטיוב) והודות לשחר ורונר, גם כאן בספוטיפיי.

"גן נעול אדם. גן נעול" (רחל)

ספיישל רמקולים!

* קבלו את הברוטליסט, רמקול שכמותו לא ראיתם/ן. 3,800 פאונד והוא שלכם/ן.

* רמקול בעובי של פחות מסנטימטר שעשוי ברובו מקרטון? כאן

* אה, והנה רמקולים בגובה של כחמישה מטרים. הטקסט בוידאו אומר "מקווה שהאשה לא תשים לב".

השלמה לניוזלטר הקודם

אויה, בניוזלטר הקודם נשמט הלינק הכה מהנה לוידאו של הבחורה שמנגנת את נעימת "Axel F" על קסילופון וסיר שמונח על ראשה. הנה הוא ותודה למירב, שרון ועומר שהסבו את תשומת לבי.

פשוט צילום נהדר. קייט בוש לקלוד ואנאי, 1979

המלצת האזנה

הניוזלטר הנהדר של יערה קידר גילה לי את "Fashion neurosis", הפודקאסט של בלה פרוייד, ביתו של הצייר לוסיאן פרוייד ונינתו של זיגמונד הידוע. בלה, מעצבת אופנה בכירה, מזמינה לפודקסאט שלה חברות וחברים דוגמת קייט בלנשט, קייט מוס, הסופר קארל אובה קנאוסגארד ואחרות/ים, שאותן/ם, ממש כמו סבא רבא בשעתו, היא משכיבה על ספה ומראיינת כשהיא יושבת מאחורי ראשם או רגליהם. אני שמעתי, ואז עברתי לראות, את הפרק עם ניק קייב שהיה, כמו כל דבר שקייב נוגע בו, נפלא. הראיון, שנפתח תמיד אצל בלה באותה שאלה: "ספר/י לי מה בחרת ללבוש היום ומדוע", גלש לשיחה על הוריו של קייב, על ההתמכרות שלו להרואין ועל מוסר עבודה, על השיעור הטקטוני שהוא קיבל עם מות בנו ועל אהבת חייו, אשתו סוזי, שניהם חברים קרובים של בלה.
"הרגע שבו ראיתי אותה היה רגע אבסולוטי. האימפאקט שלה עלי היה אבסולוטי בכל דרך אפשרית. מעולם לא ראיתי מישהי יפה כל כך. קשה לשים את זה במילים. כשהיא חלפה על פני והתיישבה ליד ג'יימס (מרחק כסא ממנו, בתצוגת אופנה של בלה, א"א), האפקט היה קטסטרופלי והוא שינה הכל עבורי. הוא לגמרי הרכיב מחדש את כל התפיסות שהיו לי לגבי הכל, כולל יופי". שמישהו יאהב אתכן/ם כמו שהאיש הזה אוהב את אשתו. צופים בפרק, שבו הוא אומר גם "אני אוהב אנשים למרות שאני לא תמיד אוהב אותם, את יודעת למה אני מתכוון?" משפט שמקבל משמעות עמוקה בשבוע שבו הוא יצא להגנתו של קנייה ווסט בניוזלטר הנפלא שלו, כאן.

קייב אמר בפודקאסט שעצם השכיבה הפכה את השיחה לזורמת ואינטואיטיבית יותר. זיגמונד זיהה את זה קודם.

כנס ההקשבה הרביעי יוצא לדרך - הנחה מיוחדת                               לקוראות/י הניוזלטר
ביום שישי 7.3 ייערך כנס ההקשבה הרביעי של "בדרה", המרכז הישראלי להקשבה.
בכנס תהיינה הרצאות קצרות ומרתקות של מיטב המרצים – חוקרים, יזמים, מנחים ואנשי רוח שיספרו על דרכים חדשות להקשיב, ליצור ולהשפיע, כמו גם סדנאות, מופע מוזיקלי, ומקום למפגש ולהשראה .
הכנס יתקיים בשעות 13:00-09:00 באולם סמולרש באוניברסיטת ת״א ובגלל שהקשבה זה חשוב, סידרתי לכן/ם הנחה של 25% על מחירי הכרטיסים (תראו את ההנחה אחרי שתבחרו את המושבים). עוד פרטים בלינק ואם תבואו, תגידו שלום, גם אני אהיה שם.

ואצלנו במכללה

תקופה עמוסה בביה"ס . מחזור דצמבר של קורס הקריינות יצא לסדרת קריינות פרסומות ולסדנת דיבוב סופר כייפית, מחזור פברואר של קורס הקריינות נכנס לאולפן והתחיל להקליט חסויות והודעות לשידור וקורס הרדיו והפודקאסטים למד עריכה מוסיקלית. יש כמה חבר'ה סופר מוכשרים בשלושת הקורסים האלה. יהיה מעניין לעקוב אחריהם/ן. סחבק צריך חופש ולכן הקורסים הבאים יפתחו רק באמצע יוני. את הפלייליסטים המתארכים של עבודות הבוגרות/ים שלי תמצאו כאן (יוטיוב) וכאן (סאונדקלאוד). לפרטים נוספים על אודות הקורסים ולסילבוסים המלאים שלהם, היכנסו לאתר המכללה ולכל שאלה בנוגע אליהם, הרגישו חפשי לפנות אלי.

קבלו את איתי לוגסי, דוגמן הבית וכישרון אמיתי מקורס הקריינות האחרון שלי. אתם עוד תשמעו עליו.

זהו. כמו תמיד, אתם/ן מוזמנות/ים לעקוב אחרינו בפייסבוק, באינסטגרם, בטיקטוק ובלינקדאין.
אם יש לכן/ם משהו לומר בעקבות מה שקראתן/ם כאן, או אם יש ידיעות שמתאימות לכאן לדעתכן/ם - זה המקום להגיב בו. אני אפרסם כל תגובה (לא פוגענית) שתגיע.
תודה שקראתן/ם, תודה ששלחתן/ם את הניוזלטר הזה למישהו/י שאתם/ן אוהבות/ים (ואם לא, זה זמן מעולה לזה), שימרו על עצמכן/ם וזיכרו - תמיד עדיף להקשיב מלשמוע.

שלכם/ן,

אמיר 

לניוזלטרים הקודמים ולהצטרפות לרשימת התפוצה הקליקו כאן 

צילום: שי בראל

 

 

  זה אני, הבעלים של מכללת "און אייר", המכללה המובילה בישראל לקריינות, רדיו ופודקאסטים.

להזמנת קריינויות
וואטסאפ - 050-5717340 (לתיק העבודות)

כיתבו לי
 amirascher2000@gmail.com

לאתר מכללת ON AIR